Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o kontry

cuxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio mam zamiar mainowac topa i tak szukam sobie 3 postacie na tego topa

gnar

renekton

vladimir 

pomozecie mi co tak mocno kontruje te postacie ale tak mocno ze nawet nie po co tam wracac ;']]  pozdrawiam

Opublikowano

ja na topie nie znoszę grać na patheona, nie ważne czym gram. problemy też sprawia garen, nie potrafię też grać na darka lub irelke jeśli gra nimi ktoś ogarnięty

Opublikowano

Soraka ;x...

z*******y gracz potrafi wygrać albo przynajmniej przetrzymać przeciwnika na lini niezależnie od tego kogo masz na lini...

Grając zed-em na topie nie ma opcji abym dał przeciwnikowi więcej niż jednego killa :)

nawet grając na np. Renektona którego uważam za silnego przeciwnika dla zed-a na pierwszych lvl-ach :)

ostatecznie obydwaj będziemy 0/0/0 do 25 minuty ;x

6192814460364181143028.png

Naucz się grać postacią którą lubisz grać i pokonasz każdego :P

osobiście na postacie które wymieniłeś poza zed-em wybrałbym

Gnar < Pant

Renekton < Vayne

Vlad < Rengar

moim zdaniem nie ma sensu wybierać postać która "kontruje" przeciwnika... lepiej jest wybrać postać którą grasz najlepiej

mimo że jest to bardzo trudny wybór :P no chyba że main-ujesz lux a na topie masz Olafa ^-^ wtedy warto pomyśleć o czymś innym

Opublikowano

Vladimir nie radzi sobie z riven, szczególnie w early game. Po prostu robi więcej obrażeń od vladimira i ma lepszy all in.

Gnar słabo działa na pantheona. Pantheon ma dobrą pasywkę przeciwko gnarowi i silniejszy poke.

Renekton w większości przypadków przegrywa z garenem. (Niewygodny silence i pasyw)

giphy.gif

Opublikowano

nie ma czegos takiego jak kontra. Po prostu musisz dobrze grac, wiedziec co zbudowac przeciwko postaci. Przykladowo grywm dosc czesto rengarem na topie gram na fiore, rozpoczyznam z armorkiem +5 potionow, wracam sie kupuje tabi + ostrze dorana(Pamietac tez o tp lub exhoustcie). Najlepiej grac na fiore/riven/renektona z tabi ninja + 3 dorany. Potem budujemy hydre lub cos na przebicie pancerza. Ale to tez zalezy od gry.

Pozdrawiam. ;d

Opublikowano

ja na topie nie znoszę grać na patheona, nie ważne czym gram. problemy też sprawia garen, nie potrafię też grać na darka lub irelke jeśli gra nimi ktoś ogarnięty

a ja lubie grac na pantheona . Okej jest kosa w early , ale jesli tylko nie nafeedujesz i umiesz sie wyfarmic mimo to to jego uzytecznosc wzgledem twojej postaci jest smiesznie mala

Opublikowano

Domisiek co ty pier** ? :P

jak nie ma kontry ?...

jakim cudem chcesz Masterem pokonać Jax-a ?...

jakim cudem chcesz Lux pokonać Olafa ?...

kontry istnieją i polegają na tym że jakaś postać ma zdolności specjalnie przeznaczone do pokonania zdolności innych postaci...

faktem jest że tak jak powiedziałem z*******y gracz nie będzie się o to martwić 

jednak to że jakaś umiejętność kontruje inną to jest fakt...

jeśli Jax użyje swojego E masterowi pozostaje tylko uciekać...

jeśli olaf odpali swojego ulta lux polata mu tylko jak mucha koło dupy...

Opublikowano

uruchomiłem tą twoją stronę i przyznam że całkowicie bez sensu =____=

Bronz to pisał ?...

przecież klikłem pierwszą postać i już bezsensowne iformacje... Yasuo Vs Gragas = Easy ?...

sry ale nie... Gragas posiada bardzo dużego def-a i bardzo dobry dps nie jest to łatwym celem dla Yasuo 

więc nie powinien się znaleźć na liście zamiast gragasa powinna być tam jakas Ashe / Jinx / vayne które faktycznie jasio umie zbić...

ja polecam tą stronę jeśli chcesz przeglądać strone o lol-u: http://www.mobafire.com/

Opublikowano

@PanTobi Boba wyczuwam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jak można sobie nie poradzić z Gragasem grając Yasuo :v?

Przecież jest useless na lini przeciwko tobie, magiczne W i puff z grubego mistrza Cc'ków zostaje Ci mierny bob spamujący W żeby sie uleczyć, lol.

nic innego jak Skill matchup

syndra_sig_zps3151e2d8.gif

Opublikowano

jak nie ma kontry ?...

kontry istnieją i polegają na tym że jakaś postać ma zdolności specjalnie przeznaczone do pokonania zdolności innych postaci...

Jeśli Jax użyje swoje E master użyje swoje q

Co do lux na olafa to wystarczy grać ostrożnie, poke z daleka i spokojnie da się wyfarmić...

Czasem jest faktycznie ciężko grać x postacią na y chempiona ale jeśli ktoś posiada już pewne umiejętności w tej grze to nie ma mowy o tym, że przez konkretnego pick'a nie może się spokojnie wyfarmić.

Do autora tematu proponuję mainować riven, która w obecnej mecie jest bardzo mocna. Do tego jest duża frajda w graniu tą postacią. Co do kontr na postacie które na samym początku zostały wymienione hmm. Są one postaciami które bardzo ciężko odsunąć od farmy. Gnar ma łatwo dzięki zasięgowi, Renekton i vlad mają dobry sustain i wave clear, do tego wszystkie 3 postacie mają dobry escape mechanizm w razie zagrożenia. Także jeśli autor posiada już jakieś umiejętności w tej grze nie powinien mieć problemów z żadnymi postaciami, w pewnych momentach wystarczy zagrać defensywnie i tyle.

Opublikowano

uruchomiłem tą twoją stronę i przyznam że całkowicie bez sensu =____=

Bronz to pisał ?...

przecież klikłem pierwszą postać i już bezsensowne iformacje... Yasuo Vs Gragas = Easy ?...

sry ale nie... Gragas posiada bardzo dużego def-a i bardzo dobry dps nie jest to łatwym celem dla Yasuo 

więc nie powinien się znaleźć na liście zamiast gragasa powinna być tam jakas Ashe / Jinx / vayne które faktycznie jasio umie zbić...

ja polecam tą stronę jeśli chcesz przeglądać strone o lol-u: http://www.mobafire.com/

hej, Panie mistrzu. Jak JAx uzyje E to wlaczasz medytacje ( bo po co go bic) i musisz wyczekac moment na uzycie Q :] i tez Ci nic nie zrobi jax =)

A potem juz nie ucieknie

Opublikowano

wiesz że Jax może użyć swojego E jak ty użyjesz W na masterze i przerwie ci medytacje ?...

koniec końców on decyduje kiedy aktywować E...

więc nie zablokujesz E z ręki dobrego Jaxa przy pomocy Q mastera...

widziałem coś takiego wiele razy i nigdy nikomu sie nie udało :)...

przynajmniej moim masterom :)

Opublikowano

wiesz że Jax może użyć swojego E jak ty użyjesz W na masterze i przerwie ci medytacje ?...

koniec końców on decyduje kiedy aktywować E...

więc nie zablokujesz E z ręki dobrego Jaxa przy pomocy Q mastera...

widziałem coś takiego wiele razy i nigdy nikomu sie nie udało :)...

przynajmniej moim masterom :)

nie używasz q dopóki jax nie użyje e, a jak go nie użyje to master go wykonczy
Opublikowano

Polecam te postacie:

- Renekton

- Vladimir

- Mundo

- Garen

- Darius

- Fiora

Są stosunkowo łatwe i jedne z najlepszych na ten czas.

Co do kontr:

Gnar: Riven, Irelia?

Renekton: Gnar, Garen

Vladimir: Riven?, Swain

Opublikowano

Polecam :)

Jest napisane wszystko, jak grać na dane postacie. Jakie itemy najlepiej na nie sie sprawują i takie tam.

zreportowane za troll, strona to ogolnie gowno pisane w sezonie 3 i NIC sie stamtad nie sprawdza XDDDDDDDDD

@topic

jak dla mnie kosa na topie to irelia wymasterowana na to gowno da sie grac chyba tylko darkiem/garenem ale jak ci maja nonstop bana to pozdro :P

Opublikowano

nie przejmuj sie kontrami umiesz grac to wygrasz topa kazda postacia ktora sie nadaje na topa. Stracisz pare creepow freezujac, ale odbijesz sie pozniej bo nie beda mogli cie zgankowac.

Nie szukaj kontr. Naucz sie robic 100 cs ponizej 15 minuty. Naucz sie korzystac z teleportu.

Opublikowano

jak nie ma kontry ?...

Normalnie, ja jakos Rengarem niszcze jakies tam Jaxy, Rivenki, a są z gory zakladane, ze to kontra. Tak samo dobry Zed pokona Kayle, etc.

Najwazniejszy na topie jest skill matchup, granie jednym championem i wymasterowanie go na najwyzszy poziom to najwazniejsza czynnosc w wygrywaniu kazdego topa. 

Ale ogolnie to Kaktus tutaj;

Vladimir nie radzi sobie z riven, szczególnie w early game. Po prostu robi więcej obrażeń od vladimira i ma lepszy all in.

Gnar słabo działa na pantheona. Pantheon ma dobrą pasywkę przeciwko gnarowi i silniejszy poke.

Renekton w większości przypadków przegrywa z garenem. (Niewygodny silence i pasyw)

bardzo dobrze napisal, mozna miec silniejszy lub slabszy matchup, ale czy sie rozwali kogos czy nie to juz chodzi o umiejetnosci gracza.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Jestem graczem Topa i powiem tak. Obecna meta spowadza sie do tego ze pickujesz bezpieczne postacie. Taki gnar darius czy rumble radza sobie na kazda postac bo latwo sie nimi farmi. W modzie sa teleporty. Nie trzeba sie zabijac na topie, trzeba farmic i pomagac druzynie uzywajac tp w dobrym momencie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...