Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi pomimo dość małego pingu

Gotenks92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnimi czasy mam problemy z lagami w LOLU jak i innych grach przez neta. W lolu na przykład mam ~72 pingu i z ~250 fps a mimo tego mam lagi/freezy. Nie mam strasznie słabego neta 10 mb downloadu i 1 uploadu. I mam pytanie czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Zastanawiałem się nawet nad formatem ale nie jestem pewien że to pomoże a format to ostateczność ponieważ będę robił to pierwszy raz. Mam internet z Orange. 

Mój speed test: http://www.speedtest.pl/test/117172732

Opublikowano

CHŁOPAKI !!!!! JA MAM IDENTYCZNIE to samo co wy !!!!!

np mam 80 pingu i nagle przy zabójstwie minionów to znikają z mapy a potem jest efekt zabósjtwa po 3 sekundach, albo gdy jest teamfigt i się bije to nagle zlaguje i postacie się pojawiają 15metrów dalej i to jest bardzo irytujące mam tak samo identycznie jak wy INTERNET Z DAWNEJ NEOSTRADY TP "ORANGE" I TO OD TEGO PATCHU TAK MAM, POPROSTU JAK BYM MIAŁ 500PINGU SIĘ ROBI CO CHWILE I TO JEST BARDZO częste np w grze mam tak 80% sytuacji jak nie 90%, myślę, że riot coś pozmieniał dla orange albo to orange pozmieniało jedno albo drugie zawiniło i teraz gracze orange'a mają problemy.........co robimy ? bo się grać nie da macie racje, gra normlanie w ciemno można nazwać gdyż nie widzisz co się dzieje i jest to bardzo irytujące, sorry za emocje jestem osobą pełnoletnią więc nie będę się tak dawał poniżać i oszukiwać...

AAAA i ps: specjalnie robiłem formata zainstalowałem tylko sterowniki karty graficznej dźwiękowej network framework visuale, directx, i problem jest taki sami jak był przed formatem ;) dziwne sprawy się dzieją :D

Opublikowano

Każdy tak ma xD osobiście miałem dzisiaj 72 pingu a lagi jak.. :D

Ja mieszkam na tej samej wiosce co kolega i on ma neta z księzyca ja mam z orange i jakoś on nie miał, dopiero potem jego brachol zaczal pobierac to mowil ze mu skoczyl ping i ze lagi a jak mial normanie po 60pingu to mówił, że wszystko w porządku.

I tak będę neta zmieniał bo się umowa skończyła ojciec 2 miesiąc nie płąci wyłączył telefon stacjonarny, żeby nie dzwonili z orange'a niech się walą tylko czekają aż klient znowu się skusi podpisać umowę, że jeszcze nie zabrali całkowicie ;) 

Opublikowano

Ja mieszkam na tej samej wiosce co kolega i on ma neta z księzyca ja mam z orange i jakoś on nie miał, dopiero potem jego brachol zaczal pobierac to mowil ze mu skoczyl ping i ze lagi a jak mial normanie po 60pingu to mówił, że wszystko w porządku.

I tak będę neta zmieniał bo się umowa skończyła ojciec 2 miesiąc nie płąci wyłączył telefon stacjonarny, żeby nie dzwonili z orange'a niech się walą tylko czekają aż klient znowu się skusi podpisać umowę, że jeszcze nie zabrali całkowicie ;)

ahahaha lol xD

U mnie wszyscy z orange nie mogą grać w lola od 17 do 23 więc wiesz, mówię jak to u mnie jest xp

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

ahahaha lol xD

U mnie wszyscy z orange nie mogą grać w lola od 17 do 23 więc wiesz, mówię jak to u mnie jest xp

Orange to jest takie badziewie, że tylko naciągają klientów nawet na fb kłamią ludzi, że są pakietiy internetu za darmo niby a potem przychodzi, że 30zł sms kosztował no dobra 5zł zaoszczędziłem... ale nie chciałem za pakiet płacić jak bym wiedział to bym nie brał lel.

Opublikowano

Internet z Orange w ogóle chodzi jak chcę (wiem, bo koleżanka ma ciągle problemy i musi ich opier***ać, gdy dzwoni i wtedy śmiga jak należy).

Co do lagów w lolu - ja osobiście ich nie mam. ­

Opublikowano

Własnie od 17 do 23 jak wyzej kolega ma problem co pisał, że od 17 do 23 nie może grać ja tak samo bo mam wtedy szczyt największych lagów , a potem się uspokaja, ta osoba która mówiła o dns to nie prawda bo od 23 już smiga jak należy tzn nie zawsze ale już się uspokaja i idzie normlanie grać, przecież w takim diamendzie to tylko wystarczy ułamek sekundy laga i po tobie...

Opublikowano

Mnie śmieszy fakt iż moje lagi przy pingu 80 to lagi które utrudniają dostęp części pakietów jakby...

Bo wszyscy stoją, ale HP spada jak powinno (Widzisz jak giniesz ty i twoi sojusznicy ale nie możesz nic zrobić, a potem piszą że noob support)

Opublikowano

Mnie śmieszy fakt iż moje lagi przy pingu 80 to lagi które utrudniają dostęp części pakietów jakby...

Bo wszyscy stoją, ale HP spada jak powinno (Widzisz jak giniesz ty i twoi sojusznicy ale nie możesz nic zrobić, a potem piszą że noob support)

Jakby orange nie leciało w c***a (lewe światłowody) to by nie było problemów xD

Regulamin sygnatur

Opublikowano

TO problem ze strony servera nic z tym nie zrobisz :( ­

Nie? były problemy po stronie serwera ale już ich nie ma.. lagi głównie od dostawcy w tym top orange.

Kumpel ma innego neta i jakoś gra normalnie a mieszka kilka km ode mnie.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Mam problem taki, że ping jest max 80, fps ponad 150 i mam jakby lagi co chwilę, internet orange

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

pobrałem WTFast i przy tym nie mam takich lagów, ping pokazuje mi wyższy ale za to nie ma żadnych ścin.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Ale to nie jest tak że wina leży po stronie orange i oni dają nam słaby internet, bo wszystko chodzi normalnie oprócz lola. Po prostu mają problemy orange z riotem pomiędzy swoimi serwerami, tak mi przynajmniej jakis rioter napisal

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Ale to nie jest tak że wina leży po stronie orange i oni dają nam słaby internet, bo wszystko chodzi normalnie oprócz lola. Po prostu mają problemy orange z riotem pomiędzy swoimi serwerami, tak mi przynajmniej jakis rioter napisal

Racja, tak samo było lub nadal jest z upc.

Tylko tak się pisze, że orange a oni się gryzo tak naprawdę :D

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...