Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS, 2 klatki?

D3monic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem od dluższego czasu z fpsami i "dwoma klatkami" czasami nawet trzema.

Kiedyś na full detalach przy 1280x1024 miałem 60 fps przy full serwie 32 osoby które jeszcze żyły.

Teraż mam na low detalach przy 1024x768 na początku rundy mam 40 a kiedy wszyscy już padną to najwięcej ile miałem to ok 100-120.

Przed update już ten spadek miałem, pomyślałem że może csa reinstall ale i to nie pomogło.

Czym może to być spowodowowane?

Co do tych kilku klatek też one jednak kaleczą oczy, udalo mi sie o dziwo zrobić ss jak to mniej więcej wygląda ( nie wiem jak ale jest) :

Nie probowalem reinstall windowsa i nie chciał bym jednak go robić z powodu steam guard.

CCleaner czyscilem rejestr itp.

Czyscilem pc z starych gier/save/pozostalych plikow (revo).

W opcjach Nvidii zmieniłem wszystko na wydajność. (Kiedyś nie musiałem a jednak miałem 60)

PC:

C2D E7200 2x2.53GHz

GTS 250 512mb GDDR3

RAM 4 GB DDR2 333/400MHz

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngunbandatvac

Nie włączałem zadnego 3D. Moj monitor nawet nie ma takiej opcji. CRT.

@Edit

skoro to 3D to powiedz mi jak je wyłaczyć? :) Mam je od dłuższego czasu już. Wystarczy spadek tak mniej wiecej o 15-20 fps i już mi sie 3D odpala samo z siebie?

Opublikowano

Masz dość starą kartę graficzną, dodatkowo w typie ddr3, czyli de facto 2 razy wolniejszą od ddr5, możliwe jest, że karta powoli pada

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...