Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kamil MuHx Scam Oszust Mu Online Ciąg Dalszy

MU_Ermac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie - innych oszukanych proszę o kontakt.

Post ten tworzę ku przestrodze, aby ostrzec innych przed dobrze znanym oszustem, który okrada ludzi nieprzerwanie od 2008. Osobiście siedzę w temacie MU od 2003 roku i dałem się zrobić w c***a na 500$. Fakt, moja i tylko moja wina. Wiedziałem w co gram. Przez cały czas obserwowałem poczynania kamilka, wiedziałem kim jest, kim był, jakich błędów używał, znam osoby z którymi "handlował", zdobyłem kilka ważnych i mniej ważnych informacji ale mniejsza o to. Proceder trwał i trwa na bardzo wysoką skalę.

Złodziej kamil, (Złodziej z dużej, kamil z małej) dalej bawi się w najlepsze. Autor polskiego hacka i starej sławnej metody lahap bless dupe aka Dex ukrywa się pod różnymi nazwami. Co jakiś czas zmienia nazwę aby nie kojarzyć go ze starego złodziejstwa. Ostatnie znane płatne hacki to m.in. MuProxy, MuGameX i teraz MuHX. Dane kontaktowe również ulegają zmianie. GG 39221463. Strony muhx.org czy też mugamex.webd.pl. Jego działania stały się bardziej wyrafinowane. Najpierw zdobywa zaufanie, poprzez handel drobnymi rzeczami i pokusą działającego hacka pod każdą wersję MU. Następnie gdy interesy wchodzą na wyższy poziom, odbiera zapłatę i znika bezpowrotnie. Złodziejaszek ma w swojej ofercie różne bugi na "sprzedaż". Ma na nas haka, ponieważ faktycznie niektóre bugi działają, a z innymi po prostu robi ludzi w c***a. Znał błędy, które rujnowały grę i dawały mu stały dochód, ale jak widać, to za mało. Oszukać i okraść trzeba też.

Gdzie tu moja historia, otóż jest krótka i prosta. Potrzebowałem działającego edytora pakietów na własny użytek z myślą o kopiowaniu itemów. Zakupiłem od złodzieja kamila edytor i kilka fantów. Pierwsze części transakcji za mniejsze sumy szły normalnie, ale gdy złodziej zobaczył kwoty 3 cyfrowe za "bugi", które ma sprzedaż, postanowił mnie okraść i nawiać. Kontakt się urwał. Buga którego zakupiłem mogłem podziwiać tylko w snach :)

Generalnie bugi które miał lub ma na sprzedaż tylko z nazwy są fajne. W praktyce nie są warte nawet 30$. Te, które są coś warte np. dupe na prywatach wykorzystuję sam we własnym zakresie w celach zarobkowych. Cała reszta jest albo frajerska albo lewa - to znaczy, że zapłacisz i nie dostaniesz nic. Screeny i logi z transakcji mam ale nie widzę sensu ich publikować, chyba, że Złodziej jak to czyta to myśli inaczej ?

Na koniec warto pamiętać, że struktura aby go rozpoznać jest identyczna. Hack pisany w delphi z autoryzacją webową tzw. fingerprintem. Nie działa w trybie proxy i wyłącza game guarda. Pakiety są w formie rozszyfrowanej pod GMO. W Polsce / UK to jedyny autor takiego rozwiązania. Jeśli trafisz na coś takiego to w 100% jego soft i nie warto w nim wchodzić w biznes bo prócz kasy, możecie stracić też konta i itemy.

Oby kiedyś te dziecko nauczyło się pokory.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...