Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dedyk ile graczy pomieści

OpsOpsGM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile taki dedyk pomieści graczy :
 1 pelny rdzen 2.5 do 3.2 ghz w turbo 1 gb ram / 2 gb swap ? 
Pewna osoba mi takiego oferuje i chce się dowiedzieć ile taki w zł może kosztować na miesiac i ile graczy pomieści.

Opublikowano

Po #1 zacznijmy od tego , jak to możesz nazywać ' Dedykiem' ??  :D

Przykład ' DEDYKA '  - Zapamiętaj o tym

Procesor:

Intel  Xeon D
D-1540 8/16t  
2,0 / 2,6 GHz

RAM: 128 GB RAM

Dyski:
DDR4 ECC 2133 MHz 2x2TB

vRack:

SOFT vRack 10 Gbps

Dziękuje Bardzo 

Opublikowano

Alon3, kolega mi powiedział że taki może mi sprzedać :D I chciałem się dowiedzieć ile by na tym ludzi poszło bo strasznie tanio sprzedawał , ale w sumie za taką cene taki dedyk to nikt nawet nie wejdzie :D Dzięki za info ;D 

Opublikowano

@OpsOpsGM

Znaczy - To nie jest Dedyk , tylko taki VPS .. Naprzykład :

i0lgm3.jpg

Ten Akurat jest dobry na Prace przy Serwerze.  ;)  prawie taki sam jak ten co napisałeś wyżej.. One są dobre na prace Serwerowe Tylko . , 

no a jeśli chciałbyś pograć sobie z chłopakami z podwórka to wystraczy ci Troszke lepszy VPS niz ten wyżej.

Do wyboru :

1qknry.jpg

Opublikowano

Ok dzięki widać ten mój ,,Kolega'' chciał mnie wyruchać ;x A ile ten dedyk za 89 zł graczy uciągnie ? I ile ten za 159 i 199?

Opublikowano

Podałem ci tylko Serwery które możesz zakupić na który będziesz mógł pracować nad Serwer + pograć z kolegami..

a Jeśli chcesz aby Serwer Był dla wszystkich to musisz zakupić dobrą maszynę 'Dedykowaną' z możliwością ' Anty DDos + Firewall ' no i oczywiście zabezpieczyć Serwer.

Opublikowano

Alo3n , na mintshost.pl jaki pakiet? Czy hosteam? Wolałbym na mintshost ale na hosteam może też być.

No to zależy czy chcesz VPS czy Dedyka. 

... Serwery Dedykowane ...

... Dystrybucje dostępne dla Wybranego Pakietu ...

... Serwery VPS ... ( Pakiet Niebieski lub Czarny -- Serwer Dla Kilku kolegów + Możesz spokojnie popracować sobie nad Serwerem )

Opublikowano

­@Al0n3

Co ty pierdolisz xD

Weź go nie słuchaj bo wylądujesz z serwerem jak on..

No słucham ciebie ,  xD  wypowiedz sie na ten temat.. bo widze że nic ciekawego nie wniosłeś narazie ( pomocnego ) ... 

A co do Serwera to gówno wiesz  :yay:  :yay:  a sie udzielasz jak by Serwer już był ... :pls:  :pls:

Przepraszam Kraj za Ludzi Takich jak ty :s

Opublikowano

od 1 000 -  3 000 Może troszke więcej..  ( zależy )

Ale na takie coś to sie nie pchaj narazie  B)  .. 

Gorszej głupoty nie słyszałem... Od kiedy dedyki chodzą po 3k lub więcej? #Ravia_dedyk_za_8k #śmiech_na_sali....

Człowieku Ty chyba nigdy nie widziałeś serwera +1k online a się wypowiadasz

BTW Ty polecasz OVH pod metina czy Ty jesteś normalny?

A tutaj do kolegi jak chcesz budżetówkę to sobie kup VPS KVM BLUE:

https://hosteam.pl/vps/kvm/

Spokojnie uciągnie 500-700 osób, a potem przenieść się na dedyka z serii Grand lub indywidualny... tyle w temacie, a i nie zapomnij o filtrach standard lub PREMIUM.

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Gorszej głupoty nie słyszałem... Od kiedy dedyki chodzą po 3k lub więcej? #Ravia_dedyk_za_8k #śmiech_na_sali....

Człowieku Ty chyba nigdy nie widziałeś serwera +1k online a się wypowiadasz

BTW Ty polecasz OVH pod metina czy Ty jesteś normalny?

A tutaj do kolegi jak chcesz budżetówkę to sobie kup VPS KVM BLUE:

https://hosteam.pl/vps/kvm/

Spokojnie uciągnie 500-700 osób, a potem przenieść się na dedyka z serii Grand lub indywidualny... tyle w temacie, a i nie zapomnij o filtrach standard lub PREMIUM.

^^  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^  ^^  Odezwał sie ten co Wyc****ał całą Polske  o.O  o.O

Zostawiam Wszystko bez Komentarza ..

Opublikowano

Mam do was jeszcze 2 pytania , 
1-Czy można zrobic pliki na hamachi i dać potem na VPS'a / Dedyka? 
2-Jak bym chciał kupić od kogoś strone czy pliki serwerowe to na co mam uważać? Bo nie chciałbym takiej sytuacji że kupię strone albo pliki i się okaże że nie mogę ich używać bo mają prawa autorskie kogoś innego ?

Opublikowano

Mam do was jeszcze 2 pytania , 

1-Czy można zrobic pliki na hamachi i dać potem na VPS'a / Dedyka? 

2-Jak bym chciał kupić od kogoś strone czy pliki serwerowe to na co mam uważać? Bo nie chciałbym takiej sytuacji że kupię strone albo pliki i się okaże że nie mogę ich używać bo mają prawa autorskie kogoś innego ?

Co do tematu, gdyby nie zawistna dupa niektórych osób, to jakiś średni dedyk by trzymał tysiaki graczy, ale cóż :D

1-ta

2-jakie prawa autorskie? nie ma czegoś takiego w metinie jak prawa autorskie do plików xD

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Podałem ci tylko Serwery które możesz zakupić na który będziesz mógł pracować nad Serwer + pograć z kolegami..

a Jeśli chcesz aby Serwer Był dla wszystkich to musisz zakupić dobrą maszynę 'Dedykowaną' z możliwością ' Anty DDos + Firewall ' no i oczywiście zabezpieczyć Serwer.

Nie wiem jak wy tam testujecie, kiedyś taki odpaliłem to po odpaleniu jednego kanału miał laga i musiałem rebootować xddd

­

6823214443099701049127.gif

Opublikowano

­Sielu, a jak bym chciał kupić strone ? I przypuśćmy że kupię strone bo jakiś typek z Gladora sprzedaje to co wtedy ? Moge jakąś na niej zmienić nazwe ? Logo żeby była inna nazwa ? I czy do stron też są prawa autorskie ? :P

Opublikowano

Nie wiem jak wy tam testujecie, kiedyś taki odpaliłem to po odpaleniu jednego kanału miał laga i musiałem rebootować xddd

­

Zdarza sie ;-) .. My akurat pracujemy na średnim VPS'ie przy Serwerze i spokojnie da sie pracować bez żadnego Laga ;-)  Czy to 1 kanał czy 4 kanały.

+ Tylko ja jedyny dostałem Puntky Ostrzeżeń ??  xD  xD  za niby Off-topic. 

to już nawet nie wolno Cytować Odpowiedzi 

. . . śmiechłem sobie . . .

­Sielu, a jak bym chciał kupić strone ? I przypuśćmy że kupię strone bo jakiś typek z Gladora sprzedaje to co wtedy ? Moge jakąś na niej zmienić nazwe ? Logo żeby była inna nazwa ? I czy do stron też są prawa autorskie ? :P

Strona jak została zakupiona to jest twoja własność tak samo jak idziesz do sklepu kupujesz telewizor i możesz robić co chcesz z nim  prawda?? 

Opublikowano

Al0n, a jak ją kupię od kogoś to on może z niej dalej korzystać ? Bo to było by dziwne jak ja kupię strone powstaje mój serwer i nagle ktoś ma taką samą indentyczną nazwe strone. ­

Opublikowano

Al0n, a jak ją kupię od kogoś to on może z niej dalej korzystać ? Bo to było by dziwne jak ja kupię strone powstaje mój serwer i nagle ktoś ma taką samą indentyczną nazwe strone. ­

Najlepiej upewnić sie że kupujesz Strone od prawdziwego właściciela .. + jakiś dowód na to że strona została zakupiona przez ciebie i jest twoją własnością. wtedy jak zobaczysz że ktoś ma taką samą strone to możesz pozwać o naruszenie praw. ( ale to jeśli masz dowód taki że strona została zakupiona legalnie od Właściciela ). Jest wiele osób na tym forum co próbują sprzedać strony nie swojej własności.

Więc uważaj na to . . . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...