Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anime detektywistyczne

xdemax6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@xdemax6

Baccano? Jeszcze nie oglądałem tego, planuję 

W 1711 roku grupa alchemików zgromadzona na pokładzie statku Advena Avis w celu odkrycia sposobu na wieczne życie wezwała demona znającego jej tajemnice. "Demon" pojawił się na ich wezwanie i podarował im eliksir wiecznego życia, sposób na stworzenie go i sposób na skończenie życia nieśmiertelnych. Tego samego wieczora, alchemicy zaczęli znikać ze statku, "pożerani" przez jednego ze swoich. Dostrzegając niebezpieczeństwo jakie na nich spadło, nieśmiertelni rozproszyli się po całym świecie. Wieki później, w czasach prohibicji w Stanach Zjednoczonych, nieśmiertelni natrafiają się na siebie ponownie. "Głupie zamieszanie" rozpoczyna się...

Detektywistyczne, akcja, fantasy, historyczne, seinen, przemoc, tajemnice, świat przestępczy

Podobno dobre + oceny na MAL'u ma bardzo wysokie  :)

Opublikowano

@xdemax6

Baccano? Jeszcze nie oglądałem tego, planuję 

W 1711 roku grupa alchemików zgromadzona na pokładzie statku Advena Avis w celu odkrycia sposobu na wieczne życie wezwała demona znającego jej tajemnice. "Demon" pojawił się na ich wezwanie i podarował im eliksir wiecznego życia, sposób na stworzenie go i sposób na skończenie życia nieśmiertelnych. Tego samego wieczora, alchemicy zaczęli znikać ze statku, "pożerani" przez jednego ze swoich. Dostrzegając niebezpieczeństwo jakie na nich spadło, nieśmiertelni rozproszyli się po całym świecie. Wieki później, w czasach prohibicji w Stanach Zjednoczonych, nieśmiertelni natrafiają się na siebie ponownie. "Głupie zamieszanie" rozpoczyna się...

Detektywistyczne, akcja, fantasy, historyczne, seinen, przemoc, tajemnice, świat przestępczy

Podobno dobre + oceny na MAL'u ma bardzo wysokie  :)

Zapomiałem dodać mala,ale bajka  bardzo dobra.

Opublikowano

Witam.Szukam anime detektywistycznego w,którym akcja dzieje sie 18 wieku(coś jak Kuroshituji i Gosick).Z góry dziękuje.

Dobry temat, sam również czegoś takiego szukam :D

Z tego co mi się trochę obiło o uszy:

Dantalian no Shoka

gfgdf

Opublikowano

Baccano jakimś super detektywistycznym tworem bym nie uznał, najbliżej mu do komedii/akcji sama zaś akcja przedstawione w anime to XX w.

Ogólnie wymaganie co do XVIII w. anime detektywistycznego bardzo zawęża propozycje.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Baccano jakimś super detektywistycznym tworem bym nie uznał, najbliżej mu do komedii/akcji sama zaś akcja przedstawione w anime to XX w.

Ogólnie wymaganie co do XVIII w. anime detektywistycznego bardzo zawęża propozycje.

Ja bym bardziej powiedział, że baccano najbliżej do seinena. Jest to brutalne anime, dla dorosłych.

Klimat mafii, zagadki, nietypowe przedstawienie sytuacji w czasie (niechronologiczne, z roznych perspektyw, nawet jeśli chodzi o tą samą sytuacje) cóż, może się to ludziom podobać bądź nie, ale fakt, faktem fabuła w baccano była dobrze zrobiona.

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

wobec pewnego użytkownika i faktu, że jest on moderatorem chińskich bajek.

STOP ARINESSOWI JAKO MODERATOROWI! Zero tolerancji!

Opublikowano

Dziwne że nikt nie wspomniał jeszcze o klasyku , Death Note, polecam :DDD:D

No taaak... Tyle, że nie dzieje się w XVIII wieku, a autor tematu szuka właśnie takich tytułów.

Przypomniało mi się jeszcze: UN-GO oraz Pandora Hearts 

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...