Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam dwóch anime

Gość Zacieszynka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo.

Szukam dwóch serii z dwóch różnych gatunków. Zależy mi na tym żeby te serie nie znajdowały się na mojej liście MAL.

http://myanimelist.net/animelist/Zeciarz

Pierwsze anime, którego szukam. Chciałbym żeby było ono mocno wciągające, mieć nierealne rzeczy jak w Kiseijuu i Death Note. Szukam anime podobnego do tych, które właśnie podałem. Mile widziana krew i delikatny wątek romansu.

Drugie anime, którego szukam. Chciałbym żeby był to szkolny romans, bez haremu, bez ecchi i najlepiej bez tsundere, może być z nadprzyrodzonymi elementami. Coś w stylu Nisekoia, Yamada-kun, Kokoro Connect, etc. Jeśli miałoby to już ecchi, to chciałbym żeby było one "wytłumaczone" jak w Mayo Chiki, gdzie widać, że to ecchi pasuje.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

1.

Zetsuen no Tempest

Trigun

Darker than Black: Kuro no Keiyakusha

Berserk

Ergo Proxy

2.

Nic nie przychodzi mi do głowy.

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Opublikowano

1.

Zetsuen no Tempest

Trigun

Darker than Black: Kuro no Keiyakusha

Berserk

Ergo Proxy

2.

Nic nie przychodzi mi do głowy.

A jakaś argumentacja, czemu one akurat?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Zetsuen no Tempest (kreska, klimat, fabuła, bohaterowie, muzyka)

Trigun(fabuła, kreska, muzyka)

Darker than Black: Kuro no Keiyakusha (kreska, klimat, fabuła, bohaterowie, muzyka)

Berserk (fabuła, muzyka)

Ergo Proxy (fabuła, klimat, kreska, bohaterowie)

No i osobiście uważam je za bardzo dobre pozycje, ale oczywiście to kwestia gustu, dlatego najlepiej samemu zobaczyć przynajmniej 1 odcinek i samemu zdecydować czy są warte zachodu.

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Opublikowano

Zetsuen no Tempest (kreska, klimat, fabuła, bohaterowie, muzyka)

Trigun(fabuła, kreska, muzyka)

Darker than Black: Kuro no Keiyakusha (kreska, klimat, fabuła, bohaterowie, muzyka)

Berserk (fabuła, muzyka)

Ergo Proxy (fabuła, klimat, kreska, bohaterowie)

No i osobiście uważam je za bardzo dobre pozycje, ale oczywiście to kwestia gustu, dlatego najlepiej samemu zobaczyć przynajmniej 1 odcinek i samemu zdecydować czy są warte zachodu.

A w którym z podanych przez ciebie anime jest mały wątek romantyczny? 

Opublikowano

W Zetsuen no Tempest, Berserk no i może w Trigun.

Sprzęt:

Opublikowano

1. Może Shingetsutan Tsukihime ? Romans jest, krew jest, nierealne rzeczy są.

Edit:

Serio, ze wszystkich tytułów musiało paść akurat to ? Najnudniejsze anime jakie kiedykolwiek powstało, pierwsze 3 odcinki były jeszcze ok, ale przebrnięcie przez "ostanie" 9 zajęło mi pół roku. 

1.Tasogare Otome x Amnesia
2.Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

Serio? Ja obejrzałem to w 1 dzień i ogólnie mi się podobało.

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

@Anim13

Trigun przecież nie miało wątku romantycznego. W sumie dawno oglądałem, ale z tego co pamiętam to on jedynie wspominał tą "swoją".

Ogólnie trochu lipne wymagania dałeś - no bo raczej dla wielu różnych osób co innego jest wciągającego.

Death Parade - ciekawie przedstawiono tutaj jak człowiek może się diametralnie zmienić, jeżeli postawimy go przed wyborem, a jakim? No to już sobie obejrzyj a się dowiesz :P

Fullmetal Alchemist - No tutaj nie ma co się rozpisywać, romansu jako takiego co prawda nie ma, ale fabuła jak najbardziej wciągająca, a fakt, że wiele osób, które nie ogląda Anime widziało tą pozycję coś jednak mówi io jakości...

Basilisk: Kouga Ninpou Chou - ciekawy i "dojrzały" romans, trochę dużo walki, ale jak najbardziej nadprzyrodzone umiejętności

C: The Money of Soul and Possibility Control - idealny obraz pokazujący dzisiejszy konsumpcjonizm i to jak pieniądz rządzi światem. Mały romans.

Więcej mogę podać jak bardziej sprecyzujesz wymagania, bo wciągająca fabuła i nierealne (gdzie nadprzyrodzone też można pod to podciągnąć) rzeczy to trochę mało by coś konkretnego ci polecić.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Serio, ze wszystkich tytułów musiało paść akurat to ? Najnudniejsze anime jakie kiedykolwiek powstało, pierwsze 3 odcinki były jeszcze ok, ale przebrnięcie przez "ostanie" 9 zajęło mi pół roku. 

gfgdf

Opublikowano

Yo.

Szukam dwóch serii z dwóch różnych gatunków. Zależy mi na tym żeby te serie nie znajdowały się na mojej liście MAL.

http://myanimelist.net/animelist/Zeciarz

Pierwsze anime, którego szukam. Chciałbym żeby było ono mocno wciągające, mieć nierealne rzeczy jak w Kiseijuu i Death Note. Szukam anime podobnego do tych, które właśnie podałem. Mile widziana krew i delikatny wątek romansu.

Drugie anime, którego szukam. Chciałbym żeby był to szkolny romans, bez haremu, bez ecchi i najlepiej bez tsundere, może być z nadprzyrodzonymi elementami. Coś w stylu Nisekoia, Yamada-kun, Kokoro Connect, etc. Jeśli miałoby to już ecchi, to chciałbym żeby było one "wytłumaczone" jak w Mayo Chiki, gdzie widać, że to ecchi pasuje.

1. Idealnie tutaj pasuje zankyou no terror (po prostu zaufaj). Jeżeli cenisz sobie death note to zankyou no terror powinno być twoim 2 najlepszym anime.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Mam te anime na liście, w zakładce dropped. Syndrom Gimbusa to najgorsze anime jakie kiedykolwiek oglądałem.

@Pitbull ! coś jak Kiseijuu albo Death Note. Romans, nadprzyrodzone, wciągająca fabuła, klimatyczna kreska, może być psychologiczne, mile widziana krew, jakieś walki geniuszy etc.

Opublikowano

Nierealne to dziwnie brzmi. Trzeba było napisać nadprzyrodzone lub fantastyczne.

Zobacz Ghost Hunt.

Też polecam bo to bardzo dobre anime o świetnym klimacie. Jak ktoś lubi starsze produkcje z gatunku dramat i horror (wampiry) to warto obejrzeć.

Mam te anime na liście, w zakładce dropped. Syndrom Gimbusa to najgorsze anime jakie kiedykolwiek oglądałem.

Odnośnie Tasogare Otome to mogło być świetne, ale jak pisałem wielokrotnie twórcom anime odbiło i najważniejsze sceny postanowili najbardziej zepsuć tworząc wiele głupot i wprowadzając wyjątkowo irytującą cenzurę.
Opublikowano

@Anim13

Trigun przecież nie miało wątku romantycznego. W sumie dawno oglądałem, ale z tego co pamiętam to on jedynie wspominał tą "swoją".

@Pitbull !

No i dlatego napisałem może. Akurat też dawno to oglądałem i nie pamiętam czy był, czy też nie.

Sprzęt:

Opublikowano

piszesz bez haremu i bez tsundere, a ma być w stylu nisekoi i yamady które są haremami....

nadal ci polecam lovely complex

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

piszesz bez haremu i bez tsundere, a ma być w stylu nisekoi i yamady które są haremami....

nadal ci polecam lovely complex

Coś w stylu, w sensie komedii, zachowań bohaterów, tylko bez haremu..

Po za tym nie kojarzę żeby w yamadzie był harem, chyba że o czymś nie wiem (oglądałem serię 2 razy). Lovely complex oglądam sobie czasami, trochę mnie kreska przeraża więc szukam czegoś innego na razie. Ale skończę niedługo to anime.

Opublikowano

Coś w stylu, w sensie komedii, zachowań bohaterów, tylko bez haremu..

Po za tym nie kojarzę żeby w yamadzie był harem, chyba że o czymś nie wiem (oglądałem serię 2 razy). Lovely complex oglądam sobie czasami, trochę mnie kreska przeraża więc szukam czegoś innego na razie. Ale skończę niedługo to anime.

W teorii jest tam harem, przecież te wróżki jak się do niego kleją.

Może http://myanimelist.net/anime/12189/Hyouka

Niby głównym tematem nie jest romans, komedia, ale jednak występują tego typu zachowania.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

W teorii jest tam harem, przecież te wróżki jak się do niego kleją.

Może http://myanimelist.net/anime/12189/Hyouka

Niby głównym tematem nie jest romans, komedia, ale jednak występują tego typu zachowania.

A coś masz tam jeszcze? 

Wszystkie anime dodałem sobie do p2w i na pewno je będę oglądał, możecie nawet dalej podawać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...