Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę pytań dotyczących serwera - ddos oraz hosting.

Sebcio939

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaczne od tego:

- moj kolega wykupil serwer na enderchescie i wzial opcje "non-premium" <- czy jest to legalne?

- juz jakis "anonymous" wlamal sie DDoSami i mowi, ze jak zglosi na policje to dostanie 2k zl kary. <- nie wiem dlaczego...

- czy mc zyczu jest nielegalne? <- jesli tak, to jaka kara za to moze byc?

- szukam porad od was, nie rozumiem tego, nie orientuje sie w cyberprzemocy.

prosze o najszybsza pomoc.

;/

Opublikowano

- moj kolega wykupil serwer na enderchescie i wzial opcje "non-premium" <- czy to jest legalne

Skoro kupił i wybrał wersje no premium i gracze premium i non będą mogli dołączyć do gry. Nie widze powodu dla ktorego jest to nie legalne

- juz jakis "anonymous" wlamal sie DDoSami i mowi, ze jak zglosi na policje to dostanie 2k zl kary. <- nie wiem dlaczego...

Kolega Ciebie troluje, całej sytuacji nie do końca pojmuję ale wydaję mi sie ze tak jest. Opisz mi jak definiujesz "włamał sie DDosami". Za działanie na nie korzyść i atakowanie DDos serwera faktycznie jest kara grzywny

czy mc zyczu jest nielegalne? <- jesli tak, to jaka kara za to moze byc?

Życzy jest legalne - możesz z niego korzystać, po mimo, że nie będzie juz udoskonalane etc. Natomiast jest to slaby lanczer

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

1. Craftserve, Enderchest, Crafthost, fiberhost, pukawka, lvlup, mineserv, slotex, netshoot, ownserwer i wiele więcej hostingów zostałoby zamkniętych już wieki temu, gdyby nie było to legalne, a jest.

2. Nie bardzo rozumiem? DDoS nie jest sposobem włamywania, jeśli wykonał atak DoS/DDoS to sam w tym momencie złamał prawo i możesz to jak najbardziej zgłosić. Za co miałbyś dostać zgłoszenie na policję?

3. Zyczu jest hmm... może nie tyle co nielegalne, ale jest to gra nie kupiona, natomiast autor gry wspominał o tym, że zgadza się na granie na wersji "non-premium", więc nie widzę żadnych przeszkód. Teraz Minecraft

jest pod skrzydłami Microsoftu i z tego co się orientuję to Notch już nic do gadania nie ma, ale nawet jeśli, to nie masz się czym martwić. Launchery "non-premium" są bardzo powszechne i udostępniane, gdzie się da.

MPCforum nie bawiłoby się w coś, co łamie prawo. Skoro wywalane stąd są różne pirackie programy, a Minecraft nie, to coś jest na rzeczy, prawda? :) Mam nadzieję, że trochę Cię to uspokoiło.

Generalnie to nie masz czym się martwić, możesz rozwinąć drugi podpunkt, bo jest trochę niezrozumiały, to na pewno Ci odpowiem.

343731479829004887779.png

Opublikowano

- moj kolega wykupil serwer na enderchescie i wzial opcje "non-premium" <- czy to jest legalne

Skoro kupił i wybrał wersje no premium i gracze premium i non będą mogli dołączyć do gry. Nie widze powodu dla ktorego jest to nie legalne

Kolega Ciebie troluje, całej sytuacji nie do końca pojmuję ale wydaję mi sie ze tak jest. Opisz mi jak definiujesz "włamał sie DDosami". Za działanie na nie korzyść i atakowanie DDos serwera faktycznie jest kara grzywny

czy mc zyczu jest nielegalne? <- jesli tak, to jaka kara za to moze byc?

Życzy jest legalne - możesz z niego korzystać, po mimo, że nie będzie juz udoskonalane etc. Natomiast jest to slaby lanczer

Kolega mnie nie troluje, jest to pewne, ten gosciu, ktory chcial wlamac sie DdoSami czy jak to sie zwie mieszka w USA <- chwalil sie idiota. a po za tym wylaczylismy serwer zeby mu to utrudnić

Opublikowano

dzisiaj wszedłem na serwer, i probowalismy go zbanowac, a on sie odbanowywal i pisal "hacking is funny' ...

Opublikowano

Napisz do boku enderchesta

Co to w ogóle za porada? Enderchest jest hostingiem, który wynajmuje część maszyny dla klienta. Co ich to, że ktoś na jednym z serwerów ma "op"?

Sprawdź listę permissions, czy koleś nie ma ukrytej "*" lub jakiejś niewidocznej rangi. Zdejmij mu op i wywal wszystkie pluginy, jeśli nie potrafisz, co po tym poście wnioskuję,

sprawdzić w kodzie, czy nie ma backdoora. Pluginy pobierz z internetu lub zrób własne, nie bierz od nikogo. Zmień hasło do FTP, hosta oraz wszystko, co jest z serwerem związane.

Możliwe, że masz niezabezpieczony auth, pobierz najnowszy authme lub używaj logowania premium. Koleś może wchodzić przez znak specjalny w nicku z uprawnieniami.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Porada dla pobierających pluginy z "czarnych" stron: Zawsze sprawdzajcie kod!!!

Co do tego unbana to wyciekł autounban (wykorzystanie bugu gry do odbanowania się). Sam widziałem gdy gościu na serwerze 500+ unbanował się po sekundzie od bana.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...