-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
AllvarusAMD
AllvarusAMD
Dzień dobry-wieczór, wszystkim :3

Dzisiaj przybywam z dość dziwną sprawą, jaka mnie spotkała.
Jakoś dwa tygodnie temu zainstalowałem sobie Windowsa 10 (wcześniej wszystko było okej). Zainstalowałem sobie także wszystkie potrzebne mi programy. Po jakimś czasie zacząłem odczuwać w pewnym stopni ścinki.
Jako pierwsze opiszę przykład z cs:go. Podczas meczu turniejowego mam ~300fps, natomiast gdy chodzę i naglę widzę przeciwnika i jak on strzela (ogólnie jak coś się dzieje) to odczuwam ścinkę 0.5sek, w tym czasie fps'y spadają bardzo nisko, tak jakbym miał z 10fps, ale po tych 0.5sek wracają znowu do 300.
Podobnie mam z The Forest, normalnie wszystko chodzi, ale jak widzę kanibala to też łapie chwilą ścinkę.
Jak mam włączone Google Chrome i mam otwarte około 10 kart, do tego włączę sobie Spotify, i otwieram jakieś strony to słyszę przycinający się dźwięk muzyki.
Wcześniej nie miałem takich problemów.
Wydaje mi się, może to być wina dysku lub karty graficznej. Posiadam dwa dyski jeden SSD, mam na nim system oraz właśnie CS:GO, drugi mam HDD (dość stary jakoś 2008r.). Na dwóch dyskach miałem cs:go i było to samo.
Moja specyfikacja:
MOBO: Gigabyte GA-970A-D3
CPU: AMD FX-8320 3.5GHz @ 3.7GHz
GPU: GIGABYTE Radeon 7770 1GB GHz Edition
RAM: 2x4GB 1600MHz CL9
PSU: Thermaltake Smart 750W 80+ Bronze Modular 14cm
Chciałbym wiedzieć, co muszę zrobić aby dokopać się problemu, proszę bardzo o pomoc
Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.