Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jungla Elise vs Zac

koksikHiFi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, mam dylemat kim grać na jungli, obecnie gram na Shaco / Lee Sin / Warwick . Zastanawiam się nad zakupem Zac'a / Elise. 

Moja dywizja to unranked, ale na silverach daje radę xD . Zależy mi na niespodziewanych & szybkich gankach. Jeżeli moglibyście to poprosze o wady i zalety tych postaci i oczywiście kto lepiej sie sprawdzi w roli junglera xD 

Opublikowano

Zac, shaco i warwick są obecnie trochę out of meta.

WW polega tylko na swoim ulcie, przed 6 poziomem wgl. nie gankuje.

Shaco jest na tą metą trochę za papierowy, poza tym jest dość trudny do nauczenia się. Gram obecnie w p3 i do tej pory spotkałem chyba tylko jednego dobrego shaco.

Zac jest średni w 1 v 1, clear też pozostawia wiele do życzenia, ma duży potencjał w teamfightach jezeli trafisz z "e" w przeciwnych carry, ale to nie jest takie proste.

Lee nie jest taki zły, ale wysiada w late game (szczególnie jako tank) i też nie jest wcale taki prosty. Co prawda ma wysoki skillcap - dużo możliwości outplay'u przeciwnika, ale jeżeli nie zrobi dużo zamieszania w early game, to znaczy że nie spełnił swojego zadania.

Elise jest ostatnio dużo grana, nie jest trudna - trzeba opanować jedynie jak używać jej kokonu, posiada dobry clear, przyjemny sustain, mega ganki (jeżeli trafi cc), posiada obrażenia %

Jeżeli jednak uprzesz się na granie jedną z wymienionych wcześniej postaci to polecam Ci warwicka. Posiada dobry clear i sustain, jest bardzo prosty, dobrze gankuje po 6 poziomie, dobrze snowballuje. Mocno nafeedowany warwick jest w stanie leczyć się tak szybko jak ubywa mu zdrowie kiedy jest focusowany ;d

giphy.gif

Opublikowano

Niespodziewane i szybkie ganki? Polecam Elise. Wpadasz z pająka, powracasz do postaci ludzkiej, rzucasz stuna i jak się uda macie killa :)

Jest to mocna postać, dobrze radzi sobie w jungli. W teamfightach zadane sporo obrażeń z ulta. Jest przyjemna w rozgrywkach.

Opublikowano

Kupuj elise - bardzo fajny jungler i duże dmg:

­Plusy:
- ciekawa mechanika gry (transformacja w pająka daje nam nowe umiejętności) podobna do mechaniki Nidalee
- umiejętności w formie pająka nie wymagając many
- posiada zasięgowy stun oraz bardzo dobre escape ability

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...