Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem z pingiem

Gość RevisionOfMode

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od około tygodnia albo dwóch mam problem z pingiem (tylko w cs go). To nie jest wina internetu (tak mi się wydaje). Przegrałem prawie 1k godzin i nigdy takiego czegoś nie miałem. Problem jest w tym, że raz go mam, a raz nie (Tak tylko jest na serverach volvo). Wejdę do jednej gry na serverze uproszczonym i mam 50 pingu, rozłączę się i dołączę do kolejnej to mam zaś 200 pingu. Potem znowu dołączę i mam 200 albo normalnie 50 (z tym to jest loteria). To samo mam na mm, demolkach i innych serverach volvo. Raz rozegram 3 mecze i nie mam pingu, a za drugim razem 3 i mam duży ping. Internet połączony kablem, wyszukiwanie mm na 50 ustawione. Robiony reinstal oraz usuwany był cfg i dalej to samo. Nikt nie korzysta z internetu po za mną.

Opublikowano

Rozumiem, że nie jesteś połączony z siecią WIFI tylko od livebox'a idzie internet do komputera, tak? Jaki dostawca internetu? Sprawdź główny kabel czy może gdzieś nie jest przetarty lub coś z czymś nie styka. Ja bym na Twoim miejscu zadzwonił do centrali (tam gdzie masz internet) i powiedział, że masz problem, a Oni z centrali Ci powiedzą czy to od nich czy Ty masz coś od siebie.

Opublikowano

Rozumiem, że nie jesteś połączony z siecią WIFI tylko od livebox'a idzie internet do komputera, tak? Jaki dostawca internetu? Sprawdź główny kabel czy może gdzieś nie jest przetarty lub coś z czymś nie styka. Ja bym na Twoim miejscu zadzwonił do centrali (tam gdzie masz internet) i powiedział, że masz problem, a Oni z centrali Ci powiedzą czy to od nich czy Ty masz coś od siebie.

Tak. Dla testów wyłączyłem w routerze sieć wi-fi. Moim dostawcą jest neostrada czy tam teraz orange bo się połączyli. Raczej nic z kablem nie jest, ale sprawdzę. W innych grach ping jest normalny to samo w cs go na społecznościowych. Umowa się kończy i chyba nie zostanie przedłużona jak tak dalej ma być. Internet 10 Mb/s. http://www.speedtest.net/my-result/4772558101

Opublikowano

Tak. Dla testów wyłączyłem w routerze sieć wi-fi. Moim dostawcą jest neostrada czy tam teraz orange bo się połączyli. Raczej nic z kablem nie jest, ale sprawdzę. W innych grach ping jest normalny to samo w cs go na społecznościowych. Umowa się kończy i chyba nie zostanie przedłużona jak tak dalej ma być.

To nie wina neostrady, mam to samo.

­

zy95qg.png

Opublikowano

Tak. Dla testów wyłączyłem w routerze sieć wi-fi. Moim dostawcą jest neostrada czy tam teraz orange bo się połączyli. Raczej nic z kablem nie jest, ale sprawdzę. W innych grach ping jest normalny to samo w cs go na społecznościowych. Umowa się kończy i chyba nie zostanie przedłużona jak tak dalej ma być. Internet 10 Mb/s. http://www.speedtest.net/my-result/4772558101

Ja bym się upewnił i przedzwonił do orange. Miałem identyczny problem, kupiłem nowy kabel i śmiga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...