Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z routerem

zielakn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jako iż, pisze tu już kolejny post z problemem... Napisze to szybko, mianowicie mam problemy z internetem tzn. wszystko normalnie chodzi gdy powiedzmy jestem sam w domu, ale gdy chociażby ktoś wejdzie na drugiego lapka (oba są połączenie przez wi-fi) to cała moc internetu/łącza/stabilności czy inna recz przechodzi na lapka, nie wiem czym jest to spowodowoane. W jaki sposób cała moc? A no w taki, że nie moge odtworzyć nawet głupiej strony, a już nie mówiąc o graniu na tym, prosze o pomoc nie wiem czy to jest problem z ustawieniem routera czy o co chodzi.

Opublikowano

Załącz DHCP w routerze  albo ustaw jako serwer a nie klient ( niektóre routery umożliwiają używanie  tylko jednego połączenia sieciowego w trybie klienta ) .

Najlepiej przeczytać sobie manual routera albo użyć płytki/programu do konfiguracji 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jest lepiej ale teraz zaś są problemy ze stabilnością, co około 5 min po prostu wywala mi neta i musze sie odłączyć i podłączyć, żeby to naprawić. Zastanawiam sie, czy nie lepiej podłączyć sie poprzez LAN.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...