Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows10>recovery>Windows8>klucz Windowsa

MPC Fighter

Pytanie

Opublikowano

Witam, zrobilem kiedys aktualizacje z windows 8 na Windows 10, jednak komputer mi nie dzialal pod hdmi, więc pomyślałem - pewnie jakis sterownik szlag trafił. Zrobiłem recovery powracając do Windowsa 8. Ok od razu sprawdzilem wszystko działa. Wlaczam komputer kolejny raz i ku mojemu zdziwieniu nie działa kod Windows, tak jakbym mial pirata, czytam, ze zamienił sie on na kod do Windowsa 10. No ok, to teraz pytanie jak powrocic do 10? Probowalem zaktualizowac przez Windows update i wyszło niepowodzenie, mam wycofywanie zmian na ten moment. Co robić?

Update 1. Wycofywanje zmian poszlo pomyślnie, jednak co zrobić, aby miec znów oryginalny system?

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na moje oko wystarczy tylko jeszcze raz dokonać aktywacji Windows kluczem OEM, jeśli go posiadasz, ale z tego co się domyślam to kupiłeś komputer w ala MediaMarkcie i miałeś tylko zaaktywowany system na partycji recovery. Popełniłeś mały błąd, że nie wykonałeś backupu klucza licencyjnego ze starego systemu. Teraz jedyne z tego co opisałeś to wypadałoby zadzwonić do sklepu w którym zakupiłeś sprzęt, udokumentować fakturą/paragonem zakup sprzętu u nich i opisać całą sytuację, najprawdopodobniej system na maszynie instalował producent oddając go do hurtu.

Windows 10 jest teraz ogólnodostępny dla każdego użytkownika ponieważ nie jest jeszcze dopracowany i MS liczy na to, że użytkownicy dotychczas pirackich platform pomogą im go dopracować. Stąd też klucze są generowane losowo dla każdego nowego użytkownika który zrobił upgrade do v10 i jest to póki co wszystko za darmo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...