Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się szybko przegrzewa

szopenowsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://scr.hu/27eg/knxiz

Mam mały problem z komputerem.

Widoczne na screenie, komputer coś szybko się przegrzewa.

Czego to może być wina?

(screen zrobiony 5 minut po starcie komputera)

dodatkowo dodam że nie wyłącza sie on czy cos, może pracować tak nawet 10h jak nie 20.

PS : Dodatkowo dodaje screen po 9h na chodzie http://scr.hu/27eg/pjnp8

prosze o pomoc

Opublikowano

Korzystasz z PC przez 20h wiedząc, że się przegrzewa. Nie boisz się, że spalisz CPU? Dopuszczalna temperatura pracy tej i7 to 72.6*C (Tcase).

Odkurz PC w środku, zrób porządek z przewodami, wymień pastę termoprzewodzącą. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nie korzystam przez 20h z komputera, wczoraj poprostu włączyłem na 9h i miałem włączone na próbe. Po 1h to wygląda dokładnie tak samo jak po 9h.

Odkurzone miałem pare dni temu wszystko, przewody są tak jak powinny , paste wymienić moge.

Tylko jak widać na SS'ie nie tylko procek sie przegrzewa. Może mam za słabe chłodzenie? spróbować zdjąc blache zboku czy coś?

Opublikowano

Nie korzystam przez 20h z komputera, wczoraj poprostu włączyłem na 9h i miałem włączone na próbe. Po 1h to wygląda dokładnie tak samo jak po 9h.

Odkurzone miałem pare dni temu wszystko, przewody są tak jak powinny , paste wymienić moge.

Tylko jak widać na SS'ie nie tylko procek sie przegrzewa. Może mam za słabe chłodzenie? spróbować zdjąc blache zboku czy coś?

Dziwi mnie, że jeszcze tego nie zrobiłeś. Daj zdjęcie, jak ułożyłeś te przewody, bo jeżeli znowu zrobiłeś to "tak po prostu", to możliwe, że jest to zrobione źle. 

Jaką masz obudowę i w jakim miejscu się ona znajduje? Może położyłeś PC koło jakiegoś grzejnika, położyłeś na jakąś półkę, przez którą zablokowany jest dopływ powietrza? 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Chociaż z racji powietrza ; u mnie w pokoju jak jest napalone to z 26-28 stopni mam w pokoju, czyli jest dość ciepło

Możliwe ze to przez to, zamiast zasysać zimne to zasysa ciepłe powietrze i przez to nagrzewają się inne podzespoły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...