Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta dźwiękowa odmawia współpracy.

sohajtaohajta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem. Otóż tak. Mam w komputerze kartę dźwiękową jaką jest "Creative SB 5.1 VX PCI". Próbowałem zainstalować sterowniki z płyty gdy ją kupiłem, to jakoś się zainstalowały, ale jak chciałem włączyć jeden ze sterowników (programów zainstalowało kilka, np. creative sotfware, i coś tam jeszcze) to od razu wyskakiwał błąd więc odinstalowałem, gdyż po co mi to jak nie działało i mam teraz problem ze słuchawkami. Przyszły do mnie dzisiaj steelseriesy siberia v2 i podłączyłem je, to mikrofonu mi nie łapie, a jak podłączyłem je, to dźwięk chyba działa w 10% ze 100% mocy słuchawek, w cs:go słyszę takie same dźwięk w obu słuchawkach, jakaś masakra, nie wiem co mam robić, czy to wina sterowników czy co, zmienić kartę, poszukać jakichś normalnych sterowników? Druga opcja jest taka, że mam taki adapter usb, do którego mogę podłączyć wejście JACK od mikrofonu i słuchawek. Normalnie włączam adapter do komputera, to teraz kolejny problem. Dźwięk otrzymuję w 100% siły, a jakość to też nie najwyższa, podoba była gdy miałem przedtem creative fatal1ty do tego podłączone. Ale tak, w grze cs:go jest inny problem, ktoś biegnie z prawej, to słyszę w lewej słuchawce i odwrotnie. No nie wiem co robić, cholera mnie strzela. Błagam pomocy.

Opublikowano

Działa na każdym windows, nie działa czasem z konkretnym slotem PCI zwłaszcza jak jest share IRQ z innym sprzętem zwłaszcza grafiką 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Karta jest dobra, poszukaj necie na Google  sterowników LEGACY , uniwersalnych albo w windows pozwól by system zainstalował sterowniki, niestety oprogramowania do karty nie zainstalujesz bo nie ma sterowników do procesora EMU i to właśnie tylko te systemy co pokazałeś są obsługiwane a nie sama karta która ma zwykły kodek AC97 

Do w7 pasują sterowniki z XP czy Visty, nie instaluj nic innego jak tylko sterowniki najlepiej ręcznie wskaż katalog 

Sterowników szukaj po modelu karty np  CTXXXX

Sprawdź sobei te sterowniki : 

http://www.fileplanet.com/112909/110000/fileinfo/Sound-Blaster-Live!-Driver-Pack

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...