Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ADC

s0sna1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry już napiszę, że wiem jak umiesz grać to wygrasz z każdej lini, ale najlepiej mid/jungle. Tylko, że ja lubię grać jako ADC, a na soloq ciężej wygrać z tej pozycji tak? I jak ma się carrowanie z pozycji w niższych dywizjach, a jak to wygląda wyżej. Każdej gry nie da się wygrać, ale macie jakieś porady jak wygrywać z pozycji adc na niższych dywizjach? Wróciłem po 2 sezonach do lola i zaraz wbije 30 poziom, co o tym sądzicie?

Opublikowano

NO najlepiej to wysnowballowac w early , ale jak juz widzisz ze Cie ogranicza np. twoj support czy cokolwiek no to farmisz sie jak najwiecej ( I NIE MOWIE TU O FARMIENIU DO 40 minuty gdy twoj team walczy 5 tfow pod rzad bo wziales sobie do serca rady o farmieniu ) 
I w late jesli umiesz sie pozycjonowac to mozesz naprawde latwo wycarrowac gry na low elo

Opublikowano

Możesz mi wieżyc że gre wygrywają kery... a kery mamy dwóch...

AP Kery i AD Kery

AP Kery gra na Midzie

AD Kery gra na bocie

jeśli ktoś ogarnia granie mid-em albo adc wtedy nie ważne na kogo gra wygra każdą grę to jest fakt :)...

nie ważne jak spierd** masz team jeśli dobrze grasz to wyjdziesz wyżej... 

chyba że przeciwny kery też ogarnia gre... wtedy będziesz miał walkę 2v1 ;x...

Top / Jungla / Support to tylko pomoc która powinna skupić się tylko i wyłącznie na jednej z kilku rzeczy:

- Wkurw*anie wroga ( Top )

- Pomaganie timowi ( Supp )

- Ogarnianie Jungli ( Jungla )

zaś zadaniami Kerych jest... kerowanie gierki :P

co prawda to prawda na poziomie bronz / ślver / gold wciąż można wysolować na Topie czy jungli

jak ktoś jest zajebistym Masterem Tjerem czy uj wie czym jeszcze to nawet na supporcie wykeruje :)...

ale wyższe dywizje powinny skupiać się na współpracy i wykonywaniu swoich obowiązków...

Opublikowano

Ad carry bardzo łatwo carrować gry. Trzeba po prostu umieć dobrze grać, wiedzieć kiedy farmić a kiedy pomóc drużynie, pozycjonowanie w TF jest mega ważne, trzeba ogarniać hit-move, w early starać się uderzać przeciwnego adc kiedy atakuje creep'a albo last hituje (wtedy Ci nie odda) do tego obijać przeciwnego supporta - kiedy jest w zasięgu zawsze warto go obijać (z czasem hp mu znacznie spadnie i agresywny support np leona, thresh nie będzie mógł zainicjować walki na bocie). Musisz nauczyć się zonować przeciwnika i wiedzieć kiedy warto to robić. Do tego patrz na mini mape bo często przewaga na bocie kończy się babysitem przeciwnego teamu. Nie pushuj tylko lasthituj i obijaj przeciwnika kiedy on wali w miniony, pamiętaj też, że creepy też zadają dmg i to całkiem spory w początkowej fazie gry więc nie bij się jeśli przeciwnik ma przewagę w minionach. Staraj się nie cofac do bazy jeśli nie masz pushniętej linii bo stracisz farmę, Przy każdej okazji staraj się pchać turret (oczywiście jeśli masz wizję na to co jest do okoła jeśli np zabijecie przeciwnika albo zauważysz, że nie ma go na linii. W teamfightach nie staraj się zabijać za wszelką cenę przeciwnych carry jeśli nie są w zasięgu (to nie jest twoja rola), twoim zadaniem jest DPS (tutaj się kłania dobre pozycjonowanie) jeśli masz zabić przeciwnego carry kosztem swojej śmierci to nie warto. Jeśli ogarniasz wszystkie te rzeczy, bez problemu powinieneś wygrywać większość gier.

Opublikowano

Nie raz widziałem jak Vayne carrowała albo nas albo przeciwny team, dobrze pamiętam jak miała staty chyba 34/2/5 cos kolo tego, a jej koledzy z teamu po 1 killu a i tak wygrali, nie dało się jej po prostu zabić jak znikała co chwile na ulcie i pojawiala się z innej strony :) Moim zdaniem możesz wycarrować z każdej pozycji oprócz supa :D

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Ad carry bardzo łatwo carrować gry. 

Tylko, że ja lubię grać jako ADC, a na soloq ciężej wygrać z tej pozycji tak?

Można carrować gry jako adc, ale to nie jest takie proste.

Musisz bardzo dobrze się pozycjonować i kite'ować inaczej zostaniesz szybko wyłapany i zabity, bo "kery" są bardzo papierowi...

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...