Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mental - witalność, czy siła?

кυяℓzz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym rozpocząć grę mentalem i nie wiem jakie bony wbijać w itemkach, zwłaszcza jeżeli chodzi o 6/7. Niektórzy mówią, że witalność daje DMG do wszystkich skilli ofensywnych, inni, że tylko do duchowego, a jeszcze inni, że nie daje wgl DMG i żeby wbijać siłę. I tutaj moje pytanie. Jak to jest z tą witalnością i jak wbijać te 6/7 bony? Przy okazji możecie odesłać mnie do jakiegoś tematu z dobrymi bonami 1-5 dla mentala. ;)

Do tej poro proponowali mi takie kombinacje 6/7:

kryt 15/wartość ataku 100

sila 15/kryt15

wit 15/wartość ataku 100 i 2 itemy wit 15/kryt 15

sila 15/kryt 15 i 2 itemy kryt 15/wartość ataku 100

PS.

Chodzi o serwer DivineWorld.eu

2cwkdah.jpg

Opublikowano

Siła zawsze jest na pierwszym miejscu u Mentala, na drugim wit (dużo osób robi zręczność, co jest błędem). Jednak w 6/7 bonie masz Wartość Ataku, co daje więcej niż siła, więc lepiej dać właśnie wartość. Witalność daje 650hp (jak się nie mylę), a hp na divine 1k, więc również wybierz hp. :)

6/7 bon zrób taki (sam taki miałem, posiadając najlepszego wojownika na starym Divine).

- Jeden item Wartość/Kryt i jeden Hp/Kryt.

- Resztę Wartość/Hp.

Witalność i Siłę wbij jedynie w tarczy oraz któryś z nich możesz w broni. ;)

denzel.png

Opublikowano

Siła daje większego kopa niż wit, który jest zaraz po sile drugim kluczowym statusem dla mentala (ludzie wbijają zręczność, co JEST BŁĘDEM). Wbijaj siłę + wart. ataku.

Opublikowano

Siła daje większego kopa niż wit, który jest zaraz po sile drugim kluczowym statusem dla mentala (ludzie wbijają zręczność, co JEST BŁĘDEM). Wbijaj siłę + wart. ataku.

Dlaczego zręczność jest błędem?

Zwiększa obrażenia zadawane z skilli u mentala oraz uniki.

Witalność również zwiększa obrażenia, ale dodaje też obronę, która na serwerze easy w przypadku mentala nie jest zbyt lubiana. 

Po cholerę zwiększać sobie szycie.

Opublikowano

Dlaczego zręczność jest błędem?

Zwiększa obrażenia zadawane z skilli u mentala oraz uniki.

Witalność również zwiększa obrażenia, ale dodaje też obronę, która na serwerze easy w przypadku mentala nie jest zbyt lubiana. 

Po cholerę zwiększać sobie szycie.

Zakładam, że dla autora (oraz dla mnie, bo napisaliśmy po części to samo) chodziło o to, że po prostu Siła i Witalność jest na pierwszym miejscu, lecz zręczność też przydaje się dla mentala lecz słabiej. ;)

Na serwerach easy obrony w itemach jest tyle, że ten deff w witalności nic nie zmieni. ;) A dodatkowo zyskamy 650 hp i jakiegoś tam 'kopa' do skili, na pewno większego niż z zręcznością, bo testowałem osobiście z kolegą. 

@CurioS

Akurat co do 6/7 bonu (Siła + Wartość) się nie zgodzę, bo lepiej dać trochę bonusu HP + Atak  i mieć wszystko zbalansowane, niż mieć atak lepiej rozwinięty, a mieć mało hp. 

denzel.png

Opublikowano

1-Siła 2-witalność 3-zręczność.

@CurioS

Akurat co do 6/7 bonu (Siła + Wartość) się nie zgodzę, bo lepiej dać trochę bonusu HP + Atak  i mieć wszystko zbalansowane, niż mieć atak lepiej rozwinięty, a mieć mało hp. 

Ee tam każdy mental dąży do jak największego pierdolnięcia. :D A można też wymieszać parę itemów siła/wartość i kilka hp/wartość i zachować mniej więcej równowagę.

"Żeby zwyciężyło zło wystarczy obojętność dobrych ludzi..."

Opublikowano

Zakładam, że dla autora (oraz dla mnie, bo napisaliśmy po części to samo) chodziło o to, że po prostu Siła i Witalność jest na pierwszym miejscu, lecz zręczność też przydaje się dla mentala lecz słabiej. ;)

Na serwerach easy obrony w itemach jest tyle, że ten deff w witalności nic nie zmieni. ;) A dodatkowo zyskamy 650 hp i jakiegoś tam 'kopa' do skili, na pewno większego niż z zręcznością, bo testowałem osobiście z kolegą. 

@CurioS

Też testowałem, nawet dwukrotnie. 

Na serwerach easy, przy dużej ilości HP, to 600 dużo nie zmieni, a uniki owszem.

Nie na każdym easy w itemach jest dużo obrony. Biorąc pod uwagę to, że silne ciało u mentala się przydaje z uwagi na to, że zapobiega wywracaniu, chyba lepiej, żeby dawało mniej defa.

Od kilku lat gram mentalem, zawsze dawałem siła + zręczność, dopiero później witalność i nigdy nie narzekałem, wręcz przeciwnie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowanie siła, witalność jest błędem którego już chyba nikt nie popełnia.

Siła zwiększy dmg z hitów i skilli, a witalność troszkę hp i dodatkowo obrony.

Opublikowano

Jeśli miałbym wybierać między STR / WIT , bez zastanowienia wybrałbym siłę natomiast między zreką a witem , wybierałem zawszę zrekę i zawszę się sprawdzało. Także według mnie siła>zreka>wit 

Ps: pamiętaj to może zależeć od serwera.

Ps2: stara prawda ile ludzi tyle opinii. 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...