Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cydr

KrzywyJP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj pewnie nie, ale w internetach są i owszem.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/przydatne-w-kuchni/cydr-jablkowy-co-jest-i-jak-go-zrobic-przepisy-na-cydr_42025.html

Raczej zaufana strona, więc powinno się obyć bez żadnych przebojów. Metodą prób i błędów zawsze dojdziesz do najodpowiedniejszej dla siebie receptury :-)

K***a, gratuluję zdolności wyszukiwania w google. Pozazdrościć!

Nie wiem, czy ludzie są naprawdę tacy tępi i nie rozumieją prostego pytania, czy bekę sobie z biednego Piotra Pasławskiego cisną...

Ogarnij się, człowiek wychodzi z sercem a Ty widłami traktujesz. Proste pytanie, banalna odpowiedź. Nie wiem, jakiego typu dyskusji oczekiwałeś na forum o grach, gdzie średnia wieku to nie więcej niż 16/17 lat  :v

Dzięki za podanie drugiego wyniku z Googla. Serio, ale nie jestem aż tak upośledzony, żebym nie potrafił korzystać z wyszukiwarki.

Proste pytanie, a twoja wielce wielka mądrość sobie z nim nie poradziła. "czy jest ktoś".  A cydr jest często tradycją rodzin na jakiś zadupiach, więc wiek nie ma nic do znajomości jego wyrobu.

Opublikowano

Nie wiem, czy ludzie są naprawdę tacy tępi i nie rozumieją prostego pytania, czy bekę sobie z biednego Piotra Pasławskiego cisną...

Ogarnij się, człowiek wychodzi z sercem a Ty widłami traktujesz. Proste pytanie, banalna odpowiedź. Nie wiem, jakiego typu dyskusji oczekiwałeś na forum o grach, gdzie średnia wieku to nie więcej niż 16/17 lat :v

//A spie***laj, już nawet na wyszukaną ripostę mnie w takich dyskusjach nie stać. Swoją "mądrość" opieram na tym, że cydr robi się wszędzie tak samo, gatunek zależy tylko od czasu fermentacji, rodzaju i proporcji jabłek. Metoda prób i błędów :P

Opublikowano

Tobie jej zabrakło najwyraźniej XDD 

pędzeniem jakiegokolwiek alkoholu najczęściej zajmują sie dziadki na wsiach, rzadziej młodzi, wiesz jak mała jest szansa że jakiś ziomeczek w wieku 20 lat mieszkający na wsi wejdzie na forum o tematyce gier gier i trafi na Twój temat? no, bardzo mała 

więc w ciągu jebanych 30h od założenia tego gówno tematu znalazłbyś tyle przepisów na ten cydr że byś k***a przez 2 lata mógł go robić i to najczęściej na forach wraz z komentarzami ludzi którzy jednak coś o tym wiedzą, ale nie mpc to idealne forum do tego typu spraw :))))))))

oczywiście mógłbym sie podać za eksperta w cydrowaniu i specjalnie podać Ci zły przepis żebyś stracił pieniądze i czas, chęci, nadzieje ale sobie odpuściłem :))))

#top

rok temu robiłem i po prostu wszystko wrzuciłem do gara zmiksowałem, odstawiłem na 3 lata i czekam :)

@KrzywyJP

aha chciałeś sie zapytać o jedną rzecz ale nie napisałeś jaką, no, super XDD skąd ktoś miał wiedzieć o co Ci chodzi skoro nie potrafisz sprecyzować pytania? 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Tobie jej zabrakło najwyraźniej XDD 

pędzeniem jakiegokolwiek alkoholu najczęściej zajmują sie dziadki na wsiach, rzadziej młodzi, wiesz jak mała jest szansa że jakiś ziomeczek w wieku 20 lat mieszkający na wsi wejdzie na forum o tematyce gier gier i trafi na Twój temat? no, bardzo mała 

więc w ciągu jebanych 30h od założenia tego gówno tematu znalazłbyś tyle przepisów na ten cydr że byś k***a przez 2 lata mógł go robić i to najczęściej na forach wraz z komentarzami ludzi którzy jednak coś o tym wiedzą, ale nie mpc to idealne forum do tego typu spraw :))))))))

oczywiście mógłbym sie podać za eksperta w cydrowaniu i specjalnie podać Ci zły przepis żebyś stracił pieniądze i czas, chęci, nadzieje ale sobie odpuściłem :))))

#top

rok temu robiłem i po prostu wszystko wrzuciłem do gara zmiksowałem, odstawiłem na 3 lata i czekam :)

Chciałem zapytać o jedną rzecz osoby, która się na tym zna, a wy napinacie swoje przetłuszczone poślady, jak by was gangbang bbc czekał.

Gdybyś włączył myślenie, skapnąłbyś się, że nie chodzi mi o żaden przepis.

Nie odpisuj, bo szkoda czasu.

@Valze pls close. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...