Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,od pewnego czasu staram się coś zrobić a AutoIT,jednak zauważyłem,że poszedłem w złym kierunku,teraz chce spróbować czegoś innego jednak nie wiem jak się za to zabrać.

Czy da się zrobić coś w tym stylu,aby myszka była non stop w danym miejscu,i miejsce te było sprawdzane,jeśli w miejscu wskazanym przez mysz lub w miejscu,do którego wcześniej podajemy kordy jest taki kolor jaki zdefiniujemy,to nic się nie dzieje,jeśli jednak kolor się zmieni(w podanym miejscu pojawi się coś innego) to nasz program klika na to raz,pętla powtarza się.Czyli mamy kolor powiedzmy czarny w danym miejscu,nagle pojawia się w tym miejscu coś innego,myszka na to klika,gdy pojawia się znów kolor czarny nic się nie dzieje,kolor się zmienia myszka znów klika.

Mógłby ktoś pomóc? Z góry dzięki.

Opublikowano

Dzięki plusik leci.

PS. Chciałoby ci się troche pobawić i pomóc mi to dostosować,wyjaśnie ci dokładnie o co chodzi,gdyż nie bardzo się na tym znam nie jestem tego w stanie chyba wykonać.

Mamy okienko :

----------------------------------------

|.................................... |

----------------------------------------

W okienku co jakiś czas pojawiać się będzie rzecz,chciałbym aby program wtedy na nią kliknoł,wtedy ona zniknie.Gdy znów się pojawi program znowu kliknie,jednak jest jeden problem,czasem pojawiają się 2-3 rzeczy jedna pod drugą,po kliknięciu na pierwszą,znika,zostają dwie,po kliknięciu na drugą zostaje jedna dopiero gdy kliknie się na ostatnią no to znowu mamy puste okienko.Jak zrobić,aby w przypadku gdy np. pojawią się 2 program kliknoł najpierw na 1,a gdy ona zniknie i pojawi się w jej miejscu druga,program też kliknoł? tego za bardzo nie umiem,gdyż pentla musi wyglądać całkiem inaczej,nie wystarczy,że program gdy wykryje zmiane koloru kliknie,poczeka na puste okienko i znów kliknie gdy się coś w nim pojawi.

Potrafiłbyś pomóc?

Opublikowano

tak, dajesz w miejsce gdzie cos ma sie pojawic , F11 zapamietuje kolor i pozycje. jak cos sie pojawi mysz wraca na pozycje i klkia lewym

To jest ukryta treść, proszę

co do nowego trzeba uzyc ImageSearch

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dzięki Robem.

Mam jeszcze pytanie jak działa imagesearch? jeśli zrobie zdjęcie czemuś w grze i zdefiniuje to jako obrazek,to znajdzie mi to normalnie w tej grze? czy działa to tylko jeśli w grze,ta cześć jest też brana z obrazka,czyli np. w grach przeglądarkowych jedynie itp.

Opublikowano

gdzies na forum były tyematy i skrypty gotowe szukające obrazków, łacznie z wytłumaczonym co i gdzie ściągnąć by działało

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To co dałeś działa świetnie,o takie coś właśnie mi chodziło,także świetna robota bardzo dziękuje.

Tylko jedno pytanie mam,dlaczego podczas działania tego programu(ogólnie dziala świetnie robi to co ma robić) tak mi się zacina komputer? gdy wyłączam program wszystko wraca do normy,da się coś z tym zrobić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...