Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usuwanie JailBreak iOS 7.1.1

Mumia57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w tytule chciałbym prosić Państwa o porady dotyczące usuwania JailBreak z telefonów Apple. Jestem posiadaczem iPhone 4s z iOS w wersji 7.1.1, niestety telefon posiada JailBreak Pangu, Czy jest jakaś możliwość jego usunięcia ? Jestem w tym temacie zupełnie zielony, przywrócenie ustawień fabrycznych z poziomu telefonu skutkuje jedynie zawieszeniem się telefonu na ciemnym tle z kręcącym się kółkiem. Próbowałem również wgrać na nowo oprogramowanie przy pomocy iTunes, natomiast wyskakuje błąd 3194. Szperałem w internecie i próbowałem wszelkich sposobów ze zmianą pliku Hosts jednak nic nie pomogło.

Brakuje w sieci dobrego i aktualnego poradnika jak poradzić sobie w takiej sytuacji. Zależy mi na pozostaniu na wersji 7.1.1. 

Czekam na Państwa porady oraz wszelką pomoc, w razie potrzeby większej ilości szczegółowych informacji chętnie je podam.

Opublikowano

Jeżeli chcesz sie pozbyć JB to musisz wgrać 9.02 ( o ile jest jeszcze podpisywany )  lub 9.1 , innej opcji nie masz już , o 7.1.1 możesz zapomnieć

Opublikowano

Szkoda że teraz Apple nie umożliwia już takich dowolnych zmian jak miało to miejsce kilka lat wcześniej, jedynie zostaje mi się teraz przyzwyczaić do najnowszego iOS który pewnie na tym iPhone nie będzie działać zbyt dobrze. Na pewno nie ma jakiejś możliwości wgrania oprogramowania poza iTunes ? jakimś zewnętrznym programem ?

Opublikowano

Teraz niestety już nie podpisuje starych wersji, jedyna opcja to jeżeli przejdziesz na 9.0.2 i zrobisz JB będziesz mógł wgrać sobie bodajże 8.4.1, ale nie jestem tego pewien w 100 %-tach.

Opublikowano

Rozumiem, ale czy wersje 9.x wgrywac normalnie na mój obecny system z JB poprzez iTunes ? Czy trzeba to robić jakoś inaczej ?

Opublikowano

Aktualizujesz na samym telefonie. Nie potrzebujesz do tego iTunes. W ustawieniach masz zakładkę odpowiedzialną za aktualizację ;)

Najnowszy iOS nie jest taki zły, z tego co czytałem to jest o wiele lżejszy (mniej wymagający), więc powinien śmigać na iPhone 4s.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

W porządku dziękuję za informacje, może zdecyduję się na aktualizacji, choć czytałem wiele opinii że najnowszy iOS na 4s jest strasznie wolny w porównaniu z poprzednimi wersjami np. 8.4.1 czy też 7.1.1, Wiadomo dodają wiele różnych rzeczy do systemu, niby optymalizują ale i tak duży nacisk kładą na najnowsze produkty Apple, natomiast 4s zaczyna kuleć pod względem wydajności.

Opublikowano

Moim zdaniem między 8.4.1 a 9.1 (najnowszym) na 4s nie ma różnicy, ale może być to tylko moje odczucie, ponieważ nie katuję telefonu.W mojej opinii śmiało możesz aktualizować.

Opublikowano

Rozumiem, dziękuje w takim razie za swoją opinie, zdecyduje się chyba jednak na aktualizacje, najważniejsze jest dla mnie aby pozbyć się Jailbreak

Po próbie aktualizacji do najnowszej wersji oprogramowania wyskakuje błąd przy rozpakowywaniu oprogramowania na samym urządzenia i telefon uruchamia się ponownie, ma to jakiś związek z Jailbreak ? 

Opublikowano

Nie widziałem nigdy takiego problemu, jednak nigdy nie robiłem JB poprzez Pangu. Spróbuj jeszcze wgrać iOS 9.1 za pomocą komputera oraz telefonu wprowadzonego w DFU.

Opublikowano

Nie widziałem nigdy takiego problemu, jednak nigdy nie robiłem JB poprzez Pangu. Spróbuj jeszcze wgrać iOS 9.1 za pomocą komputera oraz telefonu wprowadzonego w DFU.

Właśnie jestem w trakcie pobierania oprogramowania, o efektach poinformuje 

Dopiero dzisiaj ale metodą przez DFU i iTunes udało mu się bez problemu zaktualizować iOS 9.1, póki co sobie go testuje chociąz muszę powiedizeć że nie chodzi wcale najgorzej, najważniejsze dla mnie że pozbyłem się w końcu Jailbreak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...