Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[J.niemiecki] Pilne, na jutro - zdania na temat rodziny, nagradzam

RoyalvFULL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro będzie mnie pytała odnośnie rodziny. Np. mam tyle i tyle rodzeństwa, tyle czlonkow rodziny, tu i tu pracują, tyle mają lat itp.

Tak minimum 10 zdań bym chciał, ale prosiłbym o więcej.

Nagradzam lajkami, każdy dostanie lajka za odpowiedź, a osoba, która pomoże mi najbardziej i będzie pierwsza pod tym względem - 40 lajków.

Zdania musza być poprawne pod względem gramatycznym.

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Rozumiem, że to ma być też o Tobie (jak nie to sobie usuniesz), czyli ogólny opis całej rodziny. Nie wiem ile osób jest w Twojej rodzinie, więc zmyśliłem Ci nową:

Ich heiße [Twoje_imię] und bin [Twój_wiek] Jahre alt. Ich wohne mit meiner Familie in [Nazwa_twojego_miasta]. Meine Familie ist Groß und besteht aus fünf Personen. Meine Mutter heißt [imię_Twojej_mamy] und sie ist [Jej_wiek] Jahre alt. Sie arbeitet als Ärztin im Krankenhaus. Sie interessiert sich für Sport und Politik. Mein Vater heißt [imię_Twojego_taty] und er ist [Jego_wiek] Jahre alt. Er ist Chef in seine eigene Firma. Ich finde, dass er ist humorvoll und sympatisch. Er interessiert sich für Sport und Kochen. Meine Schwester heißt [imię_siostry]und sie ist zwanzig Jahre alt. Sie ist Studentin im dritte Semester in Universität. Sie ist arbeitsam und klug. Ihr Hobby ist Radfahren. Ich habe noch einen Bruder. Er heißt [imię_brata] und ist fünfundzwanzig Jahre alt. Er ist arbeitslos, aber er sucht eine neue Arbeit. Er ist faul, aber veranlagt. Sein Hobby ist Fußball spielen.

19 zdań chyba starczy. Wiek brata i siostry napisałem za Ciebie, bo głupio by to wyglądało, gdybyś dał za niski.

Opublikowano

Rozumiem, że to ma być też o Tobie (jak nie to sobie usuniesz), czyli ogólny opis całej rodziny. Nie wiem ile osób jest w Twojej rodzinie, więc zmyśliłem Ci nową:

Ich heiße [Twoje_imię] und bin [Twój_wiek] Jahre alt. Ich wohne mit meiner Familie in [Nazwa_twojego_miasta]. Meine Familie ist Groß und besteht aus fünf Personen. Meine Mutter heißt [imię_Twojej_mamy] und sie ist [Jej_wiek] Jahre alt. Sie arbeitet als Ärztin im Krankenhaus. Sie interessiert sich für Sport und Politik. Mein Vater heißt [imię_Twojego_taty] und er ist [Jego_wiek] Jahre alt. Er ist Chef in seine eigene Firma. Ich finde, dass er ist humorvoll und sympatisch. Er interessiert sich für Sport und Kochen. Meine Schwester heißt [imię_siostry]und sie ist zwanzig Jahre alt. Sie ist Studentin im dritte Semester in Universität. Sie ist arbeitsam und klug. Ihr Hobby ist Radfahren. Ich habe noch einen Bruder. Er heißt [imię_brata] und ist fünfundzwanzig Jahre alt. Er ist arbeitslos, aber er sucht eine neue Arbeit. Er ist faul, aber veranlagt. Sein Hobby ist Fußball spielen.

19 zdań chyba starczy. Wiek brata i siostry napisałem za Ciebie, bo głupio by to wyglądało, gdybyś dał za niski.

Weź lepiej usuń tą odpowiedź. Ten koleś, który założył ten temat to j****y niewdzięczny kłamca i nic za to nie da. Takie osoby jak on powinno się wieszać, a nie im pomagać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...