Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Freebsd 7.2, "No Disks Found!"

bullett

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż próbuję zainstalować system Freebsd 7.2, jednak po wyborze języka i wybrania opcji Standard i przejściu do utworzenia partycji wyskakuje błąd: "No disks found! Please verify that your disk controller is being properly probed at boot time. See the Hardware Guide on the Documentation menu for clues on diagnosing this type of problem."

Posiadam jeden dysk o pojemności 1TB, jest on ustawiony jako "Master" aczkolwiek bootowanie mam ustawione najpierw z napędu dvd a na drugim miejscu, z hdd.

Proszę o szybką i trafną pomoc jeśli ktoś wie co może być na rzeczy, pozdrawiam i odpowiednio naghzę ;-)

specyfikacje techniczne:

4gb ram, procek 4x 3.4

Opublikowano

Przy tworzeniu/wyborze partycji najlepiej naciśnij A > Auto, system dopasuje sobie rozmiary lokacji.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Sprawdź czy masz wszystko dobrze podłączone, bo także mam 7.2 na komputerze serwerowym, SATA i wszystko śmiga, wrazie co jeszcze możesz spróbować wyciągnąć zworkę jeśli używasz tylko jednego dysku i spróbować instalować.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Okej spróbuje, dam edita jak poszło.

Ale dodam jeszcze, że normalnie mi vista śmigała więc co do podłączenia nie ma wątpliwości.

@Update

No i lipa, dysk to samsung HD103SJ SATA - II

Zworki nie było, także nawet był bez zworki :|

Proszę o pomoc. :|

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...