Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dying Light - opinie, negatywy, pozytywy, wszelkie oceny

Ziomus933

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym poznać opinię waszą - graczy Dying Light - odnośnie tej gry.
Mi osobiście spodobała się sama fabuła, lecz najbardziej chyba zainteresował mnie rozwój walki bronią białą, sama walka fizyczna, a także sama broń biała. Dzięki dziesiątkom planów broni i ulepszeniom możemy rozpętać istne piekło w tej grze. Natomiast co do broni palnej, nie specjalnie mnie urzekło to, Techland ewidentnie lepiej radzi sobie z bronią białą niż palną ;D. Wg mnie to wszystko jest za krótkie, zdążyłem 4 razy przejść wszystkie dostępne misje fabularne, poboczne a także wyzwania w obu mapach. Byłbym bardzo rad, gdyby wyszła druga część tej jakże wspaniałej gry. Można także rozwinąć wątek broni na wirusa, jakieś inne problemy w dostarczeniu jej do Camdena. (Postaram się bez spoilerów ;)) Być może fabuła ma jeszcze gdzieś swoje alternatywne zakończenie i jakieś luki w które można wpleść drugą część. Urzekło mnie ulepszanie broni, kiedy wbiłem 25 lvl przetrwania pędem biegłem do sklepu szukając wyjątkowej zaznaczonej na pomarańczowo broni, najlepszej w grze - Katany. Byłem gotów wklepać w nią 3x ulepszenie "Król" oraz dostroić ją wg planu "Anielski miecz" tak, aby zadawała ponad 2k obrażeń. Niestety mój rekord to jedynie 1938 dmg, lecz i to wystarczyło aby rozpętać istną rzeź na zombiakach. Ale bez zadań nawalanie w zombiaki było bez sensu, nie miało to żadnego celu... Wydaje mi się, że odkryłem większość rzeczy dostępnych w tej grze, jednakże nie udało mi się zdobyć wszystkich statuetek a także flag odblokowujących dodatkową zawartość gry, sam nie wiem co to oferuje poza osiągnięciem...

Plusy: rozwinięty system walki, duży wybór broni białych - wszelakich młotów, mieczy, maczet i innych pierdół, całkiem spoko optymalizacja, daje radę, grafika także daje radę, otwarty świat, wiele zadań i wyzwań, a także wiele innych

Minusy: wg mnie gra jest za krótka

P.S Nie jestem do końca pewien czy podobny temat pojawił się gdzieś w tym dziale czy gdziekolwiek indziej, jeżeli tak faktycznie jest prosiłbym o uwagę poniżej - odniosę się do tego tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...