Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rynek Steam | FPS w grze

~Publikator~

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zacznę od rynku. zakupiłem CS już dość dawno temu. Bodajże był to Maj. Jednakże nie wiem z jakiego powodu cały czas mam go zablokowanego. We wrześniu nagle na stronie Steam została wyświetlona mi informacja "Jeżeli wszystko pójdzie z planem będziesz mógł korzystać z rynku dopiero 20.10.2015 21:31". Okej, odczekałem do tego października. 22 Października zakupiłem nowy laptop. Nie logowałem się na steam na nim. Dzisiaj postanowiłem się zalogować. Za przeproszeniem mało co nie dostałem kur****. Patrzę (byłem przekonany, że muszę odczekać 7 dni bo nowe urządzenie) a tu muszę czekać do 20 Listopada. Czemu z miesiąc na miesiąc ciągle przedłuża mi się ta blokada? Proszę o pomoc.

II sprawa.

Na laptopie gry wszystkie chodzą mi bardzo płynnie (GRID Autosport: Średnie ustawienia ~ 35-60 FPS, Saints Row IV ~ 40-50 FPS <Średnie>, The Walking Dead ~ 75-90 FPS <Wysokie>). Byłem przekonany, że CS nie będzie "Lagował". Jednakże zostałem zawiedziony. Counter Strike na NAJNIŻSZYCH ustawieniach chodzi 35-55 FPS. I czasami straszne są spadki. Czym może być to spowodowane? Nie oszukujmy się - CS nie ma porównania z grafiką w Gridzie.

Specyfikacja:

Procesor: AMD Phenom II X3 N830 2.1 GHz

Grafika: ATI Mobility Radeon HD 5650 - 1024 MB

Ram: 4 GB (DDR 3)

Dysk: 320 GB / 7200 RPM

Za pomoc odwdzięczę się w postaci "Lubię To!"

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

CS jest grą nastawioną na CPU i nie oszukujmy się, że twój AMD nie należy do najlepszego sprzętu.

Opublikowano

Przy tym procesorze raczej nic nie zdziałasz w CS:GO renderowanie wielowątkowe włącz jeżeli masz off no ale tak to podejrzewam że to wiele nie pomoże :)

Opublikowano

zmieniales tez rodzielczosc?

sprawdz sobie optymalna rodzialke 1024~ na 4:3

Tylko, że 1024 ~4:3 Strasznie dziwnie wygląda wszystko. FPS Oczywiście, że wzrosną wtedy gdyż mniejsza rozdzielczość.

Zapomniałbym. Gram na rozdzielczości 1366x768. Wiem, że to obniża strasznie FPS ale najlepiej widać wszystko.

Przy tym procesorze raczej nic nie zdziałasz w CS:GO renderowanie wielowątkowe włącz jeżeli masz off no ale tak to podejrzewam że to wiele nie pomoże :)

I się mylisz. Zmieniam rozdziałkę na 12xx i mam po ~120 FPS. Proponuję zastanowić się przed odpowiedzią.

@Edit

Zmienianie na te całe Configi "FPS" coś pomaga?

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...