Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o pomoc. Uczę się

Satanoi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Na starcie chciałbym powiedzieć że jestem w 1 klasie technikum informatycznego i chciałbym nauczyć się programowania. Myślałem o visual Basic.

Czy był by ktoś skłonny udzielić wskazówek polecić jakąś stronkę lub lekturkę bym w stosunkowo szybkim czasie się tego nauczył... Puki co jestem na poziomie Radiobutton Button Textbox itd. Proszę o pomoc

Opublikowano

Odradzam Visual Basic - język bez przyszłości imo. Jest w nim napisane mnóstwo kodu, ale nowy robi się najczęściej w C# (jeśli o .net mówimy oczywiście).

PS

Jestem bardzo ciekaw, serio - skąd tyle młodych osób bierze się za VB? Czyżby uczyli tego jako pierwszego języka w technikach?

Warto się uczyć: Python, C#, Java, JavaScript, ewentualnie c++ (są jeszcze fajne funkcyjne języki, ale to nie na początek). Tu masz cały temat -> http://www.mpcforum.pl/topic/1457191-j%C4%99zyk-programowania-na-start/

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...