Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MSI - "porządna i polecana firma"

h0pas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś opisze po krótku moją historie z tą jakże spierdoloną firmą MSI =)

Historia zaczyna się od tego że w maju tego roku postanowiłem "ulepszyć" swój komputer w celu uzyskania lepszej wydajności - zmieniłem zasilacz, obudowe z lepszą cyrkulacją powietrza, chłodzenie do procesora i karte graficzną... Była to karta graficzna od MSI  a dokładnie model r9 280x. Wszystko ładnie pięknie tylko przysłali mi uszkodzony model, mówi sie trudno, odesłałem karte i poczekałem aż przyślą nową. Po 3 tygodniach kiedy odesłałem karte do morele.net, oni odesłali ją do dystrybucji MSI, wróciła ona do mnie. I co się okazało? Że znów nie działała... Strasznie sie rozczarowałem i powiedziałem "p******e to" oddajcie hajs a karty już nie chce... Lecz czas jest nie ubłagany, mój gtx 460 po 5 latach swojej pracy poszedł w c**j i trzeba było jednak kupić nową karte graficzną i pomyślałem że skoro mam budżet do 1050-1100zł wybiorę MSI R9 380 4GB. Długo sie nie pocieszyłem bo już gdy włożyłem ją do kompa, podłączyłem zasilanie 2x 6pin i odpaliłem komputer nie było charakterystycznego "piknięcia" a windows nie chciał się załadować... Powiedziałem tylko "co za k***a pech"... 3 jebane karty graficzne od MSI, nowe a rozjebane... Nie wiem czy jestem najbardziej pechowym człowiekiem na ziemii czy ta firma jest po prostu spierdolona... Słyszałem wiele opinii na temat tej firmy, jedni mówili że to dobra firma, a drudzy że jest spierdolona, aktualnie robi c**jowe płyty główne a tym bardziej karty graficzne i przekonałem się o tym sam...  Możecie sie wypowiedzieć co wy sądzicie na temat tej firmy. Ja raczej już nigdy nie kupie czegoś od tej super zajebistej firmy msi...

Opublikowano

@Pitagoras333 1* A skąd sklep/sklepy ma karty? Od dystrybutora MSI

2* To dlaczego system po podłączeniu karty do zasilania nie chce sie załadować system? Bios zaktualizowany, razem z innymi sterownikami

3* ostrzec innych, przed zakupem czegokolwiek od tej firmy :)

Opublikowano
 Karta nie ma nic do odpalania systemu.

A ma. Chociażby ze względu na załadowany driver. 

Napisałeś to tak chaotycznie, że ciężko cokolwiek zrozumieć. 

Nie wiem czy jestem najbardziej pechowym człowiekiem na ziemii czy ta firma jest po prostu spierdolona...

To pierwsze. 

416231423689480320491.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngPopeye_ coraz bardziej zaczynam w to wierzyć, przed chwilą okazało sie że mp3 którą kupiłem dla brata też nie działa (zakupiona dzisiaj, po podłączeniu przez usb nie czyta jej i nie ma jak wgrać piosenek - nie działa na 2 komputerach)

Opublikowano

Ja mam od pół roku MSI GTX570 i działa bez zarzutu,

mój kolega ma MSI R9 270x (albo 280x już nie pamiętam), również działa.

Kiedyś kupiłem używanego GTX570OC od Gigabyta z chłodzeniem Windforce x3

i po 2 tygodniach okazało się, że ma walnięty rdzeń, wina Gigabyta? Raczej nie.

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

Po 1) To że dostałeś uszkodzoną kartę to wina sklepu, nie firmy.

Większego kwiatka to dawno nie czytałem ;)

Co sklep ma do tego czy Ty dostaniesz uwaloną kartę czy nie? Producent ją robi, pakuje, a sklep tylko Tobie sprzedaje. Jeśli towar jest uwalony, to winny jest producent, który taką kartę dopuścił do sprzedaży. Tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...