Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto wracać?

Dr. Nijanpasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Zastanawiam się nad powrotem do LoLa. Nadal jest masa bachorzysk, które nic nie robią i flejmią za wszystko? Jaka jest teraz meta? Zróżnicowana czy tylko ten ten i ten champion? Atmosfera jest fajna czy szkoda mówić? Nadal są jakieś LCS'y i inne mistrzostwa?

Opublikowano

Zawsze byli, są i będą dzieci i flame, uroki gier MMO. Meta jest różna i zależna od dywizji, ale zazwyczaj kreują mete najsilniejsze champy  po danym patchu.

Są mistrzostwa. Za ~50 min nawet będzie meczyk.

Opublikowano

Mistrzostwa LCS nadal są i jest jeszcze wiekszy hype na nie niz kiedys.

Zalecam zapoznac sie z artykulami w redakcji by byc na biezaco z tymi sprawami.

Meta wyglada nastepujaco - miesiac temu byl patch w ktorym cztery postacie - Darius, Morde, Skarner i Garen które aktualnie sieją postrach, lecz juz zdazyli wylapac nerfy, co nie oznacza, ze nadal są silne i denerwujące.

Na szczescie Riot postaralo sie o zmiane w przedmiotach i postaciach, dzieki ktorej teraz prawie wszstkie picki są widzialne w grze. 

Flame jest odczuwalnie mniejszy niz kiedys, ale nadal jest sporo trolli, nie wiem jak to wyglada w nizszych dywizjach ale jak sie przebrnie przez diament to juz jest coraz mniej problemow z tym.

Atmosfera jest fajna jak grasz z kumplami oczywiscie, wsrod graczy w kazdej grze nie tylko w lidze mozesz spotkac na 'bachora' ktory popsuje Ci humor. Na szczescie jest opcja mute ktora pozwala na czerpanie dalszej przyjemnosci z rozgrywki.

Ogolnie nadal mozna sie dobrze bawic w grze, nie wiadomo na jak dlugo.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Nie wracaj do tego syfu. Rito nie umie zarządzać serwerami, w jednej grze masz ping 60, w drugiej 500. Dzieci które nie dość, że nie potrafią grać to jeszcze Cię sflejmią bo są słabe. Teraz platyna to silver V sprzed 2 lat, jakiś poziom zaczyna się dopiero na diaxie 2/3

Co do mety - ostatnio zauważyłem, że grając czymś kompletnie nie w mecie jest w stanie się więcej ugrać niż jakby była w mecie. Przykładowo singed (moja zabawa na bronzach, jestem smurfem). Penta zrobiona moim uciekaniem na low hp z odpalonym q, ich cały team mnie gonił, dopiero gdy mieli 1/5 hp zorientowali się, że coś jest nie tak, było już za późno.

EUNE jest stawiane poniżej EUW - mają ten serwer kompletnie w czekoladowym oczku

Support - masz jakiś problem? zwalą to na Twojego PC'ta bądź neta

Opublikowano

Przez ostatni tydzien są jakies lagi, ale pewnie to nie dlugo naprawia.

Warto wracac, jak dla mnie meta sie ostatnio poprawila, sporo postaci zaczelo byc granych.

Opublikowano

Miałem tak, że skończyłem z lolem na kilka miesięcy po graniu przez 2.5 roku. I jakoś fajnie jest. Gra dalej sprawa mi sporo fun'u.

Oczywiście jest masa dzieci, ale co z tego. W każdej grze były, są i będą dzieci. Najbardziej uporczywe są te problemy z serwerami, które trwają od dłuższego czasu.  

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Jak dla mnie wracaj. Dzieci i flamerzy są dalej tak samo ale zależy w jakiej lidze byś był, poniżej golda raczej co trzeci gracz flami. Lcsy i mś są i wzrosła ich popularność a nawet jest opcja obstawiania meczy. Meta zmienić się może wolno ale i gwałtownie, np. Ok. Patcha 5.14 grało się ze smitem na midzie bo był item co zadawał dodatkowy dmg ale rito potem usuneło dmg zadawany bohaterom, teraz czasem gra sie kennenem i morde jako adc. Co do atmosfery to zależy od twoich teammejtów. Raz masz team z humorkiem, raz milczący a raz flejmiący. Z kolegami jak zawsze pełny ubaw :D. Jakbyś się zdecydował wrócić, poczytaj pierw zmiany w ostatnich 4-5 patchach. Zależy też kiedy ostatni raz grałeś w lola przed przerwą. Jeżeli w ok. 3 sezonie to gra się nieco zmieniła i na początku będziesz miał problem z ogarnięciem zmian.

Opublikowano

Cześć. Zastanawiam się nad powrotem do LoLa. Nadal jest masa bachorzysk, które nic nie robią i flejmią za wszystko? Jaka jest teraz meta? Zróżnicowana czy tylko ten ten i ten champion? Atmosfera jest fajna czy szkoda mówić? Nadal są jakieś LCS'y i inne mistrzostwa?

Flamerzy byli, są i będą. Ale ostatnio Riot zaczął ich częściej karać. Meta jest teraz bardzo zróżnicowana i szczerze mówiąc lol idzie obecnie w tym kierunku, że niedługo nie będzie już picków, które są określane mianem trolli, no może poza teemo xD Co do mistrzostw to właśnie są ćwierćfinały o ile się nie mylę, a atmosfera to głównie zależy od tego jaką dostaniesz drużynę.

giphy.gif

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy grałem w 3 sezonie w lola i próbowałem około 2 miesięcy temu wrócić, jednakże po ściągnięciu zagrania normala zwątpiłem. Przypomniałem sobie dlaczego przestałem grać, jeżeli nie gra się w 5 premadem to ta gra jest zbyt toksyczna dla mnie, może to ja trafiałem na takich ludzi ale nie wyzywając nikogo nie odzywając się nic na czacie i nie psując akcji czasami nawet jak carrowałem, potrafiłem zostać zbesztany jak śmieć przez mój team bo na przykład raz nie dałem ss bo miałem akcje na linii. Po 2 meczach spowrotem odinstalowałem tę grę, ale to oczywiście moje odczucia co do tej MOBY :)

Opublikowano

Ostatnio zagrałem grę, po sporej przerwie, może to był pojedynczy mecz, ale wydaje mi się, że sporo graczy odeszło i poziom spadł ponieważ z łatwością wygrałem bota w diamencie.
Fajnie było by wrócić lecz nie ma z kim grać, każdy zakończył grę ;/

Lucifer-Morningstar-lucifer-fox-38981577

Opublikowano

Nadal jest masa bachorzysk, które nic nie robią i flejmią za wszystko?

Zdarzają się takie osoby.

Jaka jest teraz meta? Zróżnicowana czy tylko ten ten i ten champion? 

Jest raczej zróżnicowanie, zależy kto, co lubi.

Atmosfera jest fajna czy szkoda mówić? Nadal są jakieś LCS'y i inne mistrzostwa?

Atmosfera.. Zależy na kogo trafisz.

LCSy były w wakacje, obecnie rozgrywają się mistrzostwa. Są już półfinały. 

Opublikowano

Warto jak juz przebijesz sie przez platyne. Masz spokój i ludzi na poziomnie.

Gold i niska platyna to elo hell. o silverze nie wspominam bo to nie jest dywizja.

W diamencie zaczyna sie gra. Nie ma afkow i innego scierwa. A ludzie są kulturalni. No i nie grają "dwunastoletni ruchacze matek" tylko ludzie którzy coś potrafią.

Rito nadal pracuje nad grą i robi wszystko zeby uatrakcyjnic rozgrywkę.

Opublikowano

Ogólnie mówiąc gra wygląda o wiele lepiej niż w tamtym sezonie, na rankedach spotyka się coraz mniej ludzi którzy wyzywają się bez powodu, teraz każdy chce wygrać i bardziej skupia się na grze ale jak to gra zawsze znajdą się osoby nie opanowane emocjonalnie i się wyżywają na grze. Co do mety nie muszę wypisać gdyż osoby wyżej napisali najważniejsze rzeczy związane z nową metą. Moim zdaniem gdybym miał powrócić do gry w tym okresie to zgodził bym się z wielką chęcią, lecz najlepiej będzie jak decyzje podejmiesz sam.

signature_shqxphe.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...