Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pingiem

AsunaChan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak i  właściwie sama nie wiem, co o tym myśleć. Z początku zrzuciłam winę na dostawcę. Kiedy zadzwoniłam, niczego ciekawego się nie dowiedziałam i oczywiście w niczym nie pomogli. Aktualnie korzystam z innego internetu, w innym miejscu i problem jest identyczny. Do tego ping skacze, co potęguje poirytowanie. ­ -.- 

Obawiam się, że wina jednak leży zarówno po stronie komputera, jak i samego Riotu. Codziennie ktoś tutaj skarży się na ten problem.

c:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To Rito, 100%. Mi osobiście nie pomaga ale wiele osób poleca program WTFast, co do pingu mi potrafi skakać do 800 i trzymać tak przez 5 minut :v..

syndra_sig_zps3151e2d8.gif

Opublikowano

Ja bym obstawiał problemy z wieloma dostawcami czy jakieś magiczne położenie serwerów Riotu. Normalnie ping mi skacze losowo, czasami zostaje po prostu 200 przez całą grę. Po odpaleniu VPNa i przerzuceniu całego ruchu przez Frankfurt ping wraca mi do 45 przez całą grę. Takie problemy tylko mam na EUNE.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

­Co do pingu, to raczej ze strony Riotu. Pewnie podczas aktualizacji patcha coś się im w serwerach zrąbało i teraz tak wygląda sprawa.

Mimo, że mają na 100% spam na supporcie na temat internetów Orange i innych dostawców co do pingu, oni pewnie na razie nic z tym

nie zrobią. Jedyne co możemy zrobić - czekać.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

­Co do pingu, to raczej ze strony Riotu. Pewnie podczas aktualizacji patcha coś się im w serwerach zrąbało i teraz tak wygląda sprawa.

Mimo, że mają na 100% spam na supporcie na temat internetów Orange i innych dostawców co do pingu, oni pewnie na razie nic z tym

nie zrobią. Jedyne co możemy zrobić - czekać.

ta spoko już od sierpnia czekam

qxw0er.jpg

Opublikowano

­

ta spoko już od sierpnia czekam

A co możesz innego zrobić? Jak chcesz powalczyć, napisz do supportu, ale jedyne co ci odpiszą to jakąś badziewną formułkę, abyś się odwalił/-a

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Też miałam ping po 60-80, zaktualizowałam system do Windows 10 i to jest jakieś nieporozumienie... 

Ping nagle skoczył do 200 i wyżej tak, że nie dało się grać... Może miał ktoś tak samo?

W26aghX.jpg

Opublikowano

To wina Orange, mają problemy z Telia.net, w google milion tematów na stronie orange odnośnie tego...­

orange umywa od tego ręce czyli nigdy sie nie doczekamy

qxw0er.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zmian dalej nie widać a robia cos z tym..

Tia, niby coś mieli z tym zrobić, ale ja również nie widzę żadnej poprawy. Nawet zacząłem już ekspienie konta na euw, żeby grać tam za jakiś czas bez problemów.

giphy.gif

Opublikowano

Tia, niby coś mieli z tym zrobić, ale ja również nie widzę żadnej poprawy. Nawet zacząłem już ekspienie konta na euw, żeby grać tam za jakiś czas bez problemów.

na wescie juz nie mam problemow 

qxw0er.jpg

Opublikowano

MILIONY takich tematów -_-. Duży ping = zmień dostawce tyle w temacie ewentualnie może format. Ludzie graja na  30-40pingu wiec to nie wina rito. Jak sprawdzić? Pobrać EB/L$ i widać ping innych. A jak tak komuś ping przeszkadza to saper wita tam pingu niema :) Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...