Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koniec prywatnych serwerów Metin ?

GM Nico

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest to prawda że Administratorzy Metin.Pl wezmą się za polskie prywatne serwery ?

I czy jest to prawda że będą kolosalne kary dla tych co zrobili prywatne serwery metina ?

Opublikowano

Patrz takie info napisali:W rozmowie z przedstawicielem Gameforge udało nam się jednak ustalić, że otwierając prywatny serwer Metina musisz mieć licencje

To tylko tekst rozmowy gdzie się ostatnio ukazała.Dlatego przedstawiciele Gameforge wezmą się za właścicieli prywatnych serwerów bo zarobki są nielegalne.
Opublikowano

Patrz takie info napisali:W rozmowie z przedstawicielem Gameforge udało nam się jednak ustalić, że otwierając prywatny serwer Metina musisz mieć licencje

To tylko tekst rozmowy gdzie się ostatnio ukazała.Dlatego przedstawiciele Gameforge wezmą się za właścicieli prywatnych serwerów bo zarobki są nielegalne.

Gadania zawsze dużo, a serwery prywatne jak były, tak będą i wątpię, że ktokolwiek cokolwiek w tej kwestii zrobi.. no, inaczej będzie R.I.P Antaris - nowa jakość Metin2. XDDDD

Opublikowano

Szczerze to wątpię w to, że coś zrobią.

Tym bardziej, że GF nie ma nic do gadania w sprawie serwerów, plików, clientów i licencji.

Właścicielem pełnych praw jest Webzen, gdyby to on umieścił taką informacje na swojej stronie, to może by coś się działo.

Wydaje mi się, że to zwykła plota, zresztą nie ma się co dziwić, że administracja GF plotkuje, skoro mają coraz mniej do roboty, za niedługo będą pilnować sami siebie na swoich serwerach.

Może mają nadzieje, że ktoś się przestraszy i zamknie swój serwer.

Tak poza tym sami sobie są winni niskiej ilości graczy u siebie na Globalu.

426681409786981247153.png

"Wszyscy Jeb**my Na Jednego Alfonsa

Któremu Dano Wdzięczne imię Rzeczypospolita Polska"

Opublikowano

To już jest gówno prawda.

Wziąć to się może Webzen, Gameforge tylko 'dzierżawi' metina od nich więc mogą possać.

Tak wiem, że gf ma zyski z tej giermany, dlatego by im zależało na zamknięciu privków ale i tak mogą ssać.

gf ma c**j do licki

­

6823214443099701049127.gif

Opublikowano

wezmą się za właścicieli prywatnych serwerów bo zarobki są nielegalne.

A Ty wiesz wgl co piszesz? Przecież serwer Metina nie ma nic do zarobków. Jak odprowadza się podatki to jest to legalny zarobek, nauczcie się w końcu a nie pierdolicie od lat takie same głupoty.

Opublikowano

Wydaje mi się nie możliwe. Przecież privy są na skale światową, było ich mnóstwo i istnieją już od dawna. Nie ma szans żeby sobie z tym poradzili. Chociaż gdyby privów nie było to z braku laku ludzie wpadliby na PLa i wtedy znowu byłoby full ludzi :D

Raczej to nie prawda rozwalili polskiego metina to teraz sami niech sie martwia ze malo osob tam gra a wszyscy ida pograc na priwach sami sobie sa winni

To privy i masa graczy z privów zniszczyli polskiego metina. Gameforge tylko niepotrzebnie i dla kasy poszło im na rękę. 

Opublikowano

Tyle razy straszyli że będą się sądzić a do teraz żaden server nie dostał nawet informacji o nielegalnej działalności.

Straszyć to oni sobie mogą  xD 

Webzen ma na to wyj**ane oni wzięli hajs za grę a co GF z tym robi to już ich sprawa  :) 

­

`

Zbyt pokręcony by żyć :((  , zbyt rzadki by umrzeć B) .

­

Opublikowano

Nic złego by nie zrobili. Teraz już nie ma privów takich jak Pandora,Yitian czy Imetin2, większość privów teraz robią idioci o IQ krzesła które padają po 2 miesiącach albo kolesie którzy chcą zarobić dolanów na IS a potem zamknąć serwer jak się sumka uzbiera.

Opublikowano

Nie muszą się za nic brać, bo te chciwe na hajs mendy stawiające serwery co 2 miesiące same się wykończą. :D

"Żeby zwyciężyło zło wystarczy obojętność dobrych ludzi..."

Opublikowano

może w koncu zrobią porządek z debilami pokroju przemo co stawia serwer na 2 miechy i zwija cieszył bym sie jakby nieuczciwi płacili kolosalne kary,mina bezcenna :> 

dobrze by było .

Opublikowano

Bo np dla takich osób jak Admini Mpc Forum mam szacun,skoro mają chęci do postawienia serwera i wiem że taki serwer na pewno nie upadnie po miesiącu.A ci co stawiają serwery na 2 tyg to powinni eliminować i karać.

Opublikowano

Jeszcze raz mówię i powtórzę Metin2 upadł i upada przez "Aka sraka Nowości" Koniec dziękuje za uwagę.
A co do tematu niech w Huk pozamykają privy i nałożą kary przynajmniej jak to wyżej ktoś opisał "Krzesła nie będą stawiać serwerów na kilka dni/miechów".

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Wątpię ze cokolwiek zrobią, chociaż niektórym "projektom" by się przydało. Jest to na zbyt dużą skalę, a po za tym graczy im to nie zwróci, a wręcz jeszcze więcej ich odejdzie, chyba ze zrobią nowe serwery , z max lvl 200 + , i poziomami trudności Easy, medium itp itd... Więc jak dla mnie to głupie gadanie... 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Kto mi udowodni, że posiadając Source nie napisałem go sam ? :) i za to, że siedziałem przy kodzie Bóg wie ile lat żeby stworzyć grę identyczną jak Metin2 oni mają mi nanieść na to kare ? :)

Po wycieku Source wydaję mi się, że każdy ma teraz prawo do tzw. przywłaszczenia sobie praw autorskich tak samo jest z grafiką itp ;) wyjebać ją dać inną i dziękuje dobranoc :)

Dlaczego Source wyciekło przed przesiadką GF z pythona na cythona ?

Kare to niech sobie naniosą, ale na swoich pracowników, że są tak nieudolni, że pozwolili na wycieki plików.

cooltext1_wrhasrw.png

Opublikowano

Wątpię ze cokolwiek zrobią, chociaż niektórym "projektom" by się przydało. Jest to na zbyt dużą skalę, a po za tym graczy im to nie zwróci, a wręcz jeszcze więcej ich odejdzie, chyba ze zrobią nowe serwery , z max lvl 200 + , i poziomami trudności Easy, medium itp itd... Więc jak dla mnie to głupie gadanie... 

Masz racje, przecie nie można dopuścić by takie projekty jak ten od mpcforum wybiły się, bo to śmiech na sali.   xD          (To moje prywatne zdanie)

Poza tym mieli coś z tym zrobić dobrych kilka lat temu i do tej chwili nawet nie kiwnęli paluszkiem. Prywatne serwery były, są i zawsze będą, nawet jeśli będzie to zakazane to „Polak potrafi”  T_T

Opublikowano

Kto mi udowodni, że posiadając Source nie napisałem go sam ? :) i za to, że siedziałem przy kodzie Bóg wie ile lat żeby stworzyć grę identyczną jak Metin2 oni mają mi nanieść na to kare ? :)

Po wycieku Source wydaję mi się, że każdy ma teraz prawo do tzw. przywłaszczenia sobie praw autorskich tak samo jest z grafiką itp ;) wyjebać ją dać inną i dziękuje dobranoc :)

Dlaczego Source wyciekło przed przesiadką GF z pythona na cythona ?

Kare to niech sobie naniosą, ale na swoich pracowników, że są tak nieudolni, że pozwolili na wycieki plików.

Source, który został udostępniony można powiedzieć, że w trakcie rozwiązywania Ymiru i sprzedaży wszystkiego nie ma w sobie żadnej licencji i formułek prawnych, które jasno zakazywałby jego użytkowania.

Kod został udostępniony, on nie wyciekł, gdyby wyciekł byłoby to nie zgodne z prawem i poleciałby za to głowy, a nic takiego miejsca nie miało.

Mi się wydaje, że to udostępnienie source miało związek z tym, że wielu pracowników Ymiru nie otrzymało obiecanych stanowisk w Webzenie, ale w tych kwestiach raczej polecam każdemu porozmawiać osobiście z byłymi pracownikami Ymiru, do jednego mogę podać kontakt na Facebook'u o ile się zgodzi, oczywiście w prywatnej wiadomości, nie tutaj na forum.

Dowiedziałem się od niego sporo, a jest to jeden z tych poszkodowanych pracowników (Można z nim się dogadać jedynie po Angielsku).

426681409786981247153.png

"Wszyscy Jeb**my Na Jednego Alfonsa

Któremu Dano Wdzięczne imię Rzeczypospolita Polska"

Opublikowano

Zawsze było wiadomo,że Gameforge nie podoba sie to iż prywatne serwery mają racje bytu i że gracze wybierają prywatne serwery a nie globalne. Nie podoba im się to ale nic z tym nie zrobią zważając na fakt że wszystkich serwerów nie zamkną bo zamkną jeden a na jego miejsce powstanie 10 oraz fakt że ta gra już umiera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...