Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć w metin2PL

spartanin511

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zacząć grać surą BM na metinie 2 PL ostati raz w metina grałem 4-5 lat temu wiec zaczynam od zera :/ i niewem jaki serwer będze najlepzy dla początkującego ? jest ich tyle że niewiem gdzie będzie mi lżej zacząć ? i gdzie gra dużo ludzi ? jakie miasto wybrać ? i czy ktos mógły mi pocmuc w grze ? zacząć zgóy dziękuję za wszystkei odpowiedzi :)   sory za ort i to jak pisałem ale piszę z telefonu :) grać chce zaczać dziś o 18:00 :)

Opublikowano

Wyexpić i zrobić eq też ma ktoś za Ciebie? Z takim nastawieniem to daj sobie spokój z grą na globalu. Idź zagrać na jakiegoś priva easy.  Widać, że w metina to chyba nie grałeś bo pytasz nawet o "jakie miasto wybrać"  wtf?!  i jeszcze chcesz grać bm :D dobry joke bro. Zagraj sobie na privie bo na PL z Twoim doświadczeniem szału nie zrobisz i Ci się znudzi. Moim zdaniem global jest teraz dla weteranów metina, szkoda czasu dla kogoś kto nie grał wcześniej w metina lub grał 2 dni:)

Opublikowano

Powiem  tak , lepiej nie zaczynać. Jeżeli nie chcesz wydawać na IS ( albo lepiej yangi na allegro) to nie ma większego sensu. Nie wiem jak na innych , ale na Samosie na pierwszych lvlach najlepiej dropić żółć bo jest stosunkowo droga. Potem jest standard , zatrzymujesz sie na 35lvl , robisz bojowca i możesz też buffke i dropisz ku/kd/alchemie tak długo aż uzbierasz na eq.

Lepiej nie zaczynaj gry BM bo będzie Ci ciężko na początek. Najlepiej wp , albo mental. Metin przez 5lat bardzo sie zmienił i teraz najlepiej zarabia się na eventach.

Opublikowano

Na etolin schinsoo sa starzy gracze wiec powinni pomoc.A na ostatnim i przedostatnim same gimnazjum ceny droższe bo tortuga to serwer ktory gra solo.Nie zostal polaczony.Ale na Etolinie w Jinno gra najwiecej osob.woja bodego polecam.A zaczac ci bd ciezko na starcie grajac od zera gdybys zainwestowal w yangi to szybciej bys sie idkul od dna.I zaczal zarabiac na eventach

/niereg. sygna

Opublikowano

Trochę źle mnie zrozumiałeś nie chce żeby ktoś mi dał całego seta +9 wbił 100 lvl itp... Pisałem ze grałem z 5 lat temu i w ogółe nie zaglądałem na matina więc nie wiem co tam się dzieje ale dzięki za odp.  Kasa to nie problem dla mnie kupuje gry po 200 zł na xobxa kila razy w miesiącu wydaje kasę na gry bo mnie stać. Chciałem zagrać w metka ale jak piszecie że tylko Weterani grają  i że od 1 lvl nie dam rady to  chyba odpuszczę :) a privy to jakie pelocie nie chce żeby było zbyt łatwo :)

Opublikowano

Wom2.

Znaczy dasz rade od 1 lvl ale bys musial wylozyc na yangi jak chcesz szybko dropic i zarabiac na eventach.Zreszta od 4-6 grudnia pojawi się mikolaj i pewnie snieg,wiec mozesz wtedy zarobic dropiac skarpetki w m1

/niereg. sygna

Opublikowano

Gość zielony czyli taki, który:

-nie wie co to zmianki, dodania, zwoje egzo i rady

-potrafi expić po jednej grupce w eq+4

-wbicie 40 lvla i większości misji na ten lvl zajmie mu 4 tygodnie

-będzie się cieszyć ze zrobienia misji na konia za pierwszym razem z dobrym czasem

-zrobienie boja będzie dla niego wyzwaniem ale jak się uda to bedzie bardzo szczęśliwy-zmotywowany

-wybierając królestwo czuje się jakby wybierał jakąś nacje, a nie wygląd terenu m1 i m2

-odbiega od schematyczności rozgrywki w metinie

To gracz idealny, typowy z początków metina, kiedy to połowa graczy miała nick zbliżony do GoToSleep lub SirMamutPOL i znała wszystkie odcinki FuBu na pamięć. To były czasy gdy idąc na orki padła propozycja w pt żeby przejść się na ezoty ale nikt nie wiedział jak do tyych słabszych ezo dojść. Lochy małp były zawalone różnymi lvlami, 85% graczy nie przywiązywało żadnej wagi do bonów w eq tylko do poziomu ulepszenia, rozdawanie stat było kluczowe, a skille na M3+ były kozackie.

Wbijaj gościu do metina, bo ty będziesz się naprawdę dobrze bawić i poznawać ten świat.

Cała reszta graczy będzie się trzymać schematu gry i nie będą się tak dobrze bawić. Jedyne co ci polecam to zrobić woja mentala. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...