Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straszby spadek fps po podłączeniu monitora

PiesGigant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem ostatnio nowy monitor (http://goo.gl/r4I29S). Podłączyłem kablem HDMI do mojego laptopa i wszystko fajnie działa do czasu kiedy włączam grę. W csgo miałem normalnie po 150fps, a po podłączeniu monitora i wejściu na serwer fps'y spadają do 10-15. Na innym forum założyłem temat czy po podłączeniu tego monitora może dziać się coś niechcianego. Ludzie mi pisali że będzie 60 fps na luzie na średnich ustawieniach,a ja gram na niskich to podobno wyciągałbym ze 140. I tu sie rodzi pytanie czy to wina monitora, laptopa (a dokładniej procka bo jest słabiutki) czy może coś innego. Dla porównania kiedyś do tego lapka podłączałem monitor wujka i nie było niczego takiego (to był jakiś Benq nie pamiętam całej nazwy ale miał 144Hz , 1ms czas reakcji - no podobny całkiem do tego w załączonym linku). 

Procesor:  Intel Core i7-4510u CPU @ 2.00GHz 2.60GHz

RAM: 8 GB

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 850M

Windows 8.1

Opublikowano

Monitor nie ma nic do rzeczy to użytkownik dopierdolił. Grasz pewnie na drugim monitorze a nie głównym i na dodatek włączyło ci integrę.

Wystarczy dodatkowy monitor ustawić jako główny i nie grać na integrze 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...