Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podawajcie mi najbardziej wciągające anime

RoyalvFULL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zależy mi na tym, żeby obejrzeć coś cholernie wciągającego. Tak, że będę w stanie obejrzeć nawet 20 odcinków jednego dnia (daruj sobie swoje wypociny armoro o tym, ze to niezdrowe, ze ty tak nie robisz i nie potrafisz, wiec to jest złe. Już widziałem nie raz te twoje pierdolenie).

Z tego typu anime oglądałem:

Kiseijuu

Magi (aczkolwiek nie wiem czemu dopiero rewatch mnie tak wciągnął, normalnie, czyli za pierwszym razem ogladalem po 6-12 odcinkow dziennie, a jak walnalem rewatcha to 50 odcinkow w 3 dni pyknąłem)

Toradora (Zacząłem tego samego dnia co zakończyłem. Anime po prostu z*******e. Jakbym się popłakał na zakończeniu, czy cos to dalbym 10, a tak to 9, jak coś to polecam wszystkim)

Deadman wonderland

Btooom

Death note

steins;gate

Mirai nikki.

Przy tych anime towarzyszyło mi to uczucie, ze mam ochote odpalić kolejny odcinek, w dupie mam fb wówczas i yt, chce po prostu poznac ciag dalszy historii i dalej gapić się z przyjemnością w monitor przez caly dzien. nie wiem czy mnie rozumiecie. Zrobcie jakąs topke najbardziej wciagajacych anime, obejrze może cos. Dam po 5 lajków za pomocny post.

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Akame Ga Kill

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

Akame Ga Kill

Kiedyś oglądałem. nie mówie, że złe, ale mi nie przypadlo do gustu. Miałem wiele momentow, ze po prostu sobie tak siedziałem i oceniałem negatywnie poszczególną scene, czy cale odcinki. Porzucilem, więc na 8 odcinku. Nie wróce do tego, bo oglądałem ostatni odcinek i ogólnie znam spoilery.

Dam wam mojego mala:

http://myanimelist.net/profile/Kaanashi

Na początku zalecam wybrać się do psychologa, a dopiero potem brać się za bajki. 

Higurashi.

Dlaczego do psychologa?

Co do higurashi - kreska mi się nie podoba. Jakies duże glowy i oczy. No i slyszalem, ze to anime jest chore. Z resztą na yt obejrzałem jakąś scene z tego anime i faktycznie takie było, aż przesadnie. W dodatku nie lubie horrorów anime, są robione tak jakby były dla gimbusów, przykład: another, mimo tego, ze mnie ta seria wciagnela to ostatnie odcinki są słabe, niektóre sceny też.

@Edit

tzn wiadomo, są tez świetne horrory anime jak - monster. Takie możecie mi polecać, o ile nie ma jakichś duchów, zjaw, potworów itp.

Opublikowano

code geass 2 sezony, 50 odcinków w ledwo 2 dni obejrzane bez jedzenia, testowane 4 razy :makka:.

ew darker than black

Code geassa (2 sezony) chyba w 3-4 dni obejrzałem, więc potwierdzam, wciągające - a przy tym świetnie fabularnie i postaciowo. Jedno z moich ulubionych anime.

Dałem u góry mala, zobacz sobie co obejrzałem, żeby nie polecać tego co widziałem.

CO do darker than black to mnie nie wciągnęło. Tzn. może i wciagnelo, ogladalem 4 odcinki, ale potem doszedłem do wniosku - halo, to anime jest tak chaotycznie zrobione, ze mało wiem o co chodzi, nie podoba mi się, wiec je wstrzymałem. Może kiedyś obejrze jeszcze raz, ale jak znowu będzie takie niejasne to znowu porzuce. Spotkalem się z taką opinię w internecie, więc to nie jest tylko mój wymysł.

Opublikowano

Code geassa (2 sezony) chyba w 3-4 dni obejrzałem, więc potwierdzam, wciągające - a przy tym świetnie fabularnie i postaciowo. Jedno z moich ulubionych anime.

Dałem u góry mala, zobacz sobie co obejrzałem, żeby nie polecać tego co widziałem.

CO do darker than black to mnie nie wciągnęło. Tzn. może i wciagnelo, ogladalem 4 odcinki, ale potem doszedłem do wniosku - halo, to anime jest tak chaotycznie zrobione, ze mało wiem o co chodzi, nie podoba mi się, wiec je wstrzymałem. Może kiedyś obejrze jeszcze raz, ale jak znowu będzie takie niejasne to znowu porzuce. Spotkalem się z taką opinię w internecie, więc to nie jest tylko mój wymysł.

Co do darker than black - można zobaczyć, że nawet na malu spamią by zrobili 3 sezon, później się rozkręca i akcja jest o wiele lepsza.

Na pewno oglądałeś sezon 1? Darker than Black: Kuro no Keiyakusha

Hmm no to może arslan senki, dobra oprawa graficzna, fabuła 8/10 moim zdaniem.

ao no exorcist, zetsuen no tempest <- również dobre anime, których nie masz na malu

shiki <- troszeczkę odstaje od reszty, kreska inna, ale można się przyzwyczaić. Zjadłem anime w +/- 4dni.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Tak, na pewno oglądałem wówczas pierwszy sezon darker than black.

ao no exorcist, zetsuen no tempst - nie ukrywam faktu, ze przy tych seriach mozna sie dobrze bawic, ze są wciągające, ale opinia od wielu widzów, czy chociazby znanego i lubianego @<span itemprop='name'>1373230489-U611928.pngselweron sugeruje, zeby ich nie ruszać. Ao no exorcist dlatego, ze potem jest gorzej, bo odchodzą od ekranizowania mangi, a zetsuen no tempest po prostu ponoć się psuje w drugiej polowie.

Shiki to takie horror mi sie wydaje, moze zobacze, ale trochę się cykam.

Arslan senki - sprawdzę to.

Opublikowano

Rokka no Yuusha, może i krótkie ale jak zacząłem to oderwać się nie mogłem.

Opublikowano

Rokka no Yuusha, może i krótkie ale jak zacząłem to oderwać się nie mogłem.

Strasznie słabe i oklepany temat. Ja tam tego nie polecam.

Bakuman bardzo wciąga.

Hunter x Hunter 2011 - oglądnąłem prawie 200 odcinków w tydzień, tak mnie wciągnęło.

Opublikowano

Hunterxhunter2011 - obejrzałbym, gdyby nie fakt, że jest to nieukończona historia. w formie mangi równiez, bo autor wypuszcza moze 3 chaptery na rok. Nienawidzę nieskończonych historii.

Bakuman - mam kilka powodów, ktore mnie od tego zniechęcają, ale na pewno spróbuje to anime, co mi szkodzi, moze się wciągne.

Opublikowano

Dziwię się, że jeszcze nie obejrzałeś Shiki. Czy straszny ? Nie, bardziej wymusza w tobie odpowiedź po której stronie stoisz. Kreska specyficzna(włosy), z początku może przeszkadzać. Mi akurat się podobała. Klimat serii oraz parę OST coś świetnego ;)

gfgdf

Opublikowano

Bakuman to cholernie wciągające anime, 3 sezony w 3 dni. Oprócz tego Gosick, sam chciałem to kiedyś oglądać, po 3 odcinkach nawet mnie wciągnęło, ale nie miałem czasu na oglądanie, jeszcze Kokoro Connect. Na swój sposób to anime wciąga, obowiązkowe są speciale, które ja u siebie oceniłem na 10.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Tak, że będę w stanie obejrzeć nawet 20 odcinków jednego dnia (daruj sobie swoje wypociny armoro o tym, ze to niezdrowe, ze ty tak nie robisz i nie potrafisz, wiec to jest złe. Już widziałem nie raz te twoje pierdolenie).

Daruj sobie te chamskie odzywki w moją stronę skoro nawet nic do ciebie nie pisałem. Widać jednak, że ty nigdy już nie zmądrzejesz.

Cześć, zależy mi na tym, żeby obejrzeć coś cholernie wciągającego.

Basilisk, Shiki, Elfen Lied.

Co do higurashi - kreska mi się nie podoba. Jakies duże glowy i oczy.

Higurashi jest bardzo dobre (horror + gore). Odnośnie kreski to I sezon jest faktycznie brzydki, ale w II sezonie następuje wyraźne ulepszenie pod względem jakości.

tzn wiadomo, są tez świetne horrory anime jak - monster. Takie możecie mi polecać, o ile nie ma jakichś duchów, zjaw, potworów itp.

Tylko Monster to jak dla mnie prawie żaden horror (chociaż na anidb jest tak oznaczony).

Oprócz tego Gosick, sam chciałem to kiedyś oglądać, po 3 odcinkach nawet mnie wciągnęło, ale nie miałem czasu na oglądanie, jeszcze Kokoro Connect. Na swój sposób to anime wciąga, obowiązkowe są speciale, które ja u siebie oceniłem na 10.

Nie polecam obu tych anime. Gosick przeciętne z irytującą główną bohaterką i bohaterem, a Kokoro Connect czym dalej tym gorsze (szczególnie odcinki dodatkowe). Nudne, absurdalne pod względem zachowań i irytujące postacie. W dodatku bez żadnego zakończenia i konkretnej fabuły.

Jednak trochę podobne do Gosick jest Dantalian no Shoka. Jak dla mnie było przyjemniejsze w oglądaniu.

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=7939

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...