Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anime z gatunku/ów kryminalne, dramat, nadprzyrodzone

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Cześć.

Skończyłem dzisiaj Gosick i potrzebuję jakiegoś anime mocno brutalnego, może być z zagadkami i/lub nadprzyrodzone. Fajny bohater mile widziany. 

Opublikowano

tez planuję gosick, wiec moglbys opisać swoje wrażenia?

a polecam:

Phantom requiem for the phantom,

black lagoon,

baccano

Myślę, że te anime pasują idealnie, każde z nich jest brutalnym seinenem. W phantom requiem for the phantom i baccano są zagadki, w baccano jest chyba watek nadprzyrodzony, ale tylko wątek, w black lagoon chodzi bardziej o akcje, ale to anime jest dojrzale jesli chodzi o jego treść, brutalne.

Generalnie kazde z tych trzech anime ma tematyke mafijną.

o coś takiego Ci chodziło?

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

wobec pewnego użytkownika i faktu, że jest on moderatorem chińskich bajek.

STOP ARINESSOWI JAKO MODERATOROWI! Zero tolerancji!

Opublikowano

Cześć.

Skończyłem dzisiaj Gosick i potrzebuję jakiegoś anime mocno brutalnego, może być z zagadkami i/lub nadprzyrodzone. Fajny bohater mile widziany. 

Brutalne i nadprzyrodzone: Higurashi

Jeśli chodzi o fajnego bohatera jak i brutalność, to jedynie kojarzy mi się: Hellsing Ultimate, no może jeszcze Akame ga kill (?)

Detektywistyczne oraz brutalność: Psycho-Pass

gfgdf

Opublikowano

Ogólnie ich nie ogladałem, ale są z gatunku nadprzyrodzone a na dodatek z tego sezonu, a mianowicie:

Noragami Aragoto,

Owari no Seraph: Nagoya Kessen-hen.

A ogólnie to z brutalnych(?) przychodzi mi na myśl Shiki, Akame ga Kill oraz Another.

Opublikowano

Tzn. z tym wątkiem to troche źle to opisalem. Generalnie to anime opiera sie na zdobyciu nieśmiertelnosci, byly tam tez chyba cos w stylu potworow, czy jak to nazwać, ale przez większośc serii nie dzieje sie nic nadprzyrodzonego, normalne strzelaniny, czy inne formy pozbawiania kogoś życia czy sprawiania mu bólu ;)

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

wobec pewnego użytkownika i faktu, że jest on moderatorem chińskich bajek.

STOP ARINESSOWI JAKO MODERATOROWI! Zero tolerancji!

Opublikowano

Cześć.

Jeśli skończyłeś Gosick to musisz obejrzeć Dantalian no Shoka. Zagadki w każdym odcinku, a bohater dorosły i fajny.
Opublikowano

Kwestia co uważasz za brutalne (Gosicka nie widziałem więc nie mam odnośnika), mimo to coś tam polecę. W sumie najlepiej jakbyś MaL'a podał.

Shingeki no Kyojin (raczej widziałeś, ale podać nie zaszkodzi)

- Bokurano (taki bardziej dramat)

- Elfen Lied (dużo krwii, mimo to jakoś mi nie przypadł do gustu, bo jakoś w połowie porzuciłem)

Hellsing Ultimate

Higurashi no Naku Koro ni (2 sezony, w drugim dopiero masz wyjaśnione czemu tak, a nie inaczej)

Corpse Party

Claymore (dość dawno oglądałem więc nie pamiętam dokładnie czy aby na pewno pasuje, a końcówka do słaby filler)

Mnemosyne 

- Shiki (no jakby nie patrzeć jedyne anime  inspirowane twórczością S.Kinga)

Devil May Cry

- Gantz (jednak końcówki to fillery)

Shigurui

Blood+ (osobiście po paru odcinkach porzuciłem)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Dansai Bunri no Crime Edge, Mirai Nikki no i Deadmen Wonderland chyba najlepszy tytulki :p

no ii Another, ale to klasyk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...