Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komp się przegrzewa

Campione

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

komp mi się przegrzewa przy grze w gta IV gram w bardziej wymagające gry ale problem występuje tylko tutaj. Gram jakieś 10-15 minut i nagle wentylatory na pełnych obrotach, czarny ekran żeby wyłączyć kompa trzeba wyłączyć listwę pomocy!

Opublikowano

Tradycyjnie,przedmuchać wszystkie wentylatory z kurzu,wymienić pastę termoprzewodzącą na CPU i GPU..

Jaka dokładna specyfikacja ?

Jakie temp.GPU i CPU ?

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Kompa czyscilem tydzień temu pasta też była wymieniana grafa nvidia geforce gt 630 procek amd fx 6100 temperatura podczas gry w gta 50-56° w spoczynku 28°

Temperatura procka też około 30°

Opublikowano

Dobre są te temperatury..

Chodzi raczej o ustawienia w BIOS`ie,jest tam gdzieś możliwość zmieniania przy jakiej przekroczonej temp.computer ma się wyłączyć..

​     ​

Opublikowano

Najpierw musimy wiedzieć jaki masz BIOS, najłatwiej będzie jeżeli podasz model płyty głównej najpierw.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngCampione Nie piszemy post pod postem. Widać, że ktoś tu nie czyta regulaminu. Ludzie są w szkole, więc nie zawsze ktoś jest w stanie odpowiedzieć. Jeżeli kolejny raz będziesz pisać post pod postem  (nie dotyczy odświeżania tematu raz na 24h) to zostanie nadane odpowiednie ostrzeżenie.

Zastanawia mnie ten BIOS bo gdyby to był on, to by komputer się wyłączał całkowicie, a nie tylko gasł ekran. Ja bym zainteresował się w sumie bardziej kartą graficzną, lub samym systemem operacyjnym. 

Mógł byś podać więcej szczegółów?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

komputer huczy i tyle pomaga tylko wyłączenie z listwy bo inaczej nie da się włączyć a co do monitora świeci się dioda jakby komputer nie był włączony

Opublikowano

Huczy...Ale że wentylatory na 100%,czy może dysk wydaje dziwne odgłosy ?

Jeżeli to tylko w GTA,problem wskazuje bardziej na system..

Czy komputer wyłącza się tylko w tym samym momencie w grze,np: przechodzisz jakąś misję i tylko podczas niej się to dzieje,czy w obojętnym momencie ?

Trzeba by też znać dokładne temp.podzespołów np; z HWMonitor`a..

Może tylko w Tej grze się coś przegrzewa..

​     ​

Opublikowano

Wentylatory na 100% wyłącza się kiedy chce jak minimalizuje gre co minutę to pogram jakieś 20 minut a jak bez to 10 może 15 temperatury podczas gry 58° grafa 63° procek miałem tak kiedyś z cs:go ale z czasem jakoś przeszło

Opublikowano

A czy kiedyś działo ci się już to w GTA ?

Częste problemy mieli ludzie,w tym ja z tą grą..

Gdy kupiłem oryginał z płytką,to pograłem nawet mniej,5-10min.,gra się samoczynnie minimalizowała i wyłączała..

Zainstalowałem na drugim komputerze było tak samo,czyli coś było nie tak z grą [uszkodzone pliki]

Może też tak masz,chociaż najbardziej obstawiałbym że coś nie tak z systemem,dyskiem..

Jeżeli ci zależy na tej grze,zrób formata,zobacz na innym komputerze czy problem i tam występuje..

Ew.przeskanuj komputer czy nie ma wirusów,chociaż to najmniej wątpliwy powód..

Jeszcze szło by tam kombinować z BIOS`em,ale czy warto dla jednej gry ?

​     ​

Opublikowano

Wcześniej tej gry nie miałem jest oryginał kupiony na steam. Mam zamiar sobie kupić gta 5 mój komp spełnia wymagania i powinno chodzić w 40 fpsach ale może być tak jak z gta 4 ze będzie mi się wyłączać zobaczę jeszcze jak będzie działać po formacie. Dam znać jutro albo w niedziele czy format pomógł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...