Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skok pingu

MrMateuszPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bodajże miesiąc temu (chyba patch 5.17) ping nagle skoczył mi z 60 do 80-90 stałego, mimo że na tsie i innych grach jest po 60-70 na lolu jest ciągle 80+ i powoduje to dziwne scinki momentami nie da się tego wytrzymać (coś typu minionki tracą całe hp ale dalej walczą przez kilka sec i dopiero pada, czas do respawnu jest już 0 a i tak czekam jeszcze z 3sec itp.). Do mniej więcej 8 rano ping jest ok, potem co jakies 10 min rosnie o 1 az do tego 80 i zaczyna sie mordor a konczy kolo 2-3 w nocy. Internet jest z neostrady i z tego co wiem nie tylko ja mam z tym problem bo koledzy z okolicy i też od neostrady mają to samo (pytałem często też w grach i dużo osob z podobnym problemem się znalazło). No ale dobra poszperałem w necie i znalazłem cos takiego jak program WTFast który podobno zmniejsza ping, sprobowałem go i faktycznie pomogl, ping zmniejszyl się do stałego <70 a jak juz skakał do 80 to było stabilnie i żadnych lagów w grze, niestety program nie wspiera XP i na drugim kompie nie moge nic z tym zrobić i poprostu nie dam rady grać czymkolwiek mobilnym... Moje pytanie brzmi następująco, czy ktoś z was miał takie problemy i jakoś sobie z nimi poradził, bądź czy macie jakiś inny program który pomoże coś z tym zrobić. Z góry mówię że zmiana na Windows 7 nie wchodzi w gre bo ten komputer nie pociągnie wtedy raczej gry... 

Opublikowano

Pisałem do suportu z tym problemem, dostałem od nich taka odpowiedź:

"Witaj ponownieOkazuje się, że jest problem z Twoim dostawcą internetu a naszymi serwerami dlatego też ping wszystkich graczy tego operatora wzrósł. Pracujemy wspólnie by rozwiązać ten problem, lecz na razie nie możemy powiedzieć kiedy zostanie rozwiązany. Liczymy na zrozumienie i prosimy o cierpliwość."Do not fear death. The best part of you will live on!"

Opublikowano

Też ostatnio mam o pewnych godzinach w nie których momentach ping większy o 13.. z 32 do 45 wkurza mnie to niesamowicie, ale wiem że to ze strony rito

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

@MrMateuszPL

zrestartuj i skonfiguruj ponownie router + zabezpiecz go jak nakazuje orange. ;d Sprawdz czy router ma ustawione dobre DNS + ściągnij WTFast

Co do op tematu to mam ten sam problem i radzę Ci zrobić tako samo jak napisałem użytkownikowi wyżej. B-)

Opublikowano

uzywalem wtfast jak napisalem ale przestal cos dzialac, router resetowal na fabrycznych, konfigurowalem od nowa, przez 2 dni bylo ok, pakiety w normie i ping tez, dzis od nowa 90 ping i po 15% pakiety ^^

Opublikowano

Jeżeli masz tak tylko na EUNE, to musisz czekać na przeniesienie serwerów EUNE do Amsterdamu tam gdzie są serwery EUW, ale to pewnie potrwa długą chwilę

jifdyv.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...