Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chłodzenie w laptopie

_xer0s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem bo mój laptop lenovo y50-70 grzeje się podczas grania w gta 5, lol a wiatraczków prawie nie słychać w ogóle. Jest jakiś program/opcja która pozwala na zwiększenie obrotów wiatraczków?

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Nie , poza wymianą na większej mocy i używania podkładki chłodzącej. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie , poza wymianą na większej mocy i używania podkładki chłodzącej. 

Panu już podziękujemy, napisałem że potrzebuje programu do sterowania wiatrakami a wiem że takie są, nie potrzebuje podkładki chłodzącej bo on słabo chłodzi się od wewnątrz nie od zewnątrz..

Speedfan mi nie działa, zna ktoś jeszcze może podobny program? ;x

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Potrzebować to sobie możesz jak wyposażysz laptopa w układ sterujący prędkością wentylatora . Lenovo ma regulację obrotów zależną od temperatury na warystorze, więc możesz sobie szukać programu a nie znajdziesz. 

Tylko Linux posiada w kernelu możliwość sterowania programowego  stopniowego , 7 stopni obrotów dla laptopów Lenovo. Normalnie tylko  modele z tweakowanym biosem mają możliwość regulacji stopniowej , w swoim poprawianie biosu zajeło mi 30 minut by mieć dostęp do opcji.

Skoro mi podziękowałeś to szukaj forum czy osoby które ci zrobią tweak  biosu bo nie istnieje możliwość wgrania takiego biosu z byle jakiego  pliku biosu , można wgrać wyłącznie  swój zapisany i  poprawiony przez siebie czy kogoś innego bios. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...