Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z virtualboxem. Nic nie pomaga.

DzorDzon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NtWriteVirutalMemory/Peb failed: 0x000000022 (rc=-1073741790)

Następnie po kliknieciu okej wyskakuje:Nie udało się otworzyć sesji dla maszyny wirtualnej asd.
The virutal machine "asd" has terminated unexpectredly
During start tup.
> Szczegóły.

Opublikowano

Podaj kilka informacji:

• wersja systemu operacyjnego (x32 lub x64)
  • wersja VirtualBoxa

Udostępnij również spakowany folder maszyny wirtualnej znajdujący się w następującej lokalizacji: %userprofile%\VirtualBox VMs.

Opublikowano

Jaką płyta główna?

Nie wiem jaką posiadam płytę główną ,ale dodam tylko tyle ,że gdy miałem windows 7 na początku wszystko działało,następnie zmieniłem na 10 i tam już przestało,to funkcjonować ,więc wróciłem do 7 i mam taki oto problem jak na 10. W sumie opisałem go wyżej.

Ktoś coś ?

Naprawdę prosiłbym o jaką kolwiek wskazówkę

Opublikowano

Według plików VirtualBoxa typ systemu to FreeBSD. Czy błąd występuje również wtedy, gdy próbujesz uruchomić inny system w maszynie wirtualnej, np. jakiś Windows?

W logach pojawia się następujący komunikat:

172c.12f4: NtWriteVirtualMemory/Peb failed: 0xc0000022

Błąd 0xc0000022 oznacza, proces nie posiada praw do wykonania określonej czynności, w tym wypadku chodzi o zapis do pamięci. Spróbuj uruchomić VirtualBoxa jako administrator oraz przenieść dysk wirtualny w inne miejsce, najlepiej na inną partycję.

Opublikowano

Według plików VirtualBoxa typ systemu to FreeBSD. Czy błąd występuje również wtedy, gdy próbujesz uruchomić inny system w maszynie wirtualnej, np. jakiś Windows?

W logach pojawia się następujący komunikat:

172c.12f4: NtWriteVirtualMemory/Peb failed: 0xc0000022

Błąd 0xc0000022 oznacza, proces nie posiada praw do wykonania określonej czynności, w tym wypadku chodzi o zapis do pamięci. Spróbuj uruchomić VirtualBoxa jako administrator oraz przenieść dysk wirtualny w inne miejsce, najlepiej na inną partycję.

Próbowałem,lecz nie działa ;c

Bardzo dziękuję za pomoc,ale no niestety ,to nie dało rezultatu.

Naprawdę jestem wdzięczny za wszelaką pomoc z Twojej Strony :)

Moze to cos komus podpowie "   http://wklej.to/cA581  "

Opublikowano

Otwórz okno menedżera urządzeń (Windows + R -> devmgmt.msc), rozwiń grupę kart sieciowych i odinstaluj sterownik adaptera VirtualBoxa. Po uruchomieniu komputera sterownik powinien zainstalować się ponownie.

Jeśli powyższy sposób nie zadziała, zainstaluj ponownie VirtualBoxa.

Opublikowano

Otwórz okno menedżera urządzeń (Windows + R -> devmgmt.msc), rozwiń grupę kart sieciowych i odinstaluj sterownik adaptera VirtualBoxa. Po uruchomieniu komputera sterownik powinien zainstalować się ponownie.

Jeśli powyższy sposób nie zadziała, zainstaluj ponownie VirtualBoxa.

Zrobiłem to co napisałeś,instalowalem kazda wersje virutalboxa i nic nie pomaga.

Masz może jakiś nowy pomysł ?

Opublikowano

Cały czas jaką masz płytę główną. 

Ściąg np Aidę albo CPU-Z ( zakładka Mainboard )  i sprawdź , najlepiej daj screna  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...