Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - początkujący gracz

vPaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bry

Ostatnio poszedłem do kolegi i grał sobie w lola, to sobie załozyłem konto u niego, pograłem trochę (samouczek i 2x 5vbots czy cos)

No i w miare fajnie, jakies eq kupowal, potlumaczyl, powiedzial zebym last hitowal, na bocie sobie siedzialem (tak bylo)

Ale meczy mnie jedna rzecz - Na czym polega skill w tej grze? nie rozumiem tego xD

dzieki z gory za odps.

by Neosieł

Opublikowano

W tej grze nie trzeba mieć tego "skilla". Bardziej potrzebna jest strategia, refleks oraz znajomość ligopedii. W sumie to ta gra nie jest trudna, lecz społeczność co zamiast pomagać to utrudnia grę. Na przykład:

-kiedy za 3 nieudanego graba ruchają Ci matkę.

-przegrywają linie i zwalają winę na junlgera.

Jest dużo innych czynników utrudniających takich jak liczne bugi jak i duży ping, ale jak twierdzi rito to wina z MOJEJ strony.

Tak więc podsumując ta gra nie wymaga skilla, lecz mózgu i dobrej drużyny KAPPA !

swwGAjkl.jpg
Opublikowano

Ale meczy mnie jedna rzecz - Na czym polega skill w tej grze? nie rozumiem tego

Dobre pozycjonowanie się, orbawalking, mechanika, znajomość postaci, wyczucie obrażeń jakie możesz zadać/otrzymać, strategia, znajomość przedmiotów, znajomość run i masterek, farmienie (co wcale nie jest takie proste), odpowiednie focusowanie przeciwników, musisz wiedzieć co w którym momencie gry możesz zrobić, a czego nie.

Bardzo dużo jest rzeczy do ogarnięcia, szczególnie że ktoś może być dobry np. w pozycjonowaniu się, walkach drużynowych a na linii umiera 10 razy, bo nie wie na co może sobie pozwolić a na co nie.

Opublikowano

Bry

Ostatnio poszedłem do kolegi i grał sobie w lola, to sobie załozyłem konto u niego, pograłem trochę (samouczek i 2x 5vbots czy cos)

No i w miare fajnie, jakies eq kupowal, potlumaczyl, powiedzial zebym last hitowal, na bocie sobie siedzialem (tak bylo)

Ale meczy mnie jedna rzecz - Na czym polega skill w tej grze? nie rozumiem tego xD

dzieki z gory za odps.

Bardzo ważne są pieniążki - lasthity, zdobywanie i powiększanie przewagi nad przeciwnikiem (snowball), odcinanie przeciwnika od farmy i expa, zgarnianie smoków i baronów (buff), trzeba umieć kite'ować na adc, mieć dobry orbwalk, umieć się pozycjonować, rozumieć rolę postaci którą akurat grasz w walkach drużynowych, ważne jest też pamiętać kiedy przeciwnikowi odnowi się summoner spell no i na początku to przede wszystkim wiedzieć po prostu jak działają umiejętności przeciwnika xp warto też zapamiętywać matchupy, czyli jakim championem łatwo/trudno Ci się gra na jakiego przeciwnika.

giphy.gif

Opublikowano

Skill = szczęście xDDDD

musisz po prostu mieć farta by trafić na zed-a który po prostu obraził się na team i feedował :D

ale nie pozostawiłem go samego ;x !... też feedowałem...

a tak serio to wymienialiśmy się killami pod dragonem... biliśmy sie a dragon nas dobijał :D !... 

na poważnie skill to jest umiejętność "myślenia" :D

skillem nie jest zdobycie statów 30/5 i przegranie gry ;x... 

skillem jest wygranie dzięki timłorkowi i strategii...

który w sumie jest trudny w dzisiejszych czasach ale często da się współpracować...

Opublikowano

To nie jest aż tak skillowa gra jakby się wydawało, samo nauczenie się mecahniki gry jest strasznie proste :)  schodki się zaczynają gdy musisz rozminąć jaki champion jest dobry na innego żeby go skontrować etc. i jakie postacie współgrają ze sobą dobrze, by dobrze się uzupełniać :) championów jest ponad 120, więc całkiem sporo.

2qn9ijq.jpg

Opublikowano

Skill to po prostu umiejętność gry. Umiejętność dobrego last hitowania, umiejętność zabijania i wiedzenie jak wyjść z tarapatów. W tej grze ceni się też pomysłowość i spryt. Ale ty zapytałeś się o skill wiec odpowiedziałem ;)

Opublikowano

SKill w tej grze - Umiejetnosc trafiania skill shotow, czas reakcji, umiejetne uzywanie flesha, odpowednie kombosy na postaciach, znajomosc skilli swoich jak i przeciwnika, wykorzystywanie slaby punktow w postaci przeciwnika i calej kopozycji, umiejtnosc rozgrywania team fight-ów, last hitowanie, umiejetnosc siege-owania, umiejetnosc grania z druzyna i dużo by wymieniać. Lol to nie cs, lol to gra dla ludzi ktorzy potrafia myslec i przechytrzyc przeciwnika ;)

Opublikowano

i pamiętaj jak trafisz to brązu albo silver będziesz miał ciężko wybić się ponieważ inni gracze w tamtych ligach to trolle,flamery albo po prostu "bez mózgowie" Ps:Pierwszy raz w Silverze padłem ofiarą drop hacka

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

btw: http://scr.hu/31l6/vluvk

Jak na 4 grę to jak mi idzie? ;D

//zeby nie bylo potem pytan - 9xwin, w tym moje 4 ;D (kolega pogral troszku)

Nie przyzwyczajaj się do takich statów :D bo na normalach czeka Cie zderzenie z rzeczywistością:D

No ale na początek jak najbardziej na plus :)

OsoInternational.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...