Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Walking Dead - temat zbiorczy (SPOILERY!)

Ghost1225

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Joł.

Postanowiłem utworzyć jakiś temat, w którym fani TWD będą mogli dyskutować na temat odcinków, plotek i spekulacji dotyczących przyszłych zgonów/zmartwychwstań postaci.

Temat będzie wypełniony spoilerami dotyczących nadchodzących jak i minionych odcinków.

To może zacznę, co sądzicie o ostatnim odcinku?

*Jeśli temat będzie niewypałem (np. nie będzie większego/żadnego zainteresowania) to proszę administrację o jego usunięcie. Wyślę raport, jeśli będzie trzeba.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Sądzę, że z tym Glennem to jakiś kiepski żart, wątpie, by jedną z głównych postaci uśmiercili :s Gdzieś tam widziałem na necie ze ludzie pisali ze było go widać na planie z aktorami których do tej pory nie było jeszcze w odcinkach, wiec kto wie co oni wymyslili. ;d

Opublikowano

Sądzę, że z tym Glennem to jakiś kiepski żart, wątpie, by jedną z głównych postaci uśmiercili :s Gdzieś tam widziałem na necie ze ludzie pisali ze było go widać na planie z aktorami których do tej pory nie było jeszcze w odcinkach, wiec kto wie co oni wymyslili. ;d

Możliwe, bo Nicholas spadł prosto na Glenna i "przykrył" go swoim ciałem. Niektórzy twierdzą, że krew i flaki Nicka zamaskowały Glenna (tak jak zrobili to chyba w pierwszym sezonie i w grze od Telltale) i łokery odpuściły sobie biednego chinola, biorąc go za swojego. Jest tylko jedna nieścisłość, Rick i grupa użyli do tego wnętrzności zombiaków...

Moim zdaniem, twórcy chcieli zaskoczyć widzów i uśmiercili go o wiele szybciej niż wszyscy zakładali (temat z Neganem ciągnął się od 3 sezonu)

mozecie mi powiedziec czy cos stalo sie Rickowi? ostatni odcinek ogladalem niezbyt uwaznie bo latalem do wcta ale wydawalo mi sie jakby zostal ugryziony w rękę

też tak z początku myślałem. Rick skaleczył się własnym nożem, podczas szamotaniny z zombiakami (złamało się ostrze)

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Ostatni odcinek podobał mi się bardzo bardzo, szczególnie akcja z Rickiem.

W ogóle w ostatnich odcinkach Rick stał się w końcu taki jaki powinien być a nie jak morgan  :v

VNp6c2U.png

Opublikowano

Nie wiem czy to prawda, ale wg komiksu Glen ginie, ale dużo później (wypowiedź jakiegoś internauty na pewnej stronie), a to co się działo w ostatnim odcinku to były halucynacje tego ziomka co stał z Glenem na tym kontenerze. Osobiście jakoś w to nie wierze, chociaż dobrze odegrał panikę ten aktor. Jednak to, że go uśmiercili jak dla mnie jest w ogóle nie do przyjęcia. Poczekamy zobaczymy.

Opublikowano

Taka ciekawostka: http://naekranie.pl/aktualnosci/norman-reedus-latem-ujawnil-wielki-spoiler-z-the-walking-dead-756313

Norman nie umie trzymać języka za zębami :D

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Zginęła najlepsza postać z serialu...

Glen [*]

Podoba mi się, że w końcu skończyła się ta sielanka i non stop coś dzieje się w tych odcinkach. 

Opublikowano

Glenn jeszcze nie umarł, zombiaki jadły ciało tego drugiego (Nick chyba miał na imię).

Opublikowano

Jako że oglądam serial od samego początku to z tym Glennem jest pewna iż przeżył. Same zabiegi w scenariuszu są tak mocno symbolizujące jego śmierć że aż za bardzo, Najpierw słowa przez krótkofalówkę do Ricka nawiązujące do pierwszego sezonu, później kilka symbolicznych ujęć, sam tytuł odcinka "Thank You" ma sprawić wrażenie u widza że jednak śmierć to prawda. Mimo to każda inna śmierć w odcinku miała większy sens niż ta tutaj, strzelenie sobie w głowę Nicholasa tu nawet było o wiele bardziej spektakularne, choć ta śmierć bardzo mi się podobała ponieważ w jakiejś części call od duty jakiś rusek identycznie to odegrał więc fajne odczucie w moim mniemaniu. Dodatkową informacją jest to że wczorajszy odcinek który był emitowany w swoim scenariuszu wykasował imię aktora grającego w serialu jakby już kompletnie się z nim pożegnał, a przecież w dwóch poprzednich sezonach, "śmierć" gubernatora która miała być niby prawdziwa nie spowodowała wymazania jego aktora w scenariuszu, także Glenn na 100% wróci ale zakładając twórców to pojawi się w 8 odcinku który będzie wiązał się z kilkumiesięczną przerwą i będzie miał trzymać w napięciu aż do lutego więc miłego oglądania =)

Opublikowano

Odświeżę temat, by nie zaginął w czarnej dziurze. 

Oglądaliście najnowszy odcinek? Jak wrażenia?

Moim zdaniem, jest to dotychczas jeden z słabszych odcinków w tym sezonie (na pierwszym miejscu, sensei z kozą i jego wierny murzyn) Ciekawy wątek przemiany Deanny, z prawilnego burmistrza do ogarniętej szaleństwem staruszki. Zaciekawiła mnie sytuacja pod koniec odcinka, gdy Deanna mija ogrodzenie. To była krew czy pękająca blacha?

PS Wybrano aktora do roli Negana (największego psychola w uniwersum TWD) jest nim Jeffrey Dean Morgan, znany m.in z roli komedianta w Watchmen.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

PS Wybrano aktora do roli Negana (największego psychola w uniwersum TWD) jest nim Jeffrey Dean Morgan, znany m.in z roli komedianta w Watchmen.

I z Supernaturala. Wierzę, że wprowadzi trochę więcej polotu do TWD, no i oczywiście przydałaby się jakaś mocna introdukcja. Czekam z niecierpliwością. 

Opublikowano

Co do śmierci Glenna. Troszkę zaskakująca ponieważ tak na prawdę miał go uśmiercić Negan, ale może jednak jakimś cudem przeżyje nawet jeżeli to długo już nie pociągnie.

Szkoda bo to jedna z najlepiej rozwijających się postaci wystarczy spojrzeć jakim był dzieciakiem w pierwszym sezonie :)

837371446280124127260.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...