Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LOGI?

mo2803

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie, nie orientuje się za bardzo w tych sprawach więc nie wiem czy dobrze sformułouje pytanie.

Chciałem wiedzieć jak długo na serwerach prywatnych administracja przechowuje nasze logi, przykładowo jeżeli miesiąc temu grałem na modzie lub wykorzystywałem jakiś bug czy np. teraz administacja może to sprawdzić.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Jeżeli się nie mylę to Administracja ma LOGI od samego początku serwera. A jak chcą coś sprawdzić np z jakiegoś dnia, który był miesiąc temu to wpisują datę i otrzymują wszystkie logi z tego dnia.

81o0ZgP.png?1

^KLIK ! ^

Opublikowano

A jeżeli wykorzystałem bug, że np. z przedmiotu "x "i "y" stworzyłem przedmiot "z" nie tracąc przy tym przedmiotów x i y i robiłem tak w kółko, to czy po znalezieniu tego bugu administracja widzi to w logach czy np. musi znać dokładną osobę która tak robiłażeby ja zbanować?

Opublikowano

Musi znać dokładną osobę.Bo korzystanie z bugow -sa to korzysci z gry ktore koncza sie banem.Poki Administracja nie wie o tym bledzie jest okej.Bo moga to zalatac niestety.

/niereg. sygna

Opublikowano

Musi znać dokładną osobę.Bo korzystanie z bugow -sa to korzysci z gry ktore koncza sie banem.Poki Administracja nie wie o tym bledzie jest okej.Bo moga to zalatac niestety.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, czyli jeżeli np. administracja dziś odnajduje ten bug, naprawia go ale nie dojdzie do mnie po logach że tak robiłem?

Opublikowano

Dobre logi najpierw trzeba sobie przygotować na zasadzie zapytań.

Bo z logu "wszystkiego" ciężko jest wyczytać coś, co działo się godzinę temu, a co dopiero akcja z miesiąca wstecz.

Poza tym większość i tak nie gromadzi tych logów, chyba, że sobie ładnie je ogarnęli to gromadzą tylko te najważniejsze.

Odpowiem Ci na pytanie wprost, może sprawdzić, ale tylko w teorii, bo w praktyce nikt nie będzie kopał w logach z miesiąca wstecz, mi by się osobiście nie chciało.

426681409786981247153.png

"Wszyscy Jeb**my Na Jednego Alfonsa

Któremu Dano Wdzięczne imię Rzeczypospolita Polska"

Opublikowano

A mogą dojśc do tego po itemach, jak na tym bugu tworze itemy które są dużo warte, i administracja sprawdzi że na jednym koncie zrobiłem np. w ciągu jednego dnia 10 takich itemkow co raczej nie jest możliwe.

Sry że tak pytam ale po prostu nie wiem czy wracać na serwer i tracić czas na gre  apo jakimś czasie dostać bana za to.

Opublikowano

jezeli Administarcja sie zna na tym co robia to dojda do wszystkiego zalezy jak bardzo ma do tego zainteresowanie.

jest duzo serwerow gdzie logi sa tylko dla ozdoby i mozesz grac na haxach ile chcesz i tez buggowac.

Be the change you want to se in the world.

Opublikowano

To zależy niektóre serwery usuwają logi po 7 dniach niektóre po 30 a niektóre wcale. Więc wszystko zależy od administracji jak długo przechowuje logi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...