Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gosick, warto to obejrzec

RoyalvFULL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, że warto, zwłaszcza jeśli lubisz zagadki oraz klimat międzywojennej Europy (to wg. mnie było dużym czynnikiem dlaczego obejrzałem to anime w przeciągu półtora dnia). Bohaterowie nie którzy zaskoczą swoim postępowaniem, a sama końcówka udobrucha. Zdecydowanie warto 

gfgdf

Opublikowano

Jakie emocje wzbudza produkcja, czy jeast pozbawiona typowych schematow dla anime tych gatunkow bądź ogolnie anime, czy anime jest dla dzieci, czy bardziej dla doroslych, a moze dla nastolatkow. O co chodzi z tym, ze manga skonczyla się 3 tygodniwe później niż anime

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Jakie emocje wzbudza produkcja, czy jeast pozbawiona typowych schematow dla anime tych gatunkow bądź ogolnie anime, czy anime jest dla dzieci, czy bardziej dla doroslych, a moze dla nastolatkow. O co chodzi z tym, ze manga skonczyla się 3 tygodniwe później niż anime

Pozbawiona typowych schematów, anime hmm, zależy kim dla ciebie jest dziecko, bo jeśli dla ciebie dziecko to osoba <14 lat to jednak nie dla nich anime.

Według mnie warto oglądnąć.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Oczywiście, że warto, zwłaszcza jeśli lubisz zagadki oraz klimat międzywojennej Europy (to wg. mnie było dużym czynnikiem dlaczego obejrzałem to anime w przeciągu półtora dnia). Bohaterowie nie którzy zaskoczą swoim postępowaniem, a sama końcówka udobrucha. Zdecydowanie warto

Zdecydowanie nie warto oglądać Gosick.

Chyba, że masz ogromną cierpliwość dla kretyńskich zachowań postaci, a szczególnie głównych bohaterów (lecz nie tylko).

Na całą serię bardzo dobrych było zaledwie kilka odcinków (poniżej 10w tym ostatnie. Przykładowo pierwszy wątek był też  całkiem dobry, ale wtedy jeszcze postacie nie irytowały (to tak zwana tolerancja na początek).

Jakie emocje wzbudza produkcja, czy jeast pozbawiona typowych schematow dla anime tych gatunkow bądź ogolnie anime, czy anime jest dla dzieci, czy bardziej dla doroslych, a moze dla nastolatkow.

1. Jest mnóstwo typowych schematów i to tych bardzo irytujących.

2. Anime nie jest dla dzieci, ale dla dorosłych również nie jest (chociaż były odcinki zdecydowanie poważniejsze, a nawet szokujące). Jednak to cecha anime, że nawet w produkcji po której tego nie oczekujesz pojawiają się takie sceny.

Opublikowano

Zdecydowanie nie warto oglądać Gosick.

Chyba, że masz ogromną cierpliwość dla kretyńskich zachowań postaci, a szczególnie głównych bohaterów (lecz nie tylko).

Na całą serię bardzo dobrych było zaledwie kilka odcinków (poniżej 10w tym ostatnie. Przykładowo pierwszy wątek był też  całkiem dobry, ale wtedy jeszcze postacie nie irytowały (to tak zwana tolerancja na początek).

1. Jest mnóstwo typowych schematów i to tych bardzo irytujących.

2. Anime nie jest dla dzieci, ale dla dorosłych również nie jest (chociaż były odcinki zdecydowanie poważniejsze, a nawet szokujące). Jednak to cecha anime, że nawet w produkcji po której tego nie oczekujesz pojawiają się takie sceny.

Szczerze mówiąc twoja opinia mnie nie obchodzi, tak na przyszłośc ci powiem. Masz w większości inne zdanie niż ja, jak postąc postępuje według ciebie nielogicznie to nisko oceniasz anime, tylko, ze twoje oceny logiki rzadko kiedy są zgodne z moimi, albo twoje sa po prostu wyolbrzymione.

Niemniej jednak dziękuje za chęci, ale twoja opinia mi się nie przydala i nigdy się w sumie nie przyda, wiec nigdy nie polecaj mi anime. Mamy zupełnie inne punkty widzenia.

Opublikowano

Szczerze mówiąc twoja opinia mnie nie obchodzi, tak na przyszłośc ci powiem. Masz w większości inne zdanie niż ja, jak postąc postępuje według ciebie nielogicznie to nisko oceniasz anime, tylko, ze twoje oceny logiki rzadko kiedy są zgodne z moimi, albo twoje sa po prostu wyolbrzymione.

Posłuchaj uważnie. Napisałem ci jedynie czego możesz oczekiwać po tym anime. Jeśli dla ciebie to nie są wady to oglądaj i się ciesz.

Niemniej jednak dziękuje za chęci, ale twoja opinia mi się nie przydala i nigdy się w sumie nie przyda, wiec nigdy nie polecaj mi anime. Mamy zupełnie inne punkty widzenia.

Jeśli nie będziesz zakładał tematów i pytał się o anime to oczywiście nic ci nie będę polecał albo odradzał.
Opublikowano

Posłuchaj uważnie. Napisałem ci jedynie czego możesz oczekiwać po tym anime. Jeśli dla ciebie to nie są wady to oglądaj i się ciesz.

Jeśli nie będziesz zakładał tematów i pytał się o anime to oczywiście nic ci nie będę polecał albo odradzał.

Ty nie napisales mi co jest wadą tego anime, czego mogę oczekiwać. Przedstawiles jedynie jak to wygląda z twojego punktu widzenia, a twój punkt widzenia mnie nie interesuje bo jest zbyt inny od mojego. Dlatego nie pisz już nigdy więcej w moich tematach.

Opublikowano

Ty nie napisales mi co jest wadą tego anime, czego mogę oczekiwać. Przedstawiles jedynie jak to wygląda z twojego punktu widzenia, a twój punkt widzenia mnie nie interesuje bo jest zbyt inny od mojego.

Każdy pisze względem swoich oczekiwań i to samo tyczy się ciebie. Jednak ja przynajmniej potrafię podawać konkretne argumenty bo dobrze wiem jakie sceny nie spodobały mi się w danym anime.

Dlatego nie pisz już nigdy więcej w moich tematach.

Mam dla ciebie lepszą propozycję. Przestań zakładać nowe tematy, a najlepiej całkiem skończ wypowiadać się w dziale anime.
Opublikowano

Każdy pisze względem swoich oczekiwań i to samo tyczy się ciebie. Jednak ja przynajmniej potrafię podawać konkretne argumenty bo dobrze wiem jakie sceny nie spodobały mi się w danym anime.

Mam dla ciebie lepszą propozycję. Przestań zakładać nowe tematy, a najlepiej całkiem skończ wypowiadać się w dziale anime.

Skoro wiesz, ze każdy pisze względem swoich oczekiwan to powinieneś tez zrozumieć, ze twoja perspektywa jest od mojej tak rozna, ze nie chce jej nawet znac, bo nie jest dla mnie zadnym wyznacznikiem.

Co do argumentacji opinii, ja tez to często robie jak wypowiadam się dluzej co sądze na temat jakiegoś anime.

Nie przestane się wypowiadać w dziale anime, bo ty tu jesteś, to tak jakby zadeklarować przegraną.

po prostu jak bys był normalny to bys zrozumial, ze są osoby, których gowno obchodzi twoje zdanie, wiec nie wpraszaj się z nim wszędzie, to niedojrzale. Nawet wpraszasz się do tematow takich osob, które wyraźnie podkreslaja, ze maja cie w dupie. To już jest wyższe niedojebanie umysłowe.

Opublikowano

po prostu jak bys był normalny to bys zrozumial, ze są osoby, których gowno obchodzi twoje zdanie, wiec nie wpraszaj się z nim wszędzie, to niedojrzale. Nawet wpraszasz się do tematow takich osob, które wyraźnie podkreslaja, ze maja cie w dupie.

Nie piszę tego żeby ciebie obrazić, ale powiedz szczerze czy chwilami zastanawiałeś się nad swoją ułomnością? Chodziłeś kiedyś do psychiatry? Co prawda już wcześniej miałem takie podejrzenia co do ciebie, ale teraz zaczynam mieć poważne wątpliwości czy ty tylko trollujesz, gdyż bardziej to wygląda jakbyś miał poważne problemy z myśleniem i oceną wielu rzeczy.

Ty w ogóle wiesz, że to jest forum publiczne i każdy może pisać w każdym temacie co chce, dopóki nie łamie regulaminu i nie obraża innych? Z twoich wypowiedzi wynika, że nawet tego nie wiesz, więc moja ocena twojej osoby jest prawidłowa.

Opublikowano

&nbsp;

Nie piszę tego żeby ciebie obrazić, ale powiedz szczerze czy chwilami się nad tym nie zastanawiałeś? Próbowałeś się kiedyś leczyć u psychiatry lub psychologa?

Ty w ogóle wiesz, że to jest forum publiczne i każdy może pisać w każdym temacie co chce, dopóki nie łamie regulaminu i nie obraża innych? Z twoich wypowiedzi wynika, że nawet tego nie wiesz, więc moja ocena twojej osoby jest prawidłowa.

W twoim poscie jest tyle rzeczy, do których mogę sisie przyczepić, pod katem np. psychologicznym, czy pod kątem bardziej logiki, ze az mi się nie chceanalizowac twojego postou, po kolei, wycytowac odpowiednie słowa i bawic się znowu z toba w przepychanke, wiec to po prostu oleję, a odniosę się do jednej rzeczy.

Coz, fakt, faktem regulamin pozwala pisać posty gdzie Ci się chce, do kogo chcesz skierowane jeśli nie łamią regulaminu, ale ja pisząc postu nie odnosiłem się do tego, ze lamiesz regulamin. Po prostu uważam za nienormalne wpychania swojego zdania tam gdzie go czlowiek, który przykładowo zaaklada temat nie chce.. Co chcesz osiągnąć?> Chcesz żeby ludzie już zygali twoją osobą, twoimi postami? to w sumie nie wiele ci braakuje. czy może po prostu jesteś kolejną osoba, którą jara to, ze ma coraz więcej postow, tzw. swag, czy jak gimnazjaliści to nazywają...

Opublikowano

&nbsp;W twoim poscie jest tyle rzeczy, do których mogę sisie przyczepić, pod katem np. psychologicznym, czy pod kątem bardziej logiki, ze az mi się nie chceanalizowac twojego postou, po kolei, wycytowac odpowiednie słowa i bawic się znowu z toba w przepychanke, wiec to po prostu oleję, a odniosę się do jednej rzeczy.

Coz, fakt, faktem regulamin pozwala pisać posty gdzie Ci się chce, do kogo chcesz skierowane jeśli nie łamią regulaminu, ale ja pisząc postu nie odnosiłem się do tego, ze lamiesz regulamin. Po prostu uważam za nienormalne wpychania swojego zdania tam gdzie go czlowiek, który przykładowo zaaklada temat nie chce.. Co chcesz osiągnąć?> Chcesz żeby ludzie już zygali twoją osobą, twoimi postami? to w sumie nie wiele ci braakuje. czy może po prostu jesteś kolejną osoba, którą jara to, ze ma coraz więcej postow, tzw. swag, czy jak gimnazjaliści to nazywają...

Co ty bełkoczesz? Naucz się pisać jak człowiek i używaj polskie litery.

Jesteś analfabetą? I jeszcze ktoś taki jak ty poucza mnie odnośnie pisania na forach. Przecież ty już powinieneś być dawno zbanowany.

Odnośnie anime Gosick. Oglądaj jeśli lubisz to co napisałem.

Opublikowano

&nbsp;

Co ty bełkoczesz? Naucz się pisać jak człowiek i używaj polskie litery.

Jesteś analfabetą? I jeszcze ktoś taki jak ty poucza mnie odnośnie pisania na forach. Przecież ty już powinieneś być dawno zbanowany.

Odnośnie anime Gosick. Oglądaj jeśli lubisz to co napisałem.

Jeśli nie potrafisz zrozumeic co napisales to swiadczy to tylko o twojej inteligencji.

Powody, dla których napisałem jak napisałem są raczej oczywiste, wiec nie będę ich anwet tlumaczyl. Żegnam już z tego tematu, napisales co miałeś napisać, i tak nie biorę tego pod uwagę, ale coz, masz ochote pisać swoje opinie tam gdzie ludzie je maja najbardziej w dupie, widocznie lubisz być w centrum uwagi - spoko, swoją potrzebe w tym temacie powinieneś już zaspokoić, spierdalaj już.

Opublikowano

@armoro

@RoyalvFULL

Panowie, bardzo was proszę, przestańcie się kłócić. Jak macie coś do sobie, to załatwcie to na pw.

A najlepiej, Royal, jak już uzyskałeś odpowiedź, to poproś o zamknięcie tematu. :v

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...