Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

65 lvl glad

Krizero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, osiągnąłem 65 lvl gladem i teraz dylemat co do gearu. W najbliższej przyszłości raczej nie będę w stanie nazbierać na seta za AP + ceranitowe medale, więc postanowiłem robić weekly na BM-y i ogarnąć coś takiego jak nazbieram medale:

http://aion.aspirine.su/#!FvH8NCL

Czy to dobry pomysł? Głównie pod PVE no i w międzyczasie pewnie bym zbierał AC lub ceranitowe.

No i jeszcze pytanie czy jest możliwość ogarnięcia BM-ów gdzie indziej oprócz weekly w Akaronie? No i tak samo pytanie dotyczy AC, czy mogę je jakoś inaczej zbierać oprócz weekly w Kaldor?

Opublikowano

Nie no gratulacje! W zbroi pvp masz mniejsze bonusy do ogólnych statystyk ale ubieraj się jak chcesz :D  Ja chyba nigdy bym nie pomyślała żeby chodzić na PVE w zbroi pvp... Bmy się teraz Cięzko zbiera więc lepiej uzbieraj cery albo AC z resztą wszystko możesz kupić u brookera (chociaz by set PVE) do 200kk  byś się wyrobił ja tak kupiłam na templarze. Tak czy siak z pewnośćią zaraz doradzi Ci jakaś ''kobieta'' aka największe guru Aiona więc będzie trochę do poczytania .

I serio nie polecam setu do PVP bo staty masz serio mniejsze i musisz nadrabiać pakowaniem niepotrzebnych kamyków w nie zamiast iść w atak/crit  musisz nadrabiać innymi...

Opublikowano

Jestem trochę zielony jeśli chodzi o sety etc :D

A konkretniej jaki set mógłbym kupić u brokera? No i jaką broń tak na początek mógłbym ogarnąć?

Z AC trochę ciężko, bo widziałem do tej pory jedną misję weekly na AC, a naprawdę mnóstwo ich trzeba.

Nie mam teraz żadnego sensownego setu dlatego też chciałem coś ogarnać na szybko, żeby nie zbierać oklepu podczas robienia weekly/daily.

Opublikowano

Ale set za bm  nie nadaje się do "ogarnięcia na szybko". Nie mówiąc, że nie mają jakichs super statów...

ac oprócz kupowania od innych graczy, możesz wydropić w ug (wejście w określonych godzinach i miejscach) albo w akaron z mobów przy garniakach. Poza tym ac lecą także np ze skrzynek z jmr (most jormunganda pvp codziennie o 12-14, 19-21 i 0-2).

Jak chcesz jakiś set na szybko to równie dobrze możesz iść na rentusa (normal albo heroic), tf, może sauro albo coś w tym guście. Na pewno na pve będą lepsze niż bmy. Na dodatek to będą sety z +aggro, które powinien nosić glad, bo inaczej to w życiu nie utrzymasz na sobie żadnego bossa. 

Opublikowano

Dobra... jak zbierać BM'y

1. Tyg w Akaron - 60bmow w tygodniu.

2. Codziennie Labo - 12bmow dziennie - 84 tygodniowo.

3. Rentus Heroic - 12/15bmow dziennie - 84/105

4. Most Jorm. PVE (insta 6os. w Signi)- 15-20bmow z bossa + 4 skrzynnki do losowania od 3 do 10bm w kazdej. Mozliwe 4 runy czyli czyste ok 80bmow dziennie.

5. Zabijanie asmokow i inne pierdoły to jakies dodatkowe 15bm dziennie.

Jest to ok. 850+ bmów w tygodniu tylko na tą instancje malo osob idzie... pewnie malo kto wie ze bmy tam lecą :p. Tak czy siak masz wtedy cały set + bizu w 2tyg. :)

Opublikowano

Jak dropić AC

1. Labo w Akaron - 20ac z questa + 30-50ac z bossa (1raz dziennie)

2. Mantor - 20ac z bossa (3 razy dziennie)

3. Questy w kaldorn ~chyba tak to sie pisze~ - 10-30ac (raz dziennie, niektore tylko raz mozna)

4. Mobki przy garniakach 1ac z moba

5. UG - wejscie w Akaron o chyba 11/12.

Opublikowano

Jak dropić AC

1. Labo w Akaron - 20ac z questa + 30-50ac z bossa (1raz dziennie)

2. Mantor - 20ac z bossa (3 razy dziennie)

3. Questy w kaldorn ~chyba tak to sie pisze~ - 10-30ac (raz dziennie, niektore tylko raz mozna)

4. Mobki przy garniakach 1ac z moba

5. UG - wejscie w Akaron o chyba 11/12.

Już próbowałem przejść się do labo w akaron, ale nie ubije belsagosa jak na razie :D Questy w kaldor są weekly teraz. Zobacze jak mi z mantor pójdzie.

A te wejście do UG to będzie widoczne na mapie?

Dzięki za  info :)

Opublikowano

A Ty dalej o secie pvp na pve -.-. Zacznij chodzić na insty wszystkie itemy plate miecze,tarcze, armory, czyli wszystko co nie niepotrzebne od niebieskich po pomarańczowe i fioletowe rozdrabniaj na kamienie!Z kamieni możesz zarobić sporo kasy na jakiś set z brookera. Jeśli chodzi o staty na itemach to sam sobie odpowiedz czego potrzebujesz bardziej. Najlepszy zarobek był na Bt przerabiając na kamienie i remodele pomyśl o tym ;)

Opublikowano

Już próbowałem przejść się do labo w akaron, ale nie ubije belsagosa jak na razie  :D Questy w kaldor są weekly teraz. Zobacze jak mi z mantor pójdzie.

A te wejście do UG to będzie widoczne na mapie?

Dzięki za  info  :)

Nie. To są rifty, który pokazują się w określonych miejscach, ja na razie wiem o trzech. Proponuję wygooglać, najlepiej po angielsku, to znajdziesz oznaczone mapki. Zresztą to nie jest 11/12, tylko 12-13. 

Tutaj masz miejsce na plaży w Akaron, gdzie ja znalazłam rift

33237762338544131079.jpg

P.S. Nie komentować jakości, bo gram na low ;D

Opublikowano

A Ty dalej o secie pvp na pve -.-. Zacznij chodzić na insty wszystkie itemy plate miecze,tarcze, armory, czyli wszystko co nie niepotrzebne od niebieskich po pomarańczowe i fioletowe rozdrabniaj na kamienie!Z kamieni możesz zarobić sporo kasy na jakiś set z brookera. Jeśli chodzi o staty na itemach to sam sobie odpowiedz czego potrzebujesz bardziej. Najlepszy zarobek był na Bt przerabiając na kamienie i remodele pomyśl o tym ;)

Przecież set za AC jest do pve głównie? ;x

Opublikowano

Myślałem o zakupie polearma jak na razie za AC, a potem się zobaczy. NA razie mam renewed daevanion seta z tego questa co się go dostaje po miesiącu nielogowania.

Opublikowano

Lepszy niz za AC jest rentus heroic. Potem byle do Hypcia

Czyli najlepiej dziennie robić rentus heroic aż uda mi się nazbierać całego seta, tak?

A z polearmem jak? Mogę połączyć tego za AC z jakimś innym?

A hyperion to z katalamize leci tak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...