Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minijack utknął w wejściu

Remzoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

heyy. Mam taki problem z laptopem, że końcówka z minijacka utknęła w jedynym wejściu na słuchawki w laptopie i póki nie mam narzędzi aby ją wyciągnąć to chciałbym lecieć na głośnikach, ale cały czas mi wykrywa te "słuchawki". Można jakoś zmienić priorytet wykrywania tak, aby dźwięk leciał przez wbudowane głośniki? :D

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Można bardzo prosto ja wyciągnąć.

Weź igłę, zanurz ją w kropelce i włóż do jacka. Po paru sekundach sam się krzyklei do igły.

#Edit, sam tam robiłem jak mi jack rozpadł sie na pół i połowa została na samym końcu gniazda jack x.x 

Tylko nie daj za dużo kropelki żeby ci nie zostało w gnieździe nic.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale możesz spróbować prawym na głośniczek w prawym dolnym rogu -> Urządzenia do odtwarzania. Tutaj możesz sobie wyłączyć słuchawki, które ci wykrywa. W ten sposób powinno lecieć wszystko przez głośniki z laptopa, chyba że są wyłączono. Wtedy po prostu je włączasz.

gck3u4.jpg

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale możesz spróbować prawym na głośniczek w prawym dolnym rogu -> Urządzenia do odtwarzania. Tutaj możesz sobie wyłączyć słuchawki, które ci wykrywa. W ten sposób powinno lecieć wszystko przez głośniki z laptopa, chyba że są wyłączono. Wtedy po prostu je włączasz.

gck3u4.jpg

Nah, tak nie działa, próbowałem

Odnośnie kropelki i igły to dobry, ale ryzykowny sposób. Może rozkręcić?

NU94p9A.gif

Wracam..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...