Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chu Feng: B.E.E - dyskusja

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę po czasie, ale co tam :)

Tym razem trochę chińszczyzny

(Kolejność: chiński dubbing > japoński dubbing > angielskie napisy > polskie napisy... tak to jakoś idzie? :P)­

chufengbee.jpg?1436888129

Alternatywny tytuł: School Shock

Rodzaj: TV

Gatunek: Akcja, Komedia, Romans, Sci-Fi

Tematyka: Mecha, Szkolne życie

Status: Emitowane

OPIS:

Świat doświadcza nowego rodzaju wyścigu zbrojnego. “Vanguardy” to popularny nowy typ broni, który aktualnie króluje na polach walki. Liu Li jest Vanguardem, jednak za niedługo ma przejść w stan spoczynku. Podczas ostatnich 380 dni służby otrzymuje swoją ostatnią misję...

https://www.youtube.com/watch?v=iNX5do_AGU8

Odcinki mają po 15 minut. Atak terrorystyczny, wkroczenie policji, helikopter, wybuchy, ofiary, krew, OST dający radę, ładna kreska, tak samo ładna bohaterka (hero) = w skrócie pierwszy odcinek. Będę oglądać ^^ (troszkę mnie wkurzyło to, że gostek cały czas kłapał gębą, a w dub było słychać, że robi odstępy, ale to jeden taki moment znalazłem)  Zabieram się właśnie za drugi odcinek (jak ktoś lubi oglądać na łonlajnach, to na animezone są 3 odcinki po angielsku. Możecie sobie też pobrać PL napisy: http://animesub.info/szukaj.php?szukane=chu+feng+bee&pTitle=org , do 2 odcinków

Pozwolę sobie tutaj wrzucić:

Opening (taki sobie): 

Ending (o wiele lepszy od openingu): 

a Wy co o tym myślicie? Czekam na Wasze komentarze ;)

Opublikowano

Powiem tak: łał, manhua dostała anime (?). A podobno tylko mangi ekranizują.. dlatego tu szacun. Może inne też w końcu dostaną swoją szansę, a nie tylko te gówna japońskie?

Ale moment, przecież to chińska animacja? ;o

Ja aczkolwiek jestem wrogo nastawiony do tej serii za samo to, że w nazwie tytułu ma jednego z fajniejszych bohaterów jakie znam, i to jest po prostu no jak plucie mu w twarz :D Jak tylko widzę ten tytuł to zawsze mi się z nim kojarzy i mi go szkoda.

A i dlatego też, że jak tam typ gada po openingu, to pokazują logo www.u17.com. Ta strona mnie w*****a bo blokują trochę chapterów po chińsku i trzeba się zarejestrować a nie potrafię na tych jebanych znaczkach bo się nie da ani skopiować ani strony przetłumaczyć..

No ale bądź co bądź samo anime Chu Feng: Bee kreatywne - krew na ekranie, fajne seiyuu, zajebiszcza musik OSTy, wyjebiste "inne" ruchy, dźwięk np. szczał, trożku inna krecha. Tylko czemu ekranizują taką no nejmową manhuę której nawet ja nie czytałem bo to jakieś g****o fabularne jest? Innym na pewno przypadnie do gustu bo mc zachowuje się jak człowiek nie jak skończona pizda której w głowie tylko cycki

albo nie przypadnie bo ruszają mordy pod chiński i się nie zlewa (jako że wstawiają tłumaczone odcinki w japońskim dubie)

@Edit @Sil√eR

Tzn ja nie wiem co to za twór bo się na tym nie znam, na anicharcie chyba nie ma więc nie anime; wszystko to bajki, więc można wrzucić pod anime.. coś takiego jak chińskie 'anime' nie istnieje, więc generalnie no wypadało by poczytać o tym i jebnąć news'a, od czegoś chyba mamy ekipę nie? Mnie się szukać nie chce informacji nt Bee bo mnie to kompletnie nie interesuje :P no chyba że ktoś na tacy da. Nom fakt dla muzyki można to oglądać. A co miesiąc chyba dlatego że właśnie walą duba z chińskiego na japoński, a to zajmuje troszkę czasu

Opublikowano

­@1373230489-U611928.pngselweron

Ja się zawsze zastanawiam, skąd ty tyle wiesz na temat mang, anime itp. xD Człowiek się cieszy bo sobie kupił swoje pierwsze mangi i położył na półce, a tutaj coś takiego ;) Sorry, ale nie zrozumiałem nic co napisałeś :D Właśnie się dowiedziałem co to ta ,,manhua" ... mimo to nie planuję jeszcze myśleć o porzuceniu. Właśnie nawet same te OST'y są takie dobre (albo Ja jestem po prostu głuchy) że się nie chce porzucać :P To byłoby moje pierwsza obejrzana produkcja chińska. Dawać więcej bo chce zobaczyć czy fajne.

@TheMadMan9512 Co miesiąc? serio? Myślałem, że co tydzień :( No to faktycznie trochę beka z tego.

Zaraz ,,przyjdzie" tutaj somebody i napiszę, że to nie jest chińskie

xD

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

@Sil√eR

Raz wam dadzą po tygodniu, a na następny odcinek będziecie czekać pół roku.

Dlatego mam bekę z tego czegoś, bo ani to fajne ani mądre, na dodatek nie wiemy kiedy wyjdzie następny odcinek, no chyba że się ktoś z chińskim proxy pobawi - powodzenia.  :O

/Edit

Żebyście się mnie nie czepiali, że jestem taki wrogo nastawiony do wszystkich anime - okładka z głównymi bohaterkami 10/10.  :lenny:

417711489342956987022.png

Opublikowano

Ja się zawsze zastanawiam, skąd ty tyle wiesz na temat mang, anime itp. xD Człowiek się cieszy bo sobie kupił swoje pierwsze mangi i położył na półce, a tutaj coś takiego ;) Sorry, ale nie zrozumiałem nic co napisałeś :D Właśnie się dowiedziałem co to ta ,,manhua" ... mimo to nie planuję jeszcze myśleć o porzuceniu. Właśnie nawet same te OST'y są takie dobre (albo Ja jestem po prostu głuchy) że się nie chce porzucać :P To byłoby moje pierwsza obejrzana produkcja chińska. Dawać więcej bo chce zobaczyć czy fajne.

@TheMadMan9512 Co miesiąc? serio? Myślałem, że co tydzień :( No to faktycznie trochę beka z tego.

Zaraz ,,przyjdzie" tutaj somebody i napiszę, że to nie jest chińskie

xD

Nawet ja wiem co to manhua, a żadnej nie przeczytałem  ;)

Mahua - chiński komiks
Manga - japoński komiks
Manhwa - koreański komiks.

Generalnie japońskie schematy są denerwujące, więc chińskie, czy koreańskie dzieła są lepsze (przynajmniej tak mówi mi selweron), a zwlaszcza jeśli są w formie tekstu, czyli np. webnovelki.

Mam nadzieje, że więcej dzieł chińskich/koreańskich będzie ekranizowanych, ile można oglądać  adaptacji japońskich komiksów, czy novelek? Chcialbym też coś nowego, jakies urozmaicenie, zwlaszcza dlatego, ze ponoc japonskie na tle chinskich, czy koreanskich są słabe

A i zastanawia mnie jedno, jak nazywać ekranizacje produkcji niejapońskich? Przecież anime to chińskie, ale japonskie bajki, a nie chińskie, że chińskie :P

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

wobec pewnego użytkownika i faktu, że jest on moderatorem chińskich bajek.

STOP ARINESSOWI JAKO MODERATOROWI! Zero tolerancji!

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chińskie, japońskie, marsjańskie, co za różnica, anime to anime.

Ten cały cipek w okularach mnie w*****a jak nie wiem, sra się o wszystko, jest taki O K***A ZARAZ MU ZAJEBIE PRZEZ MONITOR. :D

Obejrzę bo Liu Li mi się spodobała. :D

Opublikowano

@SeleXZbytWieleG

3 odcinek strasznie mizerny moim zdaniem. Obejrzę dla osy ^^ i czekam na dużo akcji / dramatu / krwi itp. i tak, główny bohater nie jest fajny. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...