Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UWAGA

Przed przeczytaniem tego tematu przestań jeść i pic, ponieważ grozi to nie opanowanym śmiechem i utratą komputera!!!

Zacznę od początku: W wielką sobotę 04-04-2015 r. zgubiłem swój telefon Sony xperię tipo. 21-10-2015 został znaleziony w mojej kurtce, gry go naładowałem i włączyłem włączyła się blokada od avasta że telefon został zgubiony lub ukradziony. Najwidoczniej włączyłem to aby łatwiej zlokalizować telefon, aby to wyłączyć potrzeba kod "PIN Avast" a ja go nie pamiętam; nawet sobie nie wyobrażacie jakie to jest denerwujące, gdy telefon się wydziera w nieskończoność. Po długich staraniach udało mi się wyłączyć to okno na około 15 sekund, ale nic mi to nie dało, ponieważ mam blokadę ekranu jakimś kodem (na cyferki), którego też nie pamiętam. Zależy mi tylko na tym żeby mieć ten telefon bo dane mam w chmurze CM (cheetah mobile) o z łatwością mam dostęp do tych danych. Więc jeszcze raz wie koś jak zresetować telefon do ustawie n fabrycznych omijając to wszystko?

Proszę o dokładną odpowiedz

YouTube Klik

Opublikowano

Skoro nie pamiętasz co ustawiasz to albo telefon nie jest Twój albo niepotrzebnie bawisz sie w coś czego nie ogarniasz .  Niestety zostaje Ci wgranie roma (softa) od nowa chodź i tu może byc problem ,jeżeli  wgrany rom będzie posiadać wszytskie dodatki które były zainstalowane z systemem (np avast) to ustawienia awast będą takie same i będzie trzeba znów podać kod . Jeśli to nie pomoże serwis :) Chociaż kto by latał do serwisu z telefonem za 200 zł :D jak serwis bedzię z  30-50 zł ;D

:Edit  Factory Reset w Factory może zadziałać jak nie to  flash od nowa :D

Opublikowano

Możesz odpalić w recovery mode i stamtąd zrobić factory reset.

Jak to zrobić - dla każdego telefonu procedura jest inna, poszukaj na xda-developers.

Spróbuj trzymać volume down/up podczas włączania urządzenia.

@1373230489-U611928.pngmistake010 Jak przytrzymałem podczas włączania vol+ i vol- telefon włączył się w trybie awaryjnym avast już nie działał, ale mam ta blokadę ekranu. Szukałem w internecie jak odpalić ten reconvery mode i za każdym razem włącza mi się tryb awaryjny.

Skoro nie pamiętasz co ustawiasz to albo telefon nie jest Twój albo niepotrzebnie bawisz sie w coś czego nie ogarniasz .  Niestety zostaje Ci wgranie roma (softa) od nowa chodź i tu może byc problem ,jeżeli  wgrany rom będzie posiadać wszytskie dodatki które były zainstalowane z systemem (np avast) to ustawienia awast będą takie same i będzie trzeba znów podać kod . Jeśli to nie pomoże serwis :) Chociaż kto by latał do serwisu z telefonem za 200 zł :D jak serwis bedzię z  30-50 zł ;D

:Edit  Factory Reset w Factory może zadziałać jak nie to  flash od nowa :D

@djor87 Nie wiem czy ty byś pamiętał kod którego nie widziałeś pół roku. Avasta wgrywałem sam, więc jak wgram softa to go nie będzie, ale jak podłącze telefon do kompa to nie mam dostępu do pamięci więc wgranie softa było by nie możliwe (tak sądzę jeżeli jestem w błędzie napisz)

Jak wie ktoś jak włączyć reconvery mode w sony xperia tipo niech napisze!

YouTube Klik

Opublikowano

Możliwe to jest tylko poprzez format (wujek google)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Tak w trybie awaryjnym. Wpisz po prostu w google jak sformatować Xperie w trybie awaryjnym.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Jest funkcja jak już powiedział opcja klawiszowa @1373230489-U611928.pngmistake010 poszukaj...

y8HqE13.png                             

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...