Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam anime/mangi horroru

FireONgame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Horrory to to nie są, ale znam dwa ostro popieprzone tytuły, które są warte obejrzenia na pewno:
- FLCL

- Ping Pong Club

Możesz też Pupę obejrzeć. To już horror i tak dziwny, że nie wiadomo, o co chodzi.

Fantascope: Tylostoma jest baaardzo specyficznym tytułem. Dziwnym, utrzymanym w klimacie niepokoju, ale niebrutalnym. Też powinieneś zobaczyć.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Kokou no Hito - psychologiczne & mega zryte (zaczyna się normalnie, a po kilkunastu chapkach jak sie szkoła skończy, nawet ja się tego nie spodziewałem...), ale to jest raczej taki psycholski masakryczny dramat

Dolls Fall - loli & akademik & survival

0.0 Mhz - fajoskie rysunki miejscami

I am hero - postacie są tochę tak gorzej narysowane, ale zombiaki wyglądają w takim settingu cudownie!

Ousama Game - miejscami dość.. ale bardziej pod tradycyjny horror survival

Kamisama no Iutoori i Kamisama no Iutoori Ni - to też mocno zryte szczególnie później

Online: The Comic - dość kreatywnie ale to taki lekki dramato horror

Battle Royale - klasyk

Oukoku Game - też tradycyjnie horror survival, ale czasami zdarzy się coś niespodziewanego

Darwin's Game

Eden no Ori - miejscami coś dzieciakom odpierdala ładnie

Jisatsutou

Opublikowano

@FireONgame

Anime

Another - jakiś ten klimat horroru został zachowany, bardzo brutalne (o ile oglądasz anime w wersji bez cenzury)­ ładna kreska, dobry ending. Anime bardziej przypomina ,,Oszukać przeznaczenie" 

Corpse Party - w miarę krótki horror, strasznie brutalny. Krzyki, błaganie o życie, flaki itp. Uczniowie siedzą w szkole i opowiadają sobie jakieś straszne historyjki, po jakimś czasie zostają przeniesieni w podobne miejsce, zaczyna się masakra. Pod koniec miałem lekkiego mind-fucka. Polecam też obejrzeć OVA o bohaterach. 

Mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłem ;)

Opublikowano

Mnemosyne - jedno z najlepszych anime dla dorosłych widzów. Chwilami bardzo brutalne, dużo erotyki, dobra fabuła i świetny klimat. To tylko 6 odcinków, ale każdy po 45 minut.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mirai Nikki, ale horror to to na pewno nie jest.

Kiseijuu, krew jest, ale też nie horror.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Higurashi no Naku Koro Ni, School Days(to akurat pojebane, ale nie horror), Shinsekai Yori(psychiczne, pojebane, mega fabuła, można nawet horror podciągnąć)

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...