Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rocksmith 2014 + totalny nowicjusz

mikser38

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiałem się nad kupnem gitary elektrycznej i rocksmith 2014 aby, jako totalny nowicjusz, zacząć naukę gitary elektrycznej. Pytanie tylko, czy to ma sens? Nigdy w życiu nie trzymałem gitary (no, oprócz odwrotnie ustawionej zabawki od Guitar Hero), nie wiem czy mi się nei znudzi po 3 dniach prób. Najtańsze używki chodzą od 3 stów, jest sens się w to pakować? Jaka gitarę ewentualnie kupić?

Opublikowano

Może nie od razu, bo trudno ci będzie na żywo patrzeć się w monitor i dociskać progi.

Najpierw musisz się nauczyć drobnych podstaw i trochę też zajmie, zanim będziesz mógł łapać akordy, nie tłumiąc żadnej ze strun. Ale to idzie w tydzień opanować i potem na luzie będziesz mógł grać z Rocksmithem, choć to też taki pic na wodę jak dla mnie. Wyraźniej będziesz słyszał wszystkie niedociągnięcia grając na sucho po prostu z tabulatur.

Co do gitary to myślę, że poniżej Fenderowskiego Stratocastera używanego nie warto schodzić.

Jeśli sprzedawca nie kłamie, a tobie nie przeszkadza wygląd: ta wydaje się spoko: http://allegro.pl/okazja-fender-squier-stratocaster-gitara-elektry-i5752247171.html#thumb/1Wymiana potencjometru to jakieś 50 zł.

Jeśli ci przeszkadza, to ta: http://allegro.pl/gitara-elektryczna-fender-stratocaster-squier-i5760062067.html#thumb/1

PS. Pamiętaj też o dobrym piecku i przesterze (jeśli chcesz grać rocka), bo bez tego sobie nie pograsz, a combo słabej jakości to dramat dla uszu. xD

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...