Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ścinki po dłuższej pracy komputera

Wrona :3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie mam pewne pytanko. zauważyłam, że jeśli zostawie komputer na powiedzmy 2h i gdzieś pójdę, to po powrocie mam straszne ścinki i muszę go uruchomic ponownie. za kazdym razem jak to zrobie wyskakuje mi poniższy obrazek (dokladnie pisze tam że jakies aktualizacje są wgrywane i lepiej nie odłączac od zasilania).  troche to wkurzające, bo czasami mam cos waznego do zrobienia, a nie wierze zeby codziennie jakies aktualizacje dodawali. mogę gdzieś to wyłączyć żeby mi sie codziennie komputer nie wyłączał/uruchamiał +0.5h?

post-939604-0-77833300-1445887193.jpg

Opublikowano

Najlepsze na takie problemy to format komputera, czemu? 100%, że ten błąd więcej się nie powtórzy, a raczej nie w najbliższej przyszłości (zawsze może się powtórzyć), program oryginalny? Spróbuj też przeskanować komputer.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Spróbuj zainstalować aktualizacje ręcznie (panel sterowania -> windows update). Jak nie pomoże, to:

Wciśnij Windows + R, wpisz services.msc, enter. Znajdź usługę Windows Update, kliknij na nią prawym przyciskiem myszy, ustawienia, w polu "startup type" (nie wiem, jak to pole nazywa się w polskiej wersji językowej) wybierz "wyłączona", kliknij OK, restart.

Tak wyłączysz Windows Update. Pamiętaj tylko, że aktualizacje nie są wydawane bez powodu i lepiej jest je instalować.

ㅈㅈ.

Opublikowano

@tls01 to się mija z celem przez to nie będzie mogła aktualizować, dlatego poleciłem formatowanie. Ja tak samo miałem błąd, ale ten błąd dotyczył czegoś innego próbowałem go naprawić ręcznie, ale za każdym razem było to samo. Kombinowałem, próbowałem na wszystkie sposoby i... zrobiłem format i wszystko śmiga, czasami nie opłaca się kombinować :D

y8HqE13.png                             

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...