Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Problem z odpaleniem Gothica 1/2 na Windows 10

Sajtek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nazwałem to jako poradnik bo może się niektórym przydać,a widzę, że parę osób ma tutaj z tym problemy.

Jeżeli próbujecie odpalić Gothica 1/2 na Windowsie 10 i po prostu nic się nie dzieje, a w procesach wyskakuje proces lub też nie, są na to 2 sposoby.

Pierwszy sposób jest taki, że jeżeli używacie programów typu Skype, GG, Steam, TeamSpeak i prawdopodobnie inne platformy growe lub też programy komunikacyjne. Wtedy Gothic się odpali. Niestety jest to uciążliwy sposób bo komu by się chciało wyłączać za każdym razem wiele programów tym bardziej, jeżeli rozmawiamy z przyjaciółmi czy potrzebujemy mieć otwarty jakiś komunikator, dlatego też jest 2 sposób który jest o wiele prostszy.

Wystarczy, że ściągniemy fix do tego. 

Link :http://chomikuj.pl/sitek2k/Pliki/Gothic+patche+na+windows+10

Skan : https://www.virustotal.com/pl/file/6db18db5c2329e601b51b43edbe117e580efa6aa4ba1b7208d1fa38e7497a497/analysis/1445269602/

Teraz tak : 

- Ściągamy tylko wersje 1.0

- Dla Gothica 1 ściągamy to : g1classic-systempack-1.0.exe

- Jeżeli mamy samą podstawkę gry ściągamy : g2classic-systempack-1.0.exe

- Jeżeli gramy w G2 Noc kruka ściągamy : g2notr-systempack-1.0.exe

- Natomiast jeżeli gramy w G2NK z modyfikacją The Returning jest też specjalny plik : g2returning-systempack-1.0.exe

Wszystkie pliki instalujemy tak samo czyli do folderu z grą ( NIE DO SYSTEM ) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

na windows 8.1 zadziała? Sam miałem problem z G1 (mały obraz, paski dookoła + małe fps, pobralem jakiegos patcha i naprawiło się). Teraz chciałbym w G2 zagrać. 

//

Opublikowano

Jeżeli ten sposób działa to w sumie mogę już bez starchu przenieść się na Win 10. Dzięki tak czy inaczej.

Opublikowano

Ja nie wiem co niektórzy mają za sprzęty czy windowsy niektórym nie odpala się na win 7,8 mi za pierwszym razem się odpalały gothic 1,2 po instalacji no to ja nie wiem dlaczego większość ma tak a większości nie działa.
Pewne zależnie od instalki gry,bądź innych czynników framewor lub c++ itd jedni mają a drudzy nie.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...