Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Visual Studio 2015:Problem z programem

KSYMEK221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Mam problem,mianowicie stworzyłem aplikacje okienkową,w języku C++ w Visual Studio 2015,i chciałbym ją udostępnić koledze, lecz na jego komputerze program nie działa. Gdzieś wyczytałem żeby program działał bez środowiska Visual Studio trzeba stworzyć instalator i do tego celu użyłem programu Advanced Installer. Jednak po stworzeniu instalatora i zainstalowania go na innym komputerze pojawia się błąd:Nie można uruchomić programu,ponieważ na komputerze nie znaleziono VCRUNTIME140.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program,aby naprawić ten problem. I oto moje pytanie. Jak powinienem stworzyć instalator,by program działał na każdym komputerze na którym go zainstaluje. 

Dodam tylko że programuje od nie dawna w VS 2015 jak i w języku C++,a to moja pierwsza aplikacja okienkowa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A mam jeszcze pytanie odnośnie linkowania, bo szczerze mówiąc nie za bardzo wiem o co chodzi.A i jeszcze jedno,skąd mam wiedzieć jakie biblioteki powinienem dodać?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKSYMEK221 Możesz linkować biblioteki dynamiczne (.dll) oraz statyczne (.lib). Powiem Ci o co chodzi tylko powiedz mi, czy używasz C++/CLI czy zwykłego C++?

Jak nie wiesz czym się różnią to powiedz mi czy jak tworzysz projekt wybierasz CLR Empty Project czy Empty Project??

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...